Kalymnos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 23 24 25   >
Üzenet
  Kanettka | #70018 Üzenet | 2008-07-06 13:50:31 | Válasz a #70017. hsz-ra
szerintem nagyon jól teszitek, így is jól fogjátok érezni magatokat. keveset mi is láttunk Kosból, az tetszett, lehet, hogy egyszer elnézünk oda is. szóval kalandra fel, fedezzétek fel Kalymnost!! icon_smile.gif
  Vojandi | #70017 Üzenet | 2008-07-06 13:43:44 |
De, csak egyik napról a másikra kellett utazást foglalni és már nem igen voltak helyek, katalógusból Kalymnosra meg csak egy hetes út volt és nem tíz napos és az egy hét is 800 Euróba került volna. Mi meg max. 500-at tudtunk rászánni erre a nyaralásra, így lett a saját foglalású Kos, 400-ért tíz napra. Ha lett volna még egy hetem keresgélni, akkor megküzdtem volna Kalymnosért, de bizonyos okok miatt nem volt. Már bánom, de azért Kos sem lesz rossz, csak hát, ha az ember máshova jobban vágyik...meg egy kicsit szeleburdi, kapkodós...Kalymnost most felmérjük icon_smile.gif és ha bejön, megyünk majd oda máskor "rendesen" is.
  Zsebkuty | #70016 Üzenet | 2008-07-06 13:37:50 | Válasz a #70012. hsz-ra Előzmény #70012
icon_lol.gif Andi kollegina!Pont azt akartam kérdezni tõled,hogy Kalymnosra nem akarnál-e menni,mert sztem mindent,amit te keresel,megtalálsz benne!
  Vojandi | #70012 Üzenet | 2008-07-06 13:27:06 |
Mi is Kalymnosra vágytunk, csak gyorsan kellett szervezni és Kosra könnyebbvolt mind szállást, mind repülõt talalni olcsón és hamar icon_sad.gif De egy kirándulás erejéig megyek!!!!! icon_smile.gif
  Zsebkuty | #70011 Üzenet | 2008-07-06 13:21:44 | Válasz a #69993. hsz-ra Előzmény #69993
icon_lol.gif Kanettka!Most úgy tûnhet,hogy nonival mindenhova együtt utazunk,mert valszeg,ha nem is jövõre,mi is Kalymnosra vágyunk,ezt már Krétára utazásunkkor meg is dumcsiztuk nonival,hogy Kréta mellett kalymnos lett volna a cél...Nagyon köszi az irásod,mégjobban kedvet csináltál a tervezéshez,olyan lehet,mint Kréta kicsiben,már az emberek viselkedése is hasonlit,nekünk is mindennap ingyen volt Dél-Krétán a dinnye és a raki,meg a házisüti is.Aki pedig nemsokára utazik,szépségekben gazdag,csodálatos nyaralást kivánok,legalább olyan gyönyörût,mint nekünk volt Krétán.A Muselisrõl én is kérek majd véleményt!Elõre is köszi!!!
zsebkuty
  Kanettka | #69993 Üzenet | 2008-07-06 11:46:05 | Válasz a #69965. hsz-ra Előzmény #69965
Örülök, ha tényleg kedvet csinálhattam! Sajnálom, hogy nem tudok ide a fórumba képet beszúrni, mert megmutatnám a gyönyörûséges Dimitrist.. icon_smile.gif Fotóimat megtalálod az albumok között, talán ha megnézed, még jobban be leszel sózva.. Vlahadiára ha elmentek, mindenképp térjetek be a parti kis tavernába, s egyetek octopus-salátát! Ha szeretitek a tengeri herkentyûket, ezt imádni fogjátok, nagyon finoman készítik el.

sajnos nem tudom annak az étteremnek a nevét, ami a mi törzshelyünk volt, de ott tuti finom kalymnos-salátát is készítenek. paradicsomból, fetából, fekete olívabogyóból és szárított barnakenyérbõl áll, isteni fûszerezéssel. Hû, picit most irigyellek.. icon_smile.gif

Juj, meg emlékszem, van egy remek gyrosos Massouriban, olyan igazi, kézbeadós gyrost csinálnak, mi minden nap azt reggeliztünk meg ebédeltünk is.. icon_smile.gif
  Noni | #69973 Üzenet | 2008-07-06 10:18:47 |
nerzsike írta:
Kedves Kanettka! Eddig is rettenetesenvártam az indulást, de írásod olvasva nem tudom, hogy bírom még ki ezt a 11 napot!Köszi!
Noni! Becsszó mindent megosztok veled a Muselissel kapcsolatban, ha hazaérek. Remélem neked is szép nyarad lesz! Üdvözlettel: Nerzsike

