Legszebb helyek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Fontosabb látnivalók
<   1 2 3 ... 9 10 11   >
Üzenet
  Kvalcsi | #2119 Üzenet | 2005-09-22 12:37:08 | Vikos-szurdok
Ioánninától északra található a Pindos-hegység, és a Vikos-szurdok. A krétai Szamária-szurdok után a második leghosszabb Európában, ám nehezebben járható. A hatalmas vízmosás környékén elbûvölõ zagórai falvak símulnak a tájba. Keskeny, macskaköves utcák kanyarognak a kõházak között. A településeket õsi gyalogutak kötik össze, itt-ott hidak ívelnek át a folyók felett.
  Kvalcsi | #2117 Üzenet | 2005-09-22 12:30:31 | Dodona
Dodona valaha Zeusz jósdája volt, dombok között fekszik. Érdemes meglátogatni a csaknem 2300 esztendõs színházat.
  Kvalcsi | #2116 Üzenet | 2005-09-22 12:25:13 | Ioánnina
Ioánnina, az epirusi körzet fõvárosa, kb. 50km-re fekszik Igoumenítsától. Ioánnina egy tó mellé épült, és a tó közepén lévõ szigeten áll a Pendelímonos kolostor, ahol 1822-ben Ali pasát megölték. Ioánnina szélén a Pérama-barlangokat is érdemes megtekinteni.
  Kriszta35 | #1819 Üzenet | 2005-09-13 16:23:29 |
Köszi Valcsi azt is megfogom nézni, de jó, hogy segítesz nekem!

Irtam is Rebekának a csacsizást, úgy megörültem neki, de nem ezért megyek, hanem a hely varázslatáért icon_biggrin.gif
  Kvalcsi | #1818 Üzenet | 2005-09-13 16:12:18 | Hydra és Spetces sziget
Szia Kriszta35!
Találsz Hydráról gyönyörû képeket és leírást is itt a honlapon a "Leírások" rovatban. Vojáki Andrea készítette. Érdemes megnézni és elolvasni. Teljesebb képet kapsz így mindenrõl.
Üdv.:
  Kvalcsi | #1803 Üzenet | 2005-09-13 14:24:17 |
Kriszta35 írta:
kvalcsi írta:
Szia Kriszta35!
Ide írok, mert ebbe a topicba tartozik szerintem!

Kedves Valcsi!

Igen olvastam és nagyon tetszett Nissirosról amiket írtál.
A csacsis utazást azt kipróbálnám icon_biggrin.gif
Amit szeretnék még kérdezni, hogy Skyathosra hogyan, kivel jutottatok el, nem reklám célzattal, szeretném ha válaszolnál. Az utazási iroda címét üzibe elküldenéd?

Hydráról már hallottam, hogy nagyon szép, és szeretnék el is menni oda, megint nem ide vág a kérdés, de nem tudom máshol feltenni, szerinted gyerekkel szoktak oda menni?

Köszi
Kriszta

Szia Kriszta!
Nagyon jópofa dolog csacsigolni, de eléggé labilis mikor megy fel a lépcsõkön a domboldalra. Én legalább is attól féltem, hogy leesek.
Miért ne lehetne gyerekkel menni Hydrára? Tolóból megy hajó.

Skyathosra Evia szigetérõl mentem át, de az az iroda már nem létezik. Eviáról a Minos Travellel tudsz átmenni, Paráliáról az Anett Toursszal, kimondottan nyaralni pedig az Aeolus Utazási irodával.

Majd küldöm üziben a címeket.
  Kriszta35 | #1789 Üzenet | 2005-09-13 13:39:15 |
kvalcsi írta:
Szia Kriszta35!

Kedves Valcsi!

Igen olvastam és nagyon tetszett Nissirosról amiket írtál.
A csacsis utazást azt kipróbálnám icon_biggrin.gif
Amit szeretnék még kérdezni, hogy Skyathosra hogyan, kivel jutottatok el, nem reklám célzattal, szeretném ha válaszolnál. Az utazási iroda címét üzibe elküldenéd?

Hydráról már hallottam, hogy nagyon szép, és szeretnék el is menni oda, megint nem ide vág a kérdés, de nem tudom máshol feltenni, szerinted gyerekkel szoktak oda menni?

Köszi
Kriszta
  Kvalcsi | #1782 Üzenet | 2005-09-13 13:22:06 |
Szia Kriszta35!

