3 napos programunk:
Első nap:
- Reptér => SZIH (http://www.szih-roma.com/)
- Szent Péter tér Eljutás: Metró: A vonal: Cipro állomás. Busz: Terminitől: 64. A Colosseumtól: 5 perc gyaloglás a Piazza Venezia felé, majd 64-es busz. A Trasteverétől: 23-as busz.
- Szent Péter bazilika (ingyenes, K-V: 9-19, H: zárva)
- Szent Péter bazilika kupolája (7 Eur, K-V: 9-19, H: zárva)
- Angyalvár (bemenni nem érdemes, 8 Eur) Eljutás: Metró: A vonal: Lepanto állomás. Busz: 23, 46, 64, 87, 280, 492, 926
- Vatikáni múzeumok (Péntek este: 7-11, csak netes foglalással, 18 Eur)
Második nap:
- Piazza Venezia tér Eljutás: A Piazza Venezia nagy, zsúfolt tömegközlekedési csomópont, szinte minden buszjárat megáll itt (pl. a 40-es).
- Viktor Emánuel emlékmű (lifttel a tetejére, 7 Eur, szép kilátás)
- Colosseum (8:30-6:30) RP 1. (= Roma Pass kártya 1. ingyenes belépője) Eljutás: Metró: B vonal: Colosseo megálló. Busz: a Terminitől, vagy a Vatikántól 64-es a Piazza Venezia megállóig, a buszmegállótól 5 perc gyaloglás a Colosseum. A Trasteverétől 8-as villamos a Largo Argentina megállóig, majd 87-es busz.
- Forum Románum (8:30-6:30) RP 1. Eljutás: Metró: B vonal: Circo Massimo megálló.
- Palatinus domb ((8:30-6:30) RP 1. Eljutás: Metró: B vonal: Colosseo megálló. Vagy elérhető 5 perc gyaloglással a Piazza Veneziától.
- Piazza Navona tér Eljutás: Buszjáratok: 62, 64, 70, 81, 87, 115, 116, 186, 492, 628. Villamos: 8-as.
- Pantheon (ingyenes, H-Sz: 9-18, V: 9-13) Eljutás: Busz: 62-es, 64-es, vagy 492-es a Largo Argentina megállóig. A Trasteverétől a hídon átkelés után 5 perc gyaloglás.
- Trevi kút (116-os kicsi busz) Eljutás: A metróvonal: Spagna, Barberini állomások, némi gyaloglással. Buszjáratok: 52, 53, 61, 62, 63, 71, 80, 95, 116, 119, 175, 492, 630: Via del Tritone megálló.
- Trastevere városrész Eljutás: A Pantheontól, a hídon átkelés után 5 perc gyaloglás. Busz: A Terminitől: 64-es, vagy 492-es: Largo Argentina megállóig, majd 8-as villamos: Viale Trastevere megállóig. A Vatikántól: 23-as busz a Piazza G. Belli megállóig.
Harmadik nap:
- Spanyol lépcső (M piros Spagna) Eljutás: A spanyol lépcső gyalog közel található a Trevi-kúthoz. Metró: A-vonal: Spagna megálló. Busz: Terminitől: 175, 492 a Via del Tritone megállóig. A Vatikántól: 62-es busz a Via del Tritone megállóig. A Trasteverétől: 8-as villamossal a Largo Argentina megállóig, majd 62-es busszal a Via del Tritone megállóig.
- Popolo tér (M piros Piazza del Populo), Eljutás: Metró: A vonal: Flaminio állomás.
- Pincio
- Galéria Borghese (13-15, időpontfoglalással), RP 2. Eljutás: Metró: A vonal: Flamino állomás (gyaloglással). Buszjáratok: 88, 95, 490, 495, 49. Villamosjáratok: 2, 3, 19.
- SZIH, reptér
A program összeállításában nagy segítséget kaptam Szepevatól, melyet ezúton is köszönök.
Én ugyan nem jártam még Milánóban, de találtam egy honlapot amin rajta vannak a látnivalók és sok más információ is a várossal kapcsolatban. Nézd meg, így szerintem könnyebben el tudod dönteni, hogy mit szeretnél megnézni ott.
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy decemberbe elugrok egy hétvégere Milánóba. Volt már valaki ott? Milyenek találtátok ezt a várost? Mit érdemes megnézni?
Millió köszönet!
Szanna
Köszönöm szépen a figyelmeztetést,jó hogy szóltál.
Remélem jól fogjuk magunkat érezni,11-en megyünk,Róma belvárosában lesz a szállásunk,egy jó nagy tetőteraszos lakásban.Terveztük hogy esténként milyen jó lesz ott limoncselózni.
Jól fogod érezni magad, csak figyelj a Colosseumnál lévő beöltözött sisakos emberekre, ha leállsz velük fényképezkedni (a te fényképeződdel készül a kép), rengeteg pénzt elkérnek, illetve megpróbálnak nagyon lehúzni, ne hagyd magad
de egyelőre még csak trvebn van, annyira nem kapkodok
másfél hét múlva megyünk görögországba nyaralni, ez eléggé felemészti majd az anyagi tartalékainkat, de majd talán ősszel egy hétvégére, vagy jövőre egy hosszabb nyaralásra bevállalnám
addig se felejtsd, amit mondtál
minden segítség jól jön