A 47-es főút Békés és Csongrád megyei szakaszainak felújítása és a szerb határon várható várakozás elkerülése érdekében gondolkodok a Debrecen - Nagyvárad - Arad - Temesvár - Szendrő - E75 útvonalon. Mi a véleményetek keletiek, járt arra valaki mostanában?
Nem javaslom a román verziót....
A sok kis falu miatt jelentősen megnő a menetidő! Sőt! sokan az ottaniak közül is inkább magyarországon keresztül mennek szerbia felé...
Mi 2 éve júliusban arra mentünk Debrecenből, mivel Röszkénél 2-3 óra várakozást jeleztek. Este indultunk fél 10 körül. Igaz hogy minden faluba be megy az út Romániában viszont teljesen jó felújított utak vannak és éjjel zéró forgalom. A román-szerb határon senki, nagyot néztek mit keresünk ott. Szóval szerintem, nem rossz alternatíva és rövidebb is kb. 100 km-rel, lehet,hogy időben nem nyerünk sokat, de inkább haladok, mint hogy a határon araszoljak órákig.
Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy volt-e már valaki autóval Thassoson Bulgárián keresztül? Ha igen, milyen útviszonyokra számíthat az ember fia, ha arra megy és nem a Szerbeket, Macedonokat választja?
Én is éppen erre gondoltam. A 47-es szélesítése, 11,5 t burkolaterősítése őszig eltart, mi vagyunk a beruházók A 47-es úton is sok a település. Nekünk Debrecen felől autópálya martica is kell(het) a Röszkei határra, marad Ásotthalom, de az csak nappal van, illetve + néhány km az is.
Akkor lesz ez aktuális, ha ne adjisten felhúzzák a Szerb határon a vasfüggönyt, mint a Délszláv háborúk idején, de akkor sem volt probléma, csak egy tranzit szállást be kellett iktatni, én is úgy vagyok; hogy inkább haladni, mint állni és várni ki tudja meddig (hazafelé; Görög-Bolgár-Szerb-Román határon nem vártam annyit, mint Román-Magyar határon)
Nisnél megyünk Szófia felé, Nis mellett még tart egy kicsit az autópálya, után 2x1 sávos felújított főúton lehet menni a határig, eleinte igen szép vidéken. A határ az autópályától kb. 100 km. A bolgár oldalon folytatódik a jó út, a határtól 20 km után már 2x2 sávos, de csak főút, nem autópálya, ne száguldjunk nagyon. A határtól 50 km Szófia. Éppen csak be kell menni, lesz egy körforgalom, ahol rögtön jobbra ki kell menni, jobb oldalon a pusztaság, bal oldalon egy nagy lakótelep lesz - Ljulin. Jön egy újabb körforgalom, egyenesen megyünk és nemsoká kezdődik az autópálya, ami nem túl hosszú, kb. 45 km Dupnicáig. Innen 2x1 sávos főút jön a görög határig, de az is rendben van.
Hello! Kérdezem tisztelettel, hogy Görögországban Kleidinél és Malgaránál is működik fizetőkapu? Mert a fizetőkapus táblázatban (http://www.aegeanmotorway.gr/en/tolls.html) csak Kleidi szerepel 2,2 Euroval. A műholdas képen Malgaránál is látok fizatőkaput.
Kössz és tisztelettel: Endrea56!
Autópályadíjak Szerbiában:
Szabadka - Újvidék - 3 EUR vagy 330 RSD
Újvidék - Belgrád - 2 EUR vagy 240 RSD
Belgrád - Nis - 6,5 EUR vagy 730 RSD
Nis - Leskovac - 2 EUR vagy 190 RSD
Autópályadíjak Macedóniában:
Skopje - Petrovec - 1,5 EUR vagy 60 MKD
Petrovec - Veles - 2 EUR vagy 80 MKD
Veles - Gradsko - 1,5 EUR vagy 60 MKD
Görögországban: (az egyik görög kapun sokszor fizetés nélkül át lehet hajtani, de azért ideírom)
Malgara - 1,20 EUR
Klidi (Aiginio) - 2,20 EUR
Ez összesen:21,9 EUR, azaz kb 22 EUR, odavissza 44 EUR[/quote]
Tavaly 1,5 euro volt minden fizetőkapu a Macedónoknál. Idén emelkedtek az árak, h a 2. kapunál kettőt írsz?
1.50EU fizetünk mindenhol nemrég jöttünk haza. lehet 2 adott s nem kapott vissza. szerbnél jártam igy egyszer
Köszi! Akkor maradt minden a régiben.
A szerbek is elfogadták gond nélkül az eurót? Tavaly RSD-ben fizetem, de akkor lehet váltogatnék..........Ott is van olyan kitétel, h minimum az 50 centest lehet adni csak?
Szerbiában hivatalosan is elfogadják az €-t, már sok éve. Ki is van írva €-ban az ár minden kapunál. Csak ezért szerintem fölösleges váltani. 50 centesnél kisebbel és nem próbáltam fizetni.