A szigetek közül a legjobban Hydra, Skyathos és Nissiros tetszett. Hydrán nincs motorizált közlekedés, csak csacsin vagy gyalog mehetsz minden hová. Fantasztikusan tiszta a levegõ, és elbûvölõ látványt nyújtanak a hegyre felkúszó hófehér házikók, a szûk kis utcácskák a sok-sok virággal. Szerencsére elég kevés a túrista, a többi felkapott szigethez képest. Nem egy strandolásra való hely, aki csak pancsizni vágyik annak nem ajánlatos, mert kevés a homokos partszakasz (én legalábbis nem tudok róla). A sziget inkább kopárnak mondható mint zöldnek, de varázsa van.
Skyathos szigete is tündéri. Itt is görögös minden. Nagyon hangulatosak a kis sikátorok, de itt már sokkal több túrista fordul meg, fõleg angolok. Az emberek kedvesek, és egyáltalán nem drága. Meg is lepõdtünk, mikor a szárazföldi áraknál olcsóbban tudtunk enni és inni (a szigetek általában drágábbak valamivel). Csodálatosan szép zöld tájakat látni, és a sziget déli részén van a legszebb finomhomokos öböl (Kukkunáries Beach), ahol fürdeni lehet.

Nissirosról sokat írtam már, azokat biztosan olvastad.

Üdv.:
  Htimi | #1727 Üzenet | 2005-09-11 15:15:28 |
ja, a Szamária-szurdokot kihagytam anno, de az is valami fantasztikus hely! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
gyönyörû, szilás, szurdokos, patakos! szerintem...! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
  Kvalcsi | #1679 Üzenet | 2005-09-06 13:56:54 | Parga
Szia!

Egyetértünk, tényleg sokkal szebb mint Toló, pedig az sem csúnya. Nem véletlen emeltem ki én sem régebben. Csodálatosan szép az egész városka, és fantasztikus a kilátás a félszigeten lévõ várból bármerre nézel. Igaz kicsit fárasztó volt 40°C-os melegben megmászni, de megérte. Sajnos az ott készült képeim nincsenek lemezre téve, így nem tudok küldeni, pedig van egy pár.
Üdv.:
  Jox | #1678 Üzenet | 2005-09-06 13:07:02 | Re: Parga
kvalcsi írta:
Szia Jox!
Köszi a Pargáról készült képeket. Mint még áprilisban említettem, ez az egyik kedvenc helyem a sok közül Görögországban. A fénykép nem is igazán adja vissza azokat a gyönyörû színeket. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogasson el egyszer erre a csodálatos helyre.
Üdv.:

Igen, Parga nagyon szép. Igazán klassz, hangulatos kis hely a meredek és szûk utcáival és gyönyörû környezetben fekszik. Olyasmi, mint Tolo, csak sokkal szebb. (szerintem)
Sajnos egyenlõre nem találtam jobb képet, pedig élõben tényleg szebb.
  Kvalcsi | #1677 Üzenet | 2005-09-06 13:00:24 | Parga
Szia Jox!
Köszi a Pargáról készült képeket. Mint még áprilisban említettem, ez az egyik kedvenc helyem a sok közül Görögországban. A fénykép nem is igazán adja vissza azokat a gyönyörû színeket. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogasson el egyszer erre a csodálatos helyre.
Üdv.:
  Kvalcsi | #1584 Üzenet | 2005-08-31 14:16:32 | Nissiros
Sziasztok!

Az idei Görögországi utam során Nissirost, az alvó vulkán szigetét venném fel a legszebbek közé. Különleges, és nagyon hangulatos.
Üdv.:
  Vadevezõs | #1276 Üzenet | 2005-08-22 23:37:05 | hozzászólás
szerintem a Tempe völgye és a Meteórák ami megfogott meg örök kedvencem Sarti.
  Htimi | #1252 Üzenet | 2005-08-19 20:00:10 |
sziasztok,
nekem eddig a legjobban Kretan tetszettek az alabbi helyek:
Elafonissi,
Preveli,
Gramvousa,
Plakaias a hegycsucsrol lenyugozo!!!,

de ezek csak a tengerpartok. meg tudnam sorolni tovabb is! icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

jaaaaaaaaa, es persze elso helyen szerepel nalam, almaim netovabbja: Szantorini!!!!! nekem eddig az a leg-leg-leg-leg-leg-leg-leg!

de szepek a Meteorak is, Korfun Sidari is tetszett, stb.
meg lehetne sorolni.
nekem a lenyeg, hogy Gorogorszagban legyen...!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Fontosabb látnivalók
<   1 2 3 ... 9 10 11   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu