Sziasztok volt már kérdésként feltéve de még választ nem olvastam itt rá hogy ha valaki Ibusszal utazik Görögországba akkor a 18 kg-os csomaghatárt mennyire veszik komolyan?
A Gáborpapo senkit se tévesszen meg én a feleség vagyok:)
Hamarosan indulunk. A csomagolással lassan elkészülök. Már itt áll a két bőrönd útra készen. Benne szinte minden ami kell. Mondjuk kaja féle csak éppen éppen, mert azt ott is mindent meg lehet venni. A bőröndök mérete 62x40x20 ( gyöngyvászon gurulós) Most mértem: 15 kg és 16,5 kg-os. Nem leszünk ugyan abban a ruhában egy hétig, persze divatbemutató sem lesz , de felkészültünk hűvösebb napokra is. Nekünk is van olyan bőröndünk is aminek az önsúlya 4,5 kg. Azt leginkább az autós utazásokhoz használjuk.
Sziasztok volt már kérdésként feltéve de még választ nem olvastam itt rá hogy ha valaki Ibusszal utazik Görögországba akkor a 18 kg-os csomaghatárt mennyire veszik komolyan?
Helló!
Autóbusz társaság függő a dolog az IBUSZ-nál is. Van amelyik nagyon komolyan veszi. Utazás előtt egy héttel ti is kapni fogtok egy tájékoztatót abban benne lesz kivel utaztok, érdemes rákérdezni. De a 18 kg/fő/csomag reális. Semmi szükség a fél ruhatárát az embernek magával cipelnie, elő sem veszi felét sem! Tapasztalatból tudom!
Sziasztok!
Idén előszőr utazunk az Aeolus buszos turnusával/más irodától rendszeresen buszos nyaralók vagyunk/..
Abban kérném a rutinos buszosoknak a segitségét hogy az ülés lefoglalásánál nekem fontos lenne hogy ne az ablakok elválasztó sávjánál üljek 1 napot de a vázrajzban amiről lehet választani azok persze nincsenek jelölve.Tudom elég hülye gondolat de ha fizetek az ülésemért és pont csak a vastag elválasztót nézegetem nekem abban semmi örömöm nem lesz szóval ebben tudna valaki segíteni,,vagy hogy hol tudok utánna nézni?Tudom google jó barát de fél du.óta nem jutottam semmire vele....Csak annyi infóm van hogy nem emeletes és a "vázrajz "amit mutattak......
Nagyon köszi előre is
Sziasztok!
2005 óta utazom minden évben busszal nyaralni, több utazási irodával mentem már (Grand Tours, Continent Utazási Iroda, Aeolus, Apollon Travel) és egészen a tavalyi évig valóban soha senki nem foglalkozott a csomagok súlyával. Tavaly Korfun voltunk a Grand Tours-sal. Odafelé az orosházi felszállásnál meg a szegedi átszállásnál is szó nékül berakták a bőröndöket, nem kérdeztek semmit. Visszafelé viszont a tulajdonos fia (Nagy Balázs) volt az egyik sofőrünk és ő bizony megmérte a bőröndök súlyát egy kis kézi mérleggel. (Elképzelhetőnek tartom, hogy csak ő szokott így tenni) Persze nem hagyták ott senki csomagját, de akié túl nehéz volt, annak át kellett pakolnia a csomagokat úgy, hogy egyenként egyik se legyen nehezebb 20 kg-nál. A mi bőröndjeinkkel nem volt gond, de nem értettük, miért kell ennyire szigorúan venni. Egy teltházas busznál tényleg érthető a dolog az esetleges túlsúly miatt, de mi a 82 személyes emeletes buszon kb. 50-en voltunk, majdnem mindenkinek két ülés jutott.
...sosem felejtem egy kedves idős bácsi, aki későbbiekben ismerősünk lett, egy kézi kis autóstáskát vitt, és egy kakaós csigát majszolt a Hősök terén induláskor... csomag? kérdeztük? Mama hozott egy kicsi táskát, nálam pedig van bankkártya:) Na, szóval ennyi:) És tényleg idős az úr, és beteg is a lába, tehát , aki ismeri, az tudja, igazat írok!! Le a kalappal!És igazat mondott! Ketten hoztak egy kis táskát.
Régi busszal utazók vagyunk. egyszer Anettékkal mentünk. Az utolsó turnussal jöttünk haza. A csomagok bepakolásánál már kicsit szégyelltem magam mások helyett is.Most komolyan???????????? Muszáj 3 ajtós szekrényekkel utazni 10 napra???? Kicsit el gondolkoztunk a számokon amit a sofőr mondott. Egy 72 férőhelyes autóbusz fullig töltve utasokkal.Átlagban számolva 1fő 70 kg + személyenként 20 kg-os bőrönd ha azt mindenki be is tartja. Ugyan számoljunk már utána , hogy mennyi is az annyi???? Egy hirtelen fékezésnél mekkora tömeg az ami megindul. Ezek a buszok szezon végére jó pár ezer km-t lefutnak. Érdemes egyszer meg nézni a gumik futó felületét! ( vannak olyan irodák ahol nagyon oda figyelnek erre is de bizony sok irodában ezen is spórolnak. Egy lejtős , szerpentines,nedves csúszós nyálkás úton bizony nem könnyű az így meg pakolt autóbuszokkal tartani a sebességet és biztonságosan közlekedni. Én úgy gondolom, hogy aki azon töpreng, hogy a 20 kg-os bőröndön felül mennyit vigyen még magával az egy kicsit gondolkodjon el azon is , hogy mi van akkor ha minden utas úgy gondolja áááááá úgy is elviszik a cuccom és ilyen megfontolásból bepakolja a fél hűtőt meg a teljes téli nyári ruhatárát!
Köszönöm Ágica,
busszal még nem mentünk egyik irodával sem. Apollonal is egyénileg voltunk, de ott az idegenvezető nem sok minden segítséget adott, míg Anettéknál minden kérdésemre kaptam választ. Ezért döntöttünk mellettük
Mi is mentünk Anettékkal. Volt benne jó is, rossz is. A jó , hogy valóban a buszon elmondott az idegenvezető hölgy mindent, nem kellett este infókat hallgatni, pénzezni. Jó volt az is, hogy a gyerekek tudták a wc-t használni a buszon, nem volt bezárva, nem volt megtiltva.
Ami nem tetszett, az volt, hogy mi 5 en mentünk. 2 felnőtt, 3 gyerek,nem testvérek. Alulra raktak minket, és az ötödik személyt, ( amit a mi leosztásunkban elég nehéz volt kisakkozni, ki legyen) betették a 4 fős asztalos helyhez, egy 3 fős idegen családhoz.
Konkrétan a gyerek egyedül ült a busz másik felén, egy idegen családdal... hiába kértük, nem módosítottak, pedig voltak, akik egyedül utaztak, de kettes ülésben utaztak...
A szállásuk jó volt, szerettem, Platamon csodás volt, a 12 napos turnus pedig sokkal jobb , mint a 10 napos. Összességében, igen, utaznék velük újra. Bár, nekünk csak a gyerekekkel volt jó árban.... kedvezmény nélkül szerintem az Apollon jobb.
Kedves Ettike ! Ha már itt vagyok akkor van.
2 x voltunk velük.Az biztos , hogy készülhetsz arra , hogy már kifelé menet elmesélik a fakultatív programokat és be is szedik rá a pénzt. Talán még jobb is . Akár hol vagyok , az első este egy rémálom , amíg meghallgatom a 2 órás beszédet és aztán még egy órát sorba állok , hogy fizethessek. Itt a buszon elintézik. Mert nekik van kint saját irodájuk .
Attól nem kell tartanod , hogy átvernek. Sőt még olcsóbbak a többieknél. Csak egyszerűen nem engedik , hogy szétszéledjen a nép és máshol foglaljanak. Persze ha végkép nem akarsz , megvárhatod a megérkezést és bemehetsz az irodába is foglalni.
A busz út olyan mint bárki másnál . Mennek ,4 óránként megállnak. este filmeket nyomnak . Ha bármi közbejön arról nem tehetnek.
Ez a Grand Toursos szabályzat része :Az Ibusz meg se említi !
Autóbuszunk csomagterében csak korlátozott hely áll rendelkezésre, így személyenként egy csomag (kb. 20 kg) engedélyezett. Amennyiben a bőröndöt túlpakolják és ennek következtében sérülés (kiszakadás, fülleszakadás, kerék kitörés) történik, ezért felelősséget nem vállalunk. Csak az olyan sérülésekért fizetünk kártérítést, amit a károsult hitelt érdemlően, szemtanúval, a helyszínen, az esemény bekövetkeztekor tud igazolni. Utólagos reklamációt a poggyászsérülésre nem tudunk elfogadni.
Tehát kb !!! A lényeg az 1 csomag. Próbáljátok lemérni . Normál körülmények között bőven a súlyhatár alatt maradsz. A sofőrök csak viccelődnek , próbálkoznak. Soha senkinek a csomagját nem hagyják ott .
Hihetetlen miket visznek az emberek. Néha hajóládákat tele kajával + nyugágy 2 hűtőtáska 3 napernyő és 3 bőrönd . Volt olyan , hogy visszafelé hozott 2 db villanymopedet is még . Azzal poénkodnak akin látszik , hogy lehet . Aki tényleg " bepakol ", annak nem mernek szólni . üdv.