Érdekes milyen sokan mondják, hogy Athénban elég 2 nap is a nevezetességekre. Nekem nem volt elég! Pedig 6-kor keltünk minden nap! Biztosan visszatérek majd egyszer!! Imádtam a várost!
Hát, nekünk így rövidítve két napunk lesz, plusz az első este.... Ez alatt az idő alatt megnézzük, amik a legfontosabbak, a többit pedig majd máskor. Úgy érzem, fogunk mi még Athénba menni...
Igy van , innen a hajoval konnyebben, gyorsabban megkozelithetoek ezek a szep szigetek... Athenban sem fogtok unatkozni, en tavaly 3 nap alatt akartam egy baratnomnek mindent megmutatni, de nem sikerult teljesen....
köszönöm neked is az infókat! Végül a Peloponnészosz felé fogunk nekiindulni, mert mégis inkább lecsípünk az athéni napokból, és így több időnk marad kirándulni és nagyobb területet tudunk bejárni.
Hydra, Poros vagy Spetses közül valamelyiket szeretném mindenképpen beiktatni a programba, de így nem Athénból, hanem az Argoliszi-félszigetről fogunk átmenni, onnan sokkal közelebb van.
Szia!
Nem tudom béreltek-e autót, vagy tömegközlekedéssel mentek. Ha ez utóbbi, akkor nézzetek be először is a Greek National Tourist Organisation (www.gnto.gr) irodájába a Syntagma tér közelébe, ők el fognak látzni hasznos infókkal, menetrendekkel.
Szerintem nézzetek ki a Kessariani kolostorba (a görögök ide gyakran kirándulnak), Dafni kolostorba (bár lehet, hogy ez még zárva van, mert a földrengés óta folyamatosan újítják fel), aztán tovább ezen az úton (A Korinthosz felé vezető út) Elefsina. De elmehettek Marathónba is. Souniont természetesen nem szabad kihagyni.
Pireuszból kompjárattal Aegina, Porosz és Hydra (ne kirándulóhajóra fizessetek be, hanem menetrendszerintivel menjetek, és akkor egy-egy éjszakát a szigeteken is eltölthettek). Aeginán menjetek el megnézni a bizánci romvárost is, felejthetetlen élmény.
Mármint úgy gondoltam, innen Budapestről infót szerezni.. Mert a neten órákat áskálódtam, csak két évvel ezelőtti híreket találtam.
De nagyon szépen köszi a tájékoztatást!
Nekem általában szerencsém van, mert elsőre találok olyan helyet, ami árban és mindenben megfelel...
Nyáron Ausztriában kellett egy alkalommal kellett másik helyre menni, mert ahol először meg akartunk szállni teltház volt valami fesztivál következtében. De pár km-re, a Duna másik oldalán már volt is megfelelő hely
Úgyhogy rajta, vágjatok bele !
Ok, köszi az infókat! Nem irodával megyünk, egyelőre csak egy athéni repjegyünk van, és ahhoz keresem a lehetőségeket. Mi általában - különféle okok miatt - szoktunk előre a neten szállást foglalni, de most én is úgy gondoltam, hogy fölösleges lenne, csak jobb ezt olyasvalakitől hallani, aki már járt a helyszínen.
Én autóval voltam és semmi előfoglalással. Én nem szeretem a kötöttséget. Ahova, ameddig jutok és szimpatikus egy hely, ott keresek szállást bárhol Európában. Szerintem nyugodtan vágj bele szállásfoglalás nélkül! Soha nem utaztam - még gyerekként a szüleimmel sem - irodán keresztül.
Autó nélkül úgy gondolom elég macerás. Annyit tudok biztosra, hogy Sounio fele sűrűn járnak buszok, rengeteg megállóban megállnak. Tehát ily módon tudsz Attikán kirándulni.
Korinthos-ról így nem tudok nyilatkozni, sajnos.
Viszont ha van rá módotok, én az autót javaslom...