Tavaly euroval szerettem volna fizetni, de az egyik utas mondta, hogy azt nem fogadják el. Hittem neki, gondoltam ő már próbálta. Ezek szerint csak okostojást játszott és beszélt a nagyvilágba?
Ezért gondoltam, hogy akkor idén váltok valamennyit. (Csak persze az árakat felejtettem el, hogy mi mennyi volt.)
De jó, hogy nyílt ez a topic! Épp a minap gondoltam rá, hogy az oda-visszaúton Szerbiában jó lenne megállni 1-2 órát kirándulni. Tudtok ajánlani valamit, ami közel van a Görögországba vezető úthoz, és nem városnézés, hanem inkább valami természetközeli hely? Vagy kisgyerekekkel érdekes programötlet is jöhet
Én a Palici állatkertet tudom ajánlani, bár az még a magyar határhoz elég közel van, de nekünk 5 óra, míg elérjük a határt, és jól esik ott megállni egy kicsit.
szerintem Kresza, 10 euró elegendő ha a busz kétszer megáll. tán még sok is.
Átlagban a neszkávé, preszó 100 dinártól nem több, az üdítők is 100-120 körül vannak. Ezeket az árakat úgy írom tehát ha leülsz valahova és rendelsz. Ha üzleti részben vásárol, akkor persze olcsóbb.
A legnagyobb csipsz 250 gr. az üzletben 220 din, a benzinkúton biztos egy pár dinárral drágább.
Meg tudja mondani valaki, hogy mennyi szerb dínárt érdemes váltani, ha csak átutazóban vagyok Szerbiában? Úgy értem, hogy ha a busz megáll egy benzinkúton és teszem azt, megkívánok egy chipset, üdítőt, bármit, akkor ahhoz kb. mennyi dinárra lesz szükségem?
Jó hogy elkezdtünk beszélni a témáról, én örülök neki, hogy Szerbiára már egyre többen nem úgy tekintenek, hogy tudjuk le mielőbb és megeszik a barbárok, ha megállnak, hanem ténylegesen a nyaralás része lehet a hazaút, ha valaki ott is alszik, kipihentebben ér haza. Aki még nem ismeri nagyon szép útvonal Nis után Bulgária felé a Slicevo környéki alagutas rész, egy Nisi városnézés után esetleg megéri arra kanyarodni.
Ami szerintem sokunkat érdekelne, hogy mi a helyzet Szerbiában az utakkal. Röszke után van-e még sok útépítés és korlátozás? Belgrád elkerülő hogy áll?