Aranyos vagy, köszi! Várom nagyon! Én már túl vagyok a nyaraláson, úgyhogy az éltet: a jövõ évi Kalymnosit tervezem. Nagyon jó nyaralást, sok-sok szép élményt Neked!
noni
  Nerzsike | #69965 Üzenet | 2008-07-06 09:40:45 |
Kedves Kanettka! Eddig is rettenetesenvártam az indulást, de írásod olvasva nem tudom, hogy bírom még ki ezt a 11 napot!Köszi!
Noni! Becsszó mindent megosztok veled a Muselissel kapcsolatban, ha hazaérek. Remélem neked is szép nyarad lesz! Üdvözlettel: Nerzsike
  Noni | #69923 Üzenet | 2008-07-05 18:49:47 | Re:
taing írta:
Szia!

2006-ban voltunk a Mousselisben. Isteni hely!!! A tulaj és fia nagyon kedvesek, segítõkészek. Mindenképp bérelni kell vmilyen jármûvet, mivel a közelben nincs bolt, szórakozóhely stb.

Üdv Mihálisz bácsinak!

Szia!
Jövõre mi is a Muselisbe szeretnénk menni. Tudnál néhány dolgot megosztani velünk? Elõre is köszi!
noni
  Kanettka | #69921 Üzenet | 2008-07-05 18:37:49 | beszámoló - kedvcsináló
no megtaláltam az akkori beszámolómat, beillesztem, olvassátok, fogadjátok szeretettel. csináltam néhány fotót is, próbálom azokat is idevarázsolni valahogyan.

vegyétek figyelembe, hogy 2005-ben voltunk kint, tehát három év alatt valószínûleg megváltozott egy-két dolog..

massouri városkában szálltunk meg, ami tulajdonképpen egy falu, 2-3 ezer ember lakja. teljesen egybeépült a mellette található mirties v. myrtis várossal. massouri egyetlen fõutcáján kb. 5-7 étterem, és ugyanennyi bár lehet. a képeslapárus "supershopokból" is mindössze néhány van. tömeg egyáltalán nincs. magyar szót pedig végképp alig hallani. a mi turnusunkban összesen mindössze 16 magyar tartózkodott a szigeten. elsõ nap a helyi strandon próbáltunk pihenni. iszonyatosan nagy szél volt, de a helyiek nyugtattak, hogy még éjjel fog fújni, aztán semmi nem lesz. mondanom sem kell: igazuk lett.. icon_smile.gif) a tenger csodálatosan tiszta és nagyon kellemes, kb. 25-27 fokos lehetett. a levegõ 33 fok körül, de ez abszolút csak becslés. a város strandja az egyik legnagyobb és legnépszerûbb a szigeten. érdekes, hogy rengeteg görög jár kalymnosra, a környezõ szigetekrõl v. a szárazföldrõl mennek pihenni, de a helyiek is szívesen sziesztáznak a strandon.

másnap robogót béreltünk (árakról késõbb), ezzel könnyen be lehetett járni a szigetet, mert egyszerûen nincsenek távolságok. a fõváros, pothia kb. 15 percnyire volt tõlünk. nagyon kedves, hangulatos kis kikötõváros, a hegyoldalba épült házacskákkal, szûk utcákkal, lépcsõkkel. épp szombat volt, mikor városnézésre indultunk. ilyenkor pothia olyan, mint egy hatalmas, mozgó piac: mindenki jár-kel a saját kis portékájával, homárral, hallal, ruhával stb-vel. gyönyörû szép árujuk van, a tengeri állatoktól valóságos sokkot kap az ember, annyira szépek. a fõváros fölött emelkedõ agios savvas temploma és harangtornya a legcsodálotosabb a szigeten, innen csodálatos a kilátás pothiára. a közelben egy kis "folk museum" is várja az arra tévedõket, szerény, de annál kedvesebb tárlatocskával.

vlihadia v. vlahadia (sok térkép máshogy jelöli) falucska öble lett a kedvencünk a szigeten. aprókavicsos part, türkizkék víz, és csodálatos vizivilág. százezer féle halat láttunk a víz alatt. a parton pedig halászokat, akik éppen a napi octopus-zsákmányt készítették elõ eladásra. itt egyszer találkoztunk turistákkal, õket egy hatalmas hajó hozta, gondolom kosról v. rodoszról. 1-2 órát tölthettek vlihadián, aztán tovább álltak. itt egyébként van egy homokos part is, de az nem volt olyan csöndes és tiszta, mint a kavicsos.

vathi, a mandarinvölgy csodálatos. a kopár szigeten egy valóságos oázis, egy szûk, fjordszerû öböllel, ahol szebbnél szebb hajók horgonyoznak. itt is láttunk halászokat, akik a gyerekeiket tanították a mesterségre, szivacsárust, aki készségesen pózolt a fényképezõnek.. a kikötõ végén egy kis részt úszásra jelöltek ki, a sziklák között nagyon jól esett a hûsölés.

