Egyszer mi is nyaraltunk Bulgáriában. Hiába volt szuper jó a szálloda, és hiába az All inclusive ellátás, a tenger Sartin ezerszer jobb. Két hét alatt háromszor mentünk le a tengerhez, a hotel medencéjében fürödtünk.
Nem kötözködésképpen írom, de szerintem ti Libolyával, nem egy házról beszéltek. Azt nem értem, hogy kint a tulajdonosoknak vajon miért jó ez, de sokszor vannak teljesen azonos nevű házak (pl.: Anna, Katerina, Ostraco, Alexandros, stb.) vagy nagyon hasonló nevűek is előfordulnak. Így van Kosmas house, illetve Kozmas Beach House is. Ez igazából szerintem csak megzavarja a turistákat. Abból is jöttem rá, hogy te nem a Libolya által említett házról beszélsz, mert írtad, hogy egy új házról van szó.
Szerintem te arról a Kosmasról beszélsz, aminek a főbejáratához kb. 20 lépcsőfokon kellett fölmenni (ráadásul a két ház elég közel is van egymáshoz).
Ez egy nagyon-nagyon jó ház volt, mi szerettünk ott megszállni, ott többször is laktunk 3 ill. 4 ágyasba is. Hosszú éveken át a Németh Travelnak, illetve az Apollonnak voltak ott szobái, majd 2 nyárra átkerült a Grandosok kínálatába, most pedig úgy tudom részben szerb, illetve román iroda utasai vannak benne, és a többi magán úton van kiadva. Legalább is tavaly ez volt ott a helyzet, idén nem sétáltunk el közvetlenül a ház előtt. Egyébként ez a ház valóban nem egy túl régi ház, 2002-ben épült.
A Libolya által említett Kozmas Beach House-ban még nem laktunk Sartin, de többször laktunk már a közelében, így jártunk már ott el mellette jó párszor. Az biztos, hogy az nem egy új ház. Arra nem merném a fejemet rárakni, hogy már 98-ban is ott volt-e, mikor először ott jártunk, de úgy rémlik igen.
A part ott lesz tőletek szó szerint egy karnyújtásnyira, szerintem fantasztikus élmény az, mikor az ember rálát a szállásról a tengerre. Attól függően melyik szobát kapjátok, ha szerencsétek lesz, akkor innen majd a teraszon ülve gyönyörködhettek egy napfelkeltében reggelente, az pedig egy szuper jó dolog.
Az első kisbolt 1 kis utcára található majd tőletek, az Apollon hotel mellett, illetve 3 kis utcára tőle ott a másik kisbolt, a Maria market, illetve vele szemben a szuper jó dolgokat áruló Artohora pékség. De egy kellemes sétával esténként Sarti ófalu része is könnyen elérhető lesz. Viszont, ha át akartok gyalogolni Sarti Beach sekélyebb vizű részéhez, az sincs túl messze a házatokhoz. Ugyanis 1 utcára tőletek ott a focipálya, és onnan a homokdűnék után fokozatosan egyre sekélyebb azon a részen a víz. De, ha igazán jót akartok, akkor érdemesebb még egy kicsit odébb gyalogolnotok, mert ott Sarti Beachen valóban roppant sekély a víz, ettől sokkal hamarabb fel is melegszik, ráadásul kint a parton puha, selymes homok van.
Mi nagyon szeretjük azt a környéket, ahová Libolyáék mennek, mert kicsit távol van a nyüzsitől, de még is minden elérhető távolságba van tőle. Szóval egészen biztosan jól fogják Libolyáék is érezni magukat Sartin. Legalább is én ezt kívánom nekik, hogy legyen egy felejthetetlen szép nyaruk idén Sartin!
Üdvözlettel: Andi
Sejtettem, hogy nem nagyon tud senki megbirkózni azzal a hatalmas adaggal. Akiktől hallottam róla, mutattak a parton a tálról egy fotót is. Hát mit ne mondjak még képen is brutális adagnak tűnt. Csak viccből kérdeztem, hogy próbálkoztál-e vele. Szerintem a mi erős emberünket, Fekete Lacit kellene ráereszteni arra tálra, neki biztosan nem okozna különös gondot, hogy megegye a rajta lévő finomságokat, azt hiszem kienné Arnoldékat a vagyonukból.
Ha kicsit magadhoz tértél majd az utazás fáradalmai után, akkor kíváncsian várom majd, hogy milyen élményekkel tértetek haza Sartiról. Addig is szép napot!
Igy igaz borkaandi a Kozmas Beach House legalabbis amelyet mi foglaltunk nem egy uj haz. Viszont tengerre nezo szobat kertem pontosan az altalad emlitett napfelkeltek miatt . Mi 2 gyerekkel megyunk 8 ill 6 evesek ezert erdekelne, hogy kb hol vannak a sekelyebb reszek ez volt meg az egyik fo szempont, hogy ezt a reszt valasztottuk. Andi ha meg par ilyen jo tippet tudsz adni elore Koszonom.
Helló Libolya!
Szuper jó lesz, hogy tengerre néző szobát foglaltatok! Mindenütt szép egy napfelkeltét látni, de itt Sartin mindez párosul az Athos hegy vonalaival, és ígérhetem csodálatos látvány lesz.
Az ófaluban, illetve azon a részen, ahová ti is mentek (Sarti Village), ott majd még egy kicsit hirtelenebb mélyülős lesz a tenger, viszont a hozzátok közeli focipályától, illetve egész pontosan a homokdűnék után már fokozatosan egyre-egyre sekélyebb lesz ott a tenger.
Szerintem menjetek fel, minimum Sarti beach elejéig, a lakott részéig (legalább a Sarti Beach aparthotel komplexum, vagy a Sunrise hotel elejéig), ott már nagyon-nagyon szuper a víz, viszont, ha tutira akartok menni, akkor mehettek még följebb is egy kicsit, ott majd valóban nagyon-nagyon sekély a tenger, egész hosszan be kell gyalogolni, hogy legalább derékig érjen. Éppen ezért szeretik többek között a kisgyermekes családok is, mert itt minden csöppség kedvére lubickolhat. Majd ki tapasztaljátok, hogy nektek, hol jó.
Gyalogosan sem kivitelezhetetlen dolog mindez, de mivel kocsival lesztek, így gondolom a nagy melegbe 2 kis gyerekkel, úgy is autóval mentek majd oda át.
Szia: Andi
Helló Titi!
Több éve egyszer laktunk már itt. A Stamatis egyébként szuper jó kis ház, nagyon csendes helyen van, egyszerű, de tiszta szobái voltak akkor, semmi rossz tapasztalatunk nem volt a házzal kapcsolatba. A fölső szinten a tulajok laknak, így, ha bármi gond van, akkor hozzájuk lehet fordulni. Tetszett itt a jó nagy, tágas udvar, volt egy kis grillezős rész is. Ha jó csapat verődik össze, akkor itt jó kis bulikat lehet tartani. De szerintem nagyon-nagyon kint van, Sarti utolsó háza a műút mellett. A parthoz is pár száz métert gyalogolni kell, de ez még simán bevállalható (ha máshová már esetleg nincs hely). Sarti Beachnek azon a részén nagyon-nagyon sekély a tenger, így jóval kellemesebb hőmérsékletű ott a víz, és nagyon klassz selymes, puha ott a homok. Szóval a part rész az ott nagyon szuper. Sokan Sarti egyéb részeiről is (akár még az ófaluból is) elgyalogolnak ide erre a részre fürdeni.
De azt tudni kell erről a házról, hogy gyalogosan minden elég messze van tőle. Sajnos Sarti Beach rész hiába van tele szebbnél-szebb apartmanokkal, de ellátottságát tekintve, elég vacakul áll az a rész. Van 3 kajálda, no meg egy béna, pici bolt, ahol szerencsés esetben a nagyon alap dolgok éppen kaphatóak, de az első pékség oda elég messze van a Sarti Village részen, illetve a vendéglátóhelyek és üzletek sokasága zömében az ófaluban található.
Én elsősorban azoknak ajánlanám ezt a házat, akik vagy már eleve kocsival mennek Sartira nyaralni, vagy kint biciklit, robogót, autót szeretnének bérelni, mert viccen kívül tényleg eléggé kint van ez a ház Sarti Beach végén. Persze, nem akarok, ebből itt most vitakört indítani, hiszen sok fórumozónak tuti meg sem kottyan 3-4 km gyaloglás naponta.
