Legszebb helyek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Fontosabb látnivalók
<   1 2 3 ... 8 9 10 11   >
Üzenet
  Jox | #2854 Üzenet | 2005-10-13 16:36:45 | A Meteorák vidéke...

A Meteorák vidéke...
  Kvalcsi | #2823 Üzenet | 2005-10-13 09:45:25 |
Sziasztok!
Delphi fantasztikusan szép hely. Megéri a fáradságot felmászni a stadionig. Én majdnem szomjan haltam ugyan mire felértem a nagy melegben, de szerencsére egy kedves házaspártól kaptunk egy életmentõ dobozos Minthos sört. (Ezért tudok most írni ide). Mindenkinek ajánlom, hogy folyadékkal vágjon neki Delphi megtekintéséhez.
Üdv:
  Foxi | #2819 Üzenet | 2005-10-13 09:16:23 |
Sziasztok!
Most nyáron voltunk Delfiben. Mikor megláttam az õrült meredeken felhuzódó romokat, ugy éreztem, hogy képtelen leszek felmenni. Persze sütött a nap õrülten, még szerencse, hogy volt nálam kalap. Aztán nekivágtunk, mondanom sem kell, hogy az elsõ negyedóra után elfelejtettük a napsütést, mert annyira lenyügõzõ volt a látvány. Felmentünk egészen a stadionig, szóval elképesztõ volt, hogy azóta mióta ezt használták több ezer év eltelt. Utána megnéztük a muzeumot is ami szintén nagyon tetszett, az életszerü szobrokkal. Sajnos a gimnáziumi részt már nem tudtuk megnézni, mert mire itt végeztünk bezárt. Szóval nem is értem a görögöket, ott van rengeteg turista, és õket mindez nem érdekli, bezárnak.
Üdv foxi
  Ferrari | #2813 Üzenet | 2005-10-13 00:00:28 |
Apolló szentélye festõi környezetben épült a Parnasszosz hegység lankáin a Korinthoszi-öbölre nézve.
A régi görögök a világ központjának tartották, mivel a monda szerint Zeusz a világ két végérõl útnak indított egy-egy sasmadarat azzal.hogy keressék meg a világ "köldökét" és azok itt Delphoi /Delfi/ felett találkoztak.
A mükénéi idõkben Delphoi a földistennõ Gaia szent helye volt. Késõbb Themisznek, Démétérnek, majd Poszeidónnak hódoltak itt. A mükénéi kor vége felé honosodott meg Apollón tisztelete, és Õ lett a jóshely fõ istene, aki új utat mutatott népének.
" Ismerd meg önmagad" hirdette a templomának felírata.
Hellász minden részérõl jöttek ide királyok, hadvezérek megtudakolni, sikeres lesz-e a vállalkozásuk?
A szentély jelentõsége és az ajándékoknak köszönhetõen gazdagsága egyre növekedett és egyre több ún. kincsesház épült.
Kr.e 548-ban tûzvész, 373-ban pedig földrengés pusztította el íapollón templomát.
  Jox | #2810 Üzenet | 2005-10-12 18:17:26 | Delphi

Delfi (Delphoi)
  Kvalcsi | #2742 Üzenet | 2005-10-10 15:44:03 | Kos sziget
Tényleg nagyon klassz hely Kos szigete, és nagyon sok kirándulásnak lehet a kiindulópontja, pl. Kalymnos, Nisszirosz, Lipsi, Rodosz, Bodrum.
  Ferrari | #2731 Üzenet | 2005-10-10 13:15:22 |
Nekem a nyáron Kos sziget nagyon bejött, hangulatos kis sziget, kedvesek, vendégszeretõk az emberek.
  Kvalcsi | #2727 Üzenet | 2005-10-10 09:59:47 |
Szia Foxi!
Várom majd a beszámolót. Sajnállak, hogy elromlott a fényképezõgéped, és nem tudtad megörökíteni ezeket a gyönyörû tájakat. Én mindíg viszek magammal két fényképezõgépet, mert az elsõ görög útunk alkalmával éppen a Meteórákon merült le az elem a gépemben. Azóta mindíg kettõt viszek, így nem érhet baj. Én is fotózni szeretek, a kamerát a párom kezeli.
Üdv.:
  Foxi | #2623 Üzenet | 2005-10-07 18:25:34 |
Szia Valcsi!
A beszámolóra már gondoltam, de még nagyon frissek az élmények,.le kell ülepedniük, aztán összeszedem gondolataimat és irok egy beszámolót. Fényképek azok nem lesznek, mert az elsõ kattintás után elromlott a fényképezõgépem. Máig is bosszant, mert pont utazás elõtt vittem szervizbe kisebb hibával, amit megcsináltak. De most meg egyáltalán nem müködött. Szerencsére videonk van, igy azért vissza tudjuk nézni, de én jobb szeretem a fényképeket. Ez az egy negativum történt az utazásunk során.
Foxi.
  Kvalcsi | #2621 Üzenet | 2005-10-07 15:39:51 |
Szia Foxi!
Szép helyeken jártál, irigyellek. Remélem készítesz majd egy bõvebb beszámolót is, valamint a fotóalbumban megcsodálhatjuk a képeidet.
Üdv.:
  Foxi | #2493 Üzenet | 2005-10-01 13:44:05 | Foxi
Sziasztok!
2 hétig uton voltunk. Ami a legjobban tetszett Macedoniában az a Pilion félsziget hegyi falvai és utjai, Olümposz háta mögötti hegyi ut. Edessza,
és Kasztoria. Persze a Meteorákat is ujból meglátogattuk. CSodálatos volt Verginában a muzeum ahol a királysirokat lehet megtekinteni, ezenkivül Pella és Delfi.
Üdv.Foxi
  Kriszta35 | #2132 Üzenet | 2005-09-22 15:00:39 |
Amit még az elõbb elfelejtettem írni, hogy én nagyon szeretek ilyen helyeken sétálni, legyen az akár egy kis rom, de a történelem szerintem ott van a levegõbe.

Sajnos nem voltam elég jó tanuló, és nem lett belõlem régész, pedig nagyon szerettem volna, így pénzügyi területre sodort az élet, és itt nincs kaland, pedig a lelkem nagyon szereti a kalandokat.

Kriszta
  Kriszta35 | #2130 Üzenet | 2005-09-22 14:48:05 |
Kedves Jox!

Maga a történelem amit azok a kövek rejtenek, amivel építették.
Ha ott lehetnék, megsimogatnám õket, és lehet, hogy elkezdenének a szép ókorról mesélni, mit láttak és hallottak.

Ha tehetném ott élnék köztük, mert engem maga az ókor lenyûgöz, és itt az egyiptomot is megszeretném említeni, a fáraókat, és a piramisokat.

Kriszta
  Jox | #2123 Üzenet | 2005-09-22 14:16:08 |
Kriszta35!

Mi tetszik a képen?
  Kriszta35 | #2122 Üzenet | 2005-09-22 14:10:31 |
Szia Valcsika!

A kép alapján nagyon szeretnék oda is eljutni jó ég, mennyi gyönyörû hely van, csak nézem õket. icon_biggrin.gif

A történeteidet ismét csak élvezni tudom!

Puszi

Kriszta
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Fontosabb látnivalók
<   1 2 3 ... 8 9 10 11   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu