Tunézia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 9 10 11 ... 21 22 23   >
Üzenet
  Kvalcsi | #98856 Üzenet | 2009-05-13 09:51:40 | Válasz a #98853. hsz-ra
Kedves Szepeva!

Nem, mert nem tudnám elviselni a nagy meleget (augusztus végén megyünk). Tudom, hogy légkondis busszal mennek ezek a túrák, de már nem nekem való. Tisztában vagyok a korlátaimmal, hogy kb. mennyit bírok!
  Kvalcsi | #98859 Üzenet | 2009-05-13 09:58:09 | Válasz a #98853. hsz-ra Előzmény #98853
Kedves szepeva!

Tömegközlekedéssel vagy esetleg taxival el lehet jutni El Jam-be?
  Szepeva | #98865 Üzenet | 2009-05-13 10:31:37 | Válasz a #98859. hsz-ra Előzmény #98859
Valcsi!

Tömegközlekedéssel nem tudom, hogy el lehet-e jutni, de taxival tuti és abban is biztos vagyok, hogy jó áron meg lehet alkudni a taxira, de ezt te tudod is. A bátrabbak autót bérelnek (bátyámék rendszeresen teszik Tunéziában), ezt én nem merném, mert őrült a vezetési stílusuk. Persze a bérelt autó láttán mindig rájuk akaszkodik valaki, aki baksisért idegenvezetést ajánl fel nekik.
Akkor már jobb szerintem a taxi, a taxisofőr úgyis idegenvezetőt is játszik, de legalább meg lehet előre egyezni vele az árban.

Éva
  Kvalcsi | #98868 Üzenet | 2009-05-13 10:42:34 | Válasz a #98865. hsz-ra Előzmény #98865
Én is arra gondoltam, hogy amennyiben nem lehet tömegközlekedéssel egyszerűen megoldani, akkor megalkudok egy taxissal. Ő is jól jár és mi is, hiszen a saját tempónkban és nem rohanva tudjuk megnézni akkor El Jam-et. Útálom a rohanást, én nem "kipipálni" szeretem a dolgokat, hanem megismerni.
  Gabyca85 | #98978 Üzenet | 2009-05-13 16:48:10 |
Szia Valcsi,
Vonattal el lehet jutni El Jembe. Mi általában észak felé járunk vonattal, arra igen jó a közlekedés. A Gare de Sousse nevű pályaudvarról tudtok elutazni, ahová, vagy busszal Sousse-ba beutaztok és a megálló nem messze van a pályaudvartól, vagy taxival mentek, de akkor hangsúlyozzátok a Gare de Sousse-t, mert erőszakosan a metróhoz visznek. Egyébként, ahogy Éva említette taxival is el lehet menni, de akkor előre még a kocsiba szállás előtt alkudjátok ki az árat, amiről előtte érdeklődjetek. Néha nyáron szerveznek egy napos El Jem-i túrát az irodák, ha esetleg nem a Best, más irodánál is befizethettek a szállodában. A recepción többségében minden szállodában tartanak menetrendet a vonat indulásokról, itt tudjátok kérni. Vagy a pályaudvaron ingyen is adnak, ha beutaztok Sousseba, ami mint már mondtam nagyon olcsó busszal (helyijárat szerűség)(a jegyet a buszon kell megváltani).
  Gabyca85 | #98981 Üzenet | 2009-05-13 16:53:16 |
Szia Valcsi,

A szálloda bárjával kapcsolatban lehagytam az infót. Már tíz éve voltunk a Skanes Beach-be, amikor még az LTI szállodalánchoz tartozott, akkor volt bár a parton, de szerintem szinte biztos most is van és sört is lehet fogyasztani.
Még a gyüjtőtaxis megoldást is választhatjátok az El Jembe jutáshoz, ez persze kicsit gázabb, mint a sima taxi, nagy a nyüzsi, és persze augusztusban meleg is van. Én még mindig a vonatot tartom a legjobb megoldásnak.
Ha bármi kérdésed van csak írj bártan!
Üdv,
Gabyca
  Kvalcsi | #99026 Üzenet | 2009-05-13 20:57:08 | Válasz a #98978. hsz-ra Előzmény #98978
Szia Gabyca!

Nagyon köszönöm az infót.
Amennyiben busszal megyünk be Monastírba, akkor a végállomáson kell leszállni ahhoz, hogy a ribatot és a Bourgida Mauzóleumot megnézzük?
  Gabyca85 | #99093 Üzenet | 2009-05-14 12:14:55 |
Szia Valcsi,
Nagyon szívesen.
Mi általában metróval utazunk Monastirba. Mikor a Skaneson voltunk mi is választottuk a buszos utazást ez ugyanis a metrónál is olcsóbb, és közelebb van a megálló. Mi nem a végállomásig utaztunk, de ha tovább mentek, a végállomásig akkor sem lehet messze. Nagyon könnyen el lehet találni a Mauzóleumhoz és a Ribathoz is. A két építmény közel van egymáshoz, csupán egy park választja el. A medina mentén szoktunk menni a mauzóleumhoz, egyébként turista vonattal is el lehet jutni, persze ez drágább.
Ha szuveníreket szeretnétek vásárolni, és a bazáros alkudozást nem szeretitek tudom ajánlani a monastiri Jasmina Centert. Ugyanaz, mint Sousseban a Soula Center, csak nagyobb választékkal, kedvesebb eladókkal, és jóval kisebb tömeggel. Ezt is a medinán belül találjátok, séta távolságra a Bourhiba Mauzóleumtól. Érdemes a monastiri cukrászdákba benézni, finom és nagyon szép sütik vannak. Ha esetleg az all inclusive ellátáson túl igényeltek még valami finomságot, vagy élelmiszert akartok ajándékozni, javaslom a BOn Prix nevű szupermarketot, amiben a ruházati cikkektől az élelmiszeren át, és italokig minden van, a helyiek is idejárnak. Ez is Monastirban a medina falával szemben található. Szintén elérhető közelségben, állami népművészeti bolt üzemel, ahol mindenféle kézműves áru található, sok esetben olcsóbban, mint a Soulában és a Jasminában.
Üdv,
Gabyca
  Gabyca85 | #99101 Üzenet | 2009-05-14 12:41:05 |
Szia Szanna,
Igaz már nem most tetted fel a kérdést, hogy mennyire biztonságos Tunézia két nőnek,de én most válaszolnék, mert nemrég bukkantam a topicra. 14 alkalommal jártam Tunéziában az anyukámmal, és nem szállodában ülős emberkék vagyunk. Nagyon sok helyi emberrel ismerkedtünk meg, én jómagam egyedül(helyi barátokkal), jártam discóba, volt, hogy éjszaka egyedül mentem haza, és még élek. Tudnék mesélni, de a lényeg, hogy teljesen biztonságos. Zsebtolvajok mindenhol vannak, főleg nyári időszakban a táskát nem árt behúzni és magad előtt tartani. A szállodában sem szoktuk előhagyni az ékszereket és a pénzt. De hangsúlyozom, soha semmink nem tűnt még el. Sőt mi több hasmarsunk sem volt, pedig mindent kipróbáltunk.
Üdv
  Csöppvagyok | #99125 Üzenet | 2009-05-14 13:24:30 |
Sziasztok!
Lehet,h már leírtam ide,de azért leírom mégegyszer.Nem akarok senkit ijesztgetni,de azért jó,ha tudjátok!
Minket a szállodában a takarítónő rabolt ki,a bőröndünkből kipakolt pár ruhát,fölsőket.Sajnos csak itthon vettük észre,mikor már kipakoltunk.Nagyon mérgesek voltunk,először azt hittük,h elhagytuk őket,vagy nemtudom...de aztán több családnak is eltűntek dolgai,akikkel voltunk.Szóval vigyázzatok!Mi azóta mindig lelakatoljuk a bőröndöket,bármilyen kis időre is hagyjuk el a szállodát!
  Ferrari | #109350 Üzenet | 2009-07-14 19:15:57 |
Szia Valcsika!
Megjöttünk.
A 12 napunkból 10 nap lett. Tunézia nem Görögország.
Egyszer láttuk, de elég is volt azt hiszem.
A szálloda jó, azzal nem volt semmi gondunk. Van bár a tengerparton, és a medencénél is, vannak asztalok és székek , napernyő is.
A 800 szobás szállodának elég kicsi a homokos strandja, ahhoz , hogy kapjál napernyőt , le kell menned reggel 6 óra körül, mert később nincs hely ( most nem volt).
Közel van egy szennyvíztisztító és ha arról fújt a szél, akkor hozta a bűzt.
Szúnyoggal nem találkoztunk, de légy van, azok nem hagynak nyugodtan.
Az ország szörnyű koszos, iszonyú mocsok és piszok van.
2 napunk elúszott, az már bosszantó.
Voltunk a 2 napos Szahara-túrán, Zulu esten, kalózhajón, Tunisz- Karthago- Sidi Bou Said kiránduláson, nagy rohanás ez egész. A Szahara túra viszont nagyon jó volt , ott is sokat ültünk a buszban, de az jól megvolt szervezve, megnéztük El Jemet, a berbereket, volt tevegelés, lovaskocsizás, dzsipp-szafari stb. Ez jó volt, érdekes és szép látvány az oázis a sivatagban.
A borravalót mindig, mindenhol osztogatni kell,
Összességében nem mondom azt, hogy rossz volt, de egyszer elég volt.
  Vojandi | #109354 Üzenet | 2009-07-14 20:01:53 |
Szia Ferrari!
Üdv itthon!
Vártam, hogy mi lesz a véleményed. Nagyon meleg volt? Júliusban gondolom kibírhatatlan.
Érdekelne, hogy mi lett azzal két elveszett nappal???
Tavaly már mi sem megyünk "félre", gondolom Törökország és Tunézia után már ti is majd Hellász felé mentek.
  Ferrari | #109363 Üzenet | 2009-07-14 20:49:27 |
Szia Andi!

