Én Drezdát választanám,engem nagyon megfogott ez a város!Ugyan még Krakkóban nem voltam.Szerintem Drezda nagyon szép telepüés mi csak a város központjában voltunk a vasútállomás körűl,de beleszerettem.
Sziasztok Mindenki!
Javaslatot kérnék azoktól,akik mostanában voltak...augusztusban mennénk 4-5 napra városnézni.A kinézett célok:Krakkó,Drezda,Prága...csak ilyen közeli kis kiruccanásra.Melyiket miért javasoljátok?Elmondanám,hogy mindhárom helyen voltunk már-de kb. 30 éve...
Akit érdekel Zakopane-i szállás, most érdemes körülnézni néhány oldalon, pár napja foglaltam az október 23-25-ei hosszú hétvégére, 2éjszaka 2 főre, a Hotel Diamond's Rezemislink- ben 14 450Ft-ért.
Voltam már ebben a szállodában 5 napot és nagyon elégedett voltam, közel van a sétálóutca is.
Reggeli is kérhető, nagyon finom és bőséges svédasztalos reggeli volt legutóbb.
Nem. Napi travelcarddal, ha vonatállomáson veszed tudod használni a kedvezményeket, pont ezért lényeges, hogy rajta legyen a national rail logó.
Igen, az oyster card tudja a napi jegy limitét, és attól függően, hogy főidőszakban (peak), vagy azon kívül használtad (off peak) megáll a napijegy elérésekor, és nem von le többet a kártyádról.
Azt még tudd, hogy az oysternek van egy 'kiváltási' díja, amit mikor veszed ki kell fizetned, de ha visszaviszed a kártyát és leadod mikor mentek, akkor visszaadják.
Ez nem csak akkor jó ha vonattal utazol? Mert mi repülővel mennénk.
Közben találtam egy olyan, hogy ha oyster kártyával fizetek akkor a buszozásért maximum napi £4.40-t von le, ami egész baráti még akkor is ha 1-2 metró is benne van plusszba.
Bambusznád már megmondta a tutit, a Tower és a Tower bridge nem egyenlő, de egymás mellet van, tehát valószínű, hogy mindkettőt látod - már ha bemész a Towerbe. Egyébként érdemes, szenzációs, a koronaékszerek is ott vannak kiállítva.
A British Múzeumban mi kb 2-3 órát tartózkodtunk, és ki kellett választanom, hogy melyik korszak kiállitását akarom megnézni, mivel mindenre nem volt időm. Hatalmas a ókortörténeti részük.
Egy majdnem hétvége Algheroban, érdeklődők ide kattintva olvashatják.
MaciG, a Tower és a Tower Bridge nem egyenlő, mármint ha ez lett volna a kérdésed.
Mi tavaly január végén voltunk, de sajnos csak egy napot, a blogomban van egy kis beszámoló róla. Sajnos az abban ajánlott szállás, már drága lett, mert teljesen felújították, és ehhez mérten kalkulálják most már az áraikat.
Egyébként Travelcardot érdemes venni az 1 + 1 kedvezmény miatt, amivel pl. a London Eye is fél árban van. Nekünk nem volt alkalmunk kipróbálni, de sok embertől hallottam, hogy állítólag nincs olyan ember, aki nem unja a végére a hosszú menetidő, lassú forgás miatt.