Ezért írtam már itt a fórumon is több alkalommal, hogy szerintem azért nem árt számolni azzal, hogy onnan be az ófaluba és vissza bő 3 km az út. Éppen ezért tényleg mindenki ismerve a saját egészségügyi állapotát, azt, hogy mennyire jó a kondija, így próbálja bevállalni, vagy nem bevállalni ezt a házat. Így, akkor odakint nem fogja majd csalódás érni, mikor látja majd, hogy szinte le kell gyalogolnia a térképről. A következő oldalon meg lehet nézni, hogy miről is beszélek, alul a térképen látszik majd a ház elhelyezkedése.
Ha meg ennél is több infóra vágysz, akkor csináld azt, amit Szili is javasolt neked. Így még plusz információkat szerezhetsz majd a házzal kapcsolatba.
Szia Titi14 !
Mi voltunk a Stamatis apartmanban . A beach részén van a műút mellett az utolsó ház . Egy emeletes , az emeleti részen laknak a tulajdonosok , a földszinti rész a turistáké . A tulaj nagyon barátságos , de tartózkodó és az egész család is. Nem szeretik a duhajkodó embereket . Az apartman nagyon csendes helyen van , annak ellenére , hogy a műúton van . Nagy az udvara ,több kocsival is be lehet állni . Ápolt , rendszeresen karbantartott a kert .Szőlősorral van körbe kerítve a kerítés mellett , nagy pálmafák és selyemakác . Grillező hely van kialakítva , mellette fedett rész , 1 hosszú asztal , kb 10-15 székkel. Az apartman tiszta , törölközőt nem adnak , alapvető felszerelések (konyhai) meg van . A tengerparttól 150-200 m.-re van , kicsit fel kell menni egy dombra és onnan már látni a tengert . Szerintem nincs messze.
Viszont a központ elég messze van , kb,, 1 és fél km ...
De a beach részen is minden megtalálható : Kis közért , étterem , gyros , stb,,,
Mindenkinek tudom ajánlani . Ja ,,, és wifi is van .
Ha küldesz privátba email címet vagy Facebook-on tudok képeket küldeni .
Helló!
Szili abban a párom szerint is igazad van, hogy nem is volt ott olyan nagyon messze a part. Most ahogy elovasta, mit írtam az előbb, ő is veled értett egyet. Én ugye azt írtam, hogy pár száz méter a part, de egyáltalán nem vészes. Szerinte 200 m-nél nem volt több, nekem valamiért kicsivel többnek tűnt (lehet a kis domb miatt, nem tudom – biztosan nektek van igazatok), de inkább szerinte is az ófalu távolságot kell itt jól mérlegelnie mindenkinek, aki ide ebbe a házba foglal szobát. Egyébként nem azt állítottam, hogy nincs ott egyáltalán evésre lehetőség, írtam van 3 helyen is mód rá.
De légyszi áruld már el nekem milyen éttermek vannak szerinted Sarti Beach részen? Kíváncsi vagyok rá, mert ezek szerint nyitottak ki újabbakat is mióta ott jártunk. Melyikbe ettetek? Melyiket tudod ajánlani belőle?
Mi 2012-ben laktunk utoljára S.Beach-en, akkor ott a tengerparti Paradise étterem volt (ami szuper jó), illetve az Evros taverna (ahol mi nem ettünk, de hallottuk, hogy nagyon jól főznek ott is), és még a Blue Sarti ház aljába működött egy gyorsétkezde. Az egy szem kisbolt pedig a Sunrise hotel mellett volt, ahová a nap bármely szakába mentél be, szinte félig üresek voltak a polcok, pedig nyaraló jócskán volt ott, annak ellenére is, hogy szeptemberbe voltunk. Persze simán elképzelhető, hogy július-augusztusba jobban feltöltik a bolt polcait ott is.
Ha van újabb ott nyitott boltról, vagy étteremről infód, akkor légyszi oszd meg itt velünk, mert mennek barátaink júliusba és augusztusba is S.Beachre nyaralni, és akkor tudjuk majd nekik mondani, hogy hová érdemes menniük. És szerintem rajtam kívül is sok fórumozó kíváncsi lenne még rá! Köszi!
Helló Szili! Az előbb neked címeztem véletlenül a levelemet, holott Pintyőkének szántam. Tőle lennék kíváncsi a feltett kérdéseimre! Bocsi!!!!
Illetve szívesen várom más jelentkezését is, ha netán tudomásotok van, olyan étteremről, ami bár Sarti Beachen van, de az előző üzenetekben nem tettem róla említést.
Andi