észak-nyugat felé is elindultunk, az útfelbontások miatt azonban nem jutottunk messzire, de késõbb kiderült, hogy csak más idõpontban kellett volna mennünk.. ez a rész viszont annyira nem tetszett, szemetes és kihalt nagyon. a helyiek szerint a szél állandóan arra fújja a szemetet.
minden este ugyanabban az étteremben vacsoráztunk, mert nagyon megszerettük a tulajdonosokat. egy háromgenerációs család üzemelteti, és valami elmondhatatlanul kedvesek. a párom szeretett volna kihajózni egy halásszal, ehhez kértük a segítségüket. telefonáltak, utánajártak, majd közölték, hogy sajnos nem lehet, illegális civilt felvinni a halászhajóra. ekkor a tulaj fia azonnal felajánlotta, hogy neki viszont van egy hajója, ha van kedvünk, akkor menjünk el velük másnap kirándulni.

másnap délben találkoztunk újdonsült barátainkkal, egy motorcsónakkal és egy jetskivel nekivágtunk a közeli leros egyik öblének. ha láttatok még csodát... egyszerûen fantasztikus volt a hely, a társaság pedig még inkább. görög fiatalokkal múlattuk az idõt, akik befogadtak minket. onnantól kezdve minden napot velük töltöttünk, megismertük nagyjából az életritmusukat, a szokásaikat. érdekes, csodálatos, felejthetetlen volt. a bronzbarna bõrû, s vakítóan kékszemû, kedves, figyelmes, s elmondhatatlanul helyes görög fiúról nem is beszélve.. házigazdánk, idegenvezetõnk, mindenünk volt, s mi mindenem lett volna, ha nem párkapcsolatban élek.. icon_wink.gif hogy is hívhatnák másképp a kalymnosi görög istent, mint Dimitris?! csajok, ha most mentek, mindenképp keressétek meg ÕT, talán még nem nõsült meg.. icon_smile.gificon_smile.gif

kalymnos annyira, de annyira érintetlen, hogy a tíz nap alatt folyamatos lelkiismeret-furdalásunk volt. olyan érzés volt ugyanis, mintha "megszálltuk" volna az õ otthonukat. kedvességük egyszerûen varázslatos. a desszertet - ahogyan azt mások is írták már - folyton ingyen kaptuk. a kedvenc kis bárunkban minden alkalommal meghívott vmire a tulaj. igazán szívfájdító volt elhagyni ezt az aprócska gyöngyszemet... irigylem azt, aki még az út elõtt áll... kóstoljátok meg a kalymnos salátát!!! felejthetetlen…

árak – 2005-bõl…

gyros - 1,5 - 2 euro
3 dl üdítõ - 0,6 - 1,2 euro
alkohol (na ezt külön részleteznem kell, mert felháborító volt az olcsóság: 4 whisky-coke - johnny walkerrel, 1 gin-tonic, 1 redbull, 1 bacardi-coke, 1 margarita, 1 tequilla és egy helyi specialitás, vörös vodka sprittal mindössze 20 euróba került
ásványvíz 1,5 l - 0,6 - 1,00 euro
kenyér - 0,4 euro
robogó négy napra - 60 euro
üzemanyag 1 l - 1 euro
étterem - 3 fogás két fõnek+1 üveg bor: 30 euro
komp kosra - 4 v. 11 euro (csak oda)
hajó telendosra - 1 - 1,5 euro
  Kanettka | #69915 Üzenet | 2008-07-05 18:14:25 | kalymnos - gyöngyszem :)
halihó mindenkinek,

nekem volt szerencsém néhány éve eltölteni pár napot Kalymnoson, ha gondoljátok, mesélek az élményeimrõl. fantasztikus volt... életem legszebb nyaralása volt, bármikor visszamennék, nagyon jól éreztem magam.
  Nerzsike | #69210 Üzenet | 2008-07-01 21:14:16 |
Köszi mindenkinek! Igérem , ha megjöttünk elmesélem a benyomásainkat, élményeinket! