Érdekes, hogy Görögországban ilyen nagy az árkülönbség a benzin és gázolaj között. Dieseles autóval nem igazán lehet nagyot szívni árakat nézve, viszont a benzineseknek a görög tankolást még mindig érdemes kikerülni egy macedón kaszinó melletti kút látogatásával. Így viszont nem kell sokat gondolkozni az utazási költségeken, mert sokban nem tér el az itthonitól. Sajnos mínuszban sem. (Ha mi panaszkodunk az árak miatt,mit szóljanak a szerbek macedónok)
Sziasztok,
van esetleg valakinek információja a török vendégmunkások idei szabadságolásáról? Mikor várható roham a határokon?
Tavaly megtaláltam a neten, de idén valahogy nem bukkanok rá sehol...
Június 28-án indulunk Nei Poriba, és ennek függvényében tervezzük az indulást!
Köszönöm a segítséget.
Én sem találtam 2013-ra, de ha a tavalyi naptáron csúsztatsz egy napot, akkor nagyjából helyben vagy.
Évek óta junius utolsó hétvégéjétől augusztus első hétvégéjéig tömeg van a határon minden hétvégén. A török (szerb, macedón) vendégmunkások védelmében csak annyit, hogy szépen gyarapítják a hétvégi sorokat a magyar, cseh, szlovák, lengyel túristák is, sokan még mindíg a szombati turnusváltásban gondolkodnak.
Az a pénteki indulás elég necces hétvégére esik.
Mik a lehetőségeitek az indulásra? Ha 7 - 19-ig le tudtok érni a határra, akkor az új ásotthalmi átkelő tökéletes nektek, ott nem mehetnek át a törökök. Ha hamarabb indultok, akkor nagy gond nem nagyon lesz. Ha csak este hét után értek le, akkor szerintem el kell gondolkozni Horvátország, vagy Románia felé kerülni. Nem csak a határon van tömeg, hanem Nis-ig a fizetőkapuknál is, és a többi határnál is, végig.
Mi hétfőn éjszaka szoktunk a határra érni, még akkor is előfordul 30-40 perc araszolás Röszkénél!
Köszi az infókat. A tavalyi naptárat végignéztem én is, és attól féltem, amit írtál, hogy június utolsó hétvégéje már necces.
Győr mellől megyünk, délután 4 órai indulást terveztünk, de akkor lehet, hogy egy kicsit korábbra tesszük. Ahogy néztem, Ásotthalom nem nagy kerülő.
Az kb. 3 óra, ha egy félórával hamarabb indultok, és csak Szerbiában pihentek, akkor jók vagytok!
Többen javasolták a Dunán túlról indulóknak az M6 - Mohács - Udvar - Eszék - Belgrád útvonalat. Győr - Belgrád Horvátországon keresztül 575 km, nagyrészt autópálya. 100 kilométerrel hosszabb, + 1 óra, de nincs Röszke, és kimarad az első két kapu.
Esetleg alternatíva M1-M0-M6 -Hercegszántó- Sombor-Vrbas és innen tovább Görögo felé. Kb. 40km és 1.5 óra plusz de üres határ. Eddig 2x mentem arra Mórról de nem bántam meg.