Jó érzés újra itthon lenni és magyarul beszélni mindenkivel, de sajnálom, hogy nem mehetek vissza. Elvileg februárig tart a görög szemeszter, csak nekem hamarabb be kellett fejeznem, mert az itthoni vizsgaidõszakonis át kell esnem, utána pedig nem ártana szakdolit írni. Pedig örülnék, ha január elején visszarepülhetnék még egy kis idõre.
Remelem, nem leszek offtopic, ha itt hozom szoba a gorogok vallasossagat. Az elso hetekben fura volt meg az ikonok simogatasa es megcsokolasa, de most mar egeszen megszoktam. Ha buszon megyunk el valami szent hely (leginkabb templom) mellett, akkor sokan haromszor keresztet vetnek. (Es nemcsak az idosebb generacio.) Ez a mely vallasossag tiszteletremelto, mert ugy tunik, oszinten csinaljak. A dolog ertekebol csak a boltokban talalhato giccses ikonok vonnak le valamennyit.
Egy magyar lany meselte, hogy egy pasas haromszor keresztet vetett a buszon, mikor a lany ranezett. Megint ranezett, es akkor is keresztet vetett. Rendben, – gondolta a lany, – biztos templom van a kornyeken. Aztan harmadszor is ranezett a pasira, mikor mar tuti nem volt semmi a kozelben, es o akkor is keresztet vetett. Utana olvastuk az utikonyvben, hogy sokan ma is hisznek a szemmel veresben, es a pasas valasza csupan elharitas volt.:-O
Csatlakozom Valcsihoz! Szerintem is sokkal stresszmentesebben élnek a görög emberek.
Engem mindig lenyûgözött a nyugalmuk.
Sok sikert a szakdolgozathoz!!