Nem, nem tévedésrõl van szó, a Peloponnészoszon, egész pontosan a Lakónia-félsziget déli részén is van egy Elafonissi nevû hely, mint Krétán.
Azt hiszem, ez túltesz még a krétain is, tiszta Karibik:
Nem tudtam a képeket belinkelni, nézzétek meg itt:
http://www.trekearth.com/gallery/Europe/Greece/Peloponnesus/Lakonia/Elafonisos/
No, még néhány ajánlat, ha már a Peloponnészoszon voltam a szabadságom alatt (16 óra út volt tegnap vissza Szerreszbe, brrr!)
- a Neda-folyó völgye, bõvebben a túrabeszámolóknál
- Kalamata kellemes és hangulatos bázis volt. Ja és volt 1 eurós (!!!) gyros
- a vonatút (Kalamata-Pirgosz-Patrasz-Korinthosz) gyönyörû. Medvetalpkaktuszok, olajfaligetek, narancsfák, és a káprázatos tenger.
- Olimpiába mindenképpen érdemes elmenni. Jó, én (sport)újságíró vagyok, nekem kiemelt fontosságú, de egyébként is csodálatos. Sokkal "élõbb" szerintem a hely szelleme, mint Athénban az Akropoliszé. Fantasztikus volt sétálni a romok tízezrei között, még tömeg sem volt. Szállásként én az ifjúsági szállóban voltam, 10 euró/éj, bunkó a tulaj, de le van ejtve.
Ja és Ilia szelíd erdõs-dombos része "magyarosabb" táj mint bármi, amit eddig láttam Görögországban.
Monemvassiába mi sajnos nem jutottunk el a tavalyi 3 hetes kérutazás alatt. Nagyon sajnálom még most is, de majd egyszer bepótoljuk.
Az persze biztos, hogy van még egy rakás hasonló szépségû hely.
Monemvasia kétségtelenül egy gyönyörû hely, de Te is tudod, hogy mennyi hasonló van még, csak esetleg azoknak nincs akkora PR-juk.
Biztos te is ismered a modnást a patkányról és a mókusról
Az utikönyvekbe írtakat talán nem mindig érdemes készpénznek venni; pl Petalidiben van két "kávézó" és két taverna, hangulata elég kevés.
Ami viszont tény, hogy valóban csendes hely és ideális támaszpont lehet a környék megismeréséhez.
Petalidirõl sajnos csak ennyit találtam:
Petalidi, kedvezõ fekvésének (Messzínia északkeleti partján, egy széles öbölben) köszönhetõen nagyon kedvelt üdülõhellyé fejlõdött. A centrumban sok kávézó, taverna és üzlet található. Fõszezonban nyüzsgõ élet tölti be az utcákat. A strand hosszan elnyúló, de keskeny, viszont a kis halászkikötõ nagyon hangulatos. A város északi szélén van egy pár szép öböl.