Csak az a biztos még, hogy bérlünk autót és azzal nézük körül a szigeten, végül is úgy alakult, hogy majd másfél napot töltünk Szantorinin (az athéni városnézés rovására), de egyenlőre még konkrét terv nincs mert még csak a Korzika-Firenze-Velence utiterven "dolgozom"...
Szerencsére mindketten tudunk úszni, úgyhogy ezzel gond nem lesz. Nem is maradok sosem a part közelében, beljebb igazán élvezetes a víz
A szél nem lesz nagy újdonság, mert tavaly Rodoszon voltunk, és a parton ott is mindig volt szél. Ami szerintem nem baj, legalább elviselhetőbb volt a hőség.
A nagy hullámok? Nos, részben emiatt rajongok a tengerért. Mindig akkor megyek be a vízbe, amikor más kijön a nagy hullámok miatt. Egyszerűen imádom A hullámmedencékben is mindig legbelül vagyok, a pasim pedig a fejét fogja, mondván, ilyenkor élem a második gyerekkoromat.
Akkor ha kamariban strandolunk, majd a hegy felé orientálódunk.
Az autó vagy robogóbérlést mindenképpen tervezzük, mert szeretnénk több helyet megnézni.
Nagyon drága ez Santorinin? Gondolom, ha több napra kérjük, kedvezményt is ki lehet csikarni. Rodoszon legalábbis így volt tavaly, ott három napra béreltünk. Igazából a robogótól sem határolódunk el, sőt, azt talán jobban is preferálnám, mert imádok motorozni. A párom gyerekkora óta motorozik, szóval nagyon megbízhatóan vezet, mögötte sosincs félelemérzetem Feltételezem, ez olcsóbb is, mint az autó.
Edina akkor nektek kánaán lesz Santorini Monolithoson méteres hullámok voltak, felvettem videóra, ahogy a férjem és barátnőm párja a hullámokban vergődnek, egyszerűen imádták. Igaz párszor kidobta őket a partra, de nagyon szuper volt. Különben minden strandon voltak hullámok, de legfőképp Monolithoson és Vilhadán volt nagyon komoly. Az autót 4 napra béreltük 140 eur-ért, nekünk négyen ez megérte. Motorok is voltak és quadok is, a motor szerintem olcsó volt, mi nem néztük meg, de valahol azt olvastam, hog 15 Eur körül van naponta. Szóval akkor ott a helyetek
Üdv Edina!
Most küldtem el harmadszor a Kamari térképet, az első kettő visszajött azzal, hogy túl nagy a méret. Remélem a harmadik már sikerül.
A motorbérlésnél ott helyben lehet alkudni, és most még olcsóbb is, mert kevés a turista és ott áll a sok motor. A mi apartmanunk mellett is volt egy kölcsönző, és minden nap legalább 10 gép állt előtte, a kutya sem bérelt. Több napra olcsóbb (20-25 euro/nap), a quad egy kicsit drágább. Nem kell hozzá csak a hazai jogsi, és még a 23 éves korhatárt sem firtatják.
Hú, méteres hullámok csodaszép környezetben, viszonylag olcsó motorbérléssel Tényleg ott a helyünk
Ahhoz képest, hogy 27 és 37 évesek vagyunk, Rodoszon is azt élveztük a legjobban, amikor a nagy hullámok hozzávágtak minket a parthoz, és szinte beterített a homok (aprókavics). Sokszor nem is a hullámok, hanem a nevetés miatt nyeltük a legtöbb vizet
Felrakhatná már végre az Apollon travel a szeptemberi last minute utakat. Remélem, nem hiába várom.
Mackena, a térképen amit átküldtél, megtaláltam a Hotel Venust, a Kostis, az Atlantida és a Mary apartmant. A Finikast és a Haroulát viszont nem. Tudsz ebben segíteni? Vagy azért nem találom, mert nincsenek bejelölve?
Szia!
Hát én még nem voltam Santorinin, mi is idén készülünk, szóval előrebocsátom, hogy nem tapasztalatból írom, amit írok.
Egyrészt nézd meg ezt az oldalt: http://www.santorini.eoldal.hu/
Itt a Kamari menüpont alatt mindegyik apartmanról van leírás, képekkel. Talán ez segít majd a döntésben.
Én személy szerint talán a Haroulát választanám a fekvése miatt, mivel Kamari hegy felőli oldalán helyezkedik el, és állítólag ezen a részen jobb a part. De ez csak egy szempont a sok közül Másrészt ez alatt van egy autókölcsönző és egy bolt, ami állítólag olcsóbb, mint a többi.
Nálam a sorrend a következő lesz: Atlantida (a medence miatt), Kostis (nagyon sokan dicsérték, mert tágas), végül a Haroula (a fentiek miatt, illetve ezt is dicsérték).
Persze ez csak az én véleményem. Én is sokat utánaolvastam, és nálam az olvasottak alapján ez a sorrend alakult ki.
Sok sikert a választáshoz.
Finikast választottam és már le is foglaltam. A Kostisról én is jókat olvastam, de sajnos az 15-i indulással már nem volt szabad. Majd ha visszajöttem megírom milyen volt. Nagy elvárásaim nincsenek, mert akkor mindig csalódik az ember.
Neked további jó keresgélést!
Mindenképpen számolj majd be mindenről. Amikor visszajöttök, mi még mindig indulás előtt leszünk.
Nagyon már nem keresgélek, már megvan a terv, amit nemrég leírtam, még a programon kell gondolkodnunk.
Most már csak az Apollon travel szeptemberi akcióira várok.
Tényleg, az Apollon Malév géppel utaztat Santorinire?
Helló Edina! Jó a sorrend, bár szerintem a medencét nem fogod sokat használni, inkább a tenger. Malév charterjárat Boeing 736 típusú 109 személyes gép megy Santorinire. Indulás Budapest Ferihegy 12 óra 05 perckor, érkezés görög idő szerint 15 óra 15 perckor. Visszafelé görög idő szerint 16 órakor indul és 17 óra 15 perckor van Budapesten. Ferihegy 2B-n kell becsekkolni, viszont becsekkolás után a repcsi a 2A-ról indul, tehát át kell sétálni. A jegyeket is a reptéren fogjátok megkapni. Szerintem a szeptemberi last minutok két hét múlva lesznek fenn az Apollon honlapján, de nem kell izgulnod, biztos hogy nem fogtok lemaradni. Mi is két héttel előbb fizettünk csak be. Irigyellek egy kicsit, nagyon jó ez az utazás előtti várakozás, készülődés, programtervezés
én ma háromnegyed 11-kor hívtam az Apollontravel irodáját, hogy érdeklődjek a last minute utak iránt mert a honlapon már több mind egy hete nem frissítettek. Akivel beszéltem mondta, hogy a neten fönt van, mondtam hogy nincs, és akkor átküldte emailben, meg láttam hogy fél 12 körül felrakták, de csak aug 29 az utolsó ami fent van, szerintem jövő hét elején kérdezz rá az irodában.
Persze, tudom, hogy nem vagyok még lekésve semmiről, csak már nyugodtabb lennék, ha lefoglalnánk. Szeptember 12-én tudunk menni. Remélem, jó idő van még akkor ott is, mint tavaly Rodoszon.
Szerintetek mennyire viszik majd le a szeptemberi árakat? Tavaly 49.900,-Ft + illetékért utaztunk. Nagyon jólesne, ha idén is sikerülne megcsípnünk egy hasonló árkategóriát