Igen, nagyon meleg volt, közel 40 fok, a tenger legalább 30 fok. Nem is hűsített a nagy melegben. A nyaralás második felében kicsit feltámadt a szél , ekkor már elviselhetőbb volt. A nyaralásunk közepén kb 3 éjszaka szakadt az eső és reggelre olyan párás volt az idő hogy alig lehetett elviselni.
  Kvalcsi | #109435 Üzenet | 2009-07-15 12:32:11 |
Szia Ircsike!

Nagyon vártam már, hogy híreket halljak Tőled. Szavaidból úgy veszem észre, hogy nem igazán sikerült jól ez a nyaralásod.
Ez nagyon durva, hogy az első nap és az utolsó is teljes egészében elveszik. Legalább oda felé érkezhetnénk valami emberi időben. Én kiegyeznék, ha délután 5-6 órakor a szállodában lehetnénk.
Oda Travel Service géppel mentetek vissza pedíg Nouvelairral?
Melyik épületben volt a szállásotok és hányas szobában?
Merre volt a kilátás (medence, utca, stb)?
Az új épület kb. hány méterre van a tengerparttól?
Te melyik épületet javasolnád?
A tengerparti bárban most sem mértek sört?
A svédasztalon volt valami tengeri herkentyű (kalamári, kagyló, rák, stb)?
Mennyire ízletesek a kaják? Mikor mi voltunk a Karawánban akkor elég fűszertelen volt szinte minden.
A fő étkezéseknél mindíg ugyan az az asztalod?
A medencénél sincs hely később vagy csak a tengerparton?
A bűzt az épületekben ugye nem lehet érezni csak a tengerparton?

Mi a Szahara-túrát kihagyjuk, mert én nem bírnám egészségileg. Karthagót, Tuniszt, Sidi Bou Saidot már láttam, de lehet, hogy azért elmegyünk Sidi Bou Saidba és Tuniszba egyénileg. El Jam is tervbe van véve, mert az kimaradt 2004-ben.

Pihend ki a nyaralás fáradalmait és aludd ki magad, ráérsz utánna is válaszolni.

Majd biztosan kérdezek még, de egyenlőre ennyi.

Írhatnál egy kis élménybeszámolót, ha lesz időd és kedved.

kiss.gif

[
  Maxité | #110328 Üzenet | 2009-07-21 23:10:39 | Válasz a #92354. hsz-ra Előzmény #92354
Miért nem ajánlatos sötétedés után sétálni?
Törökországban akkor is sétáltunk, ott nem volt probléma.
Tunézia rosszabb e téren?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 9 10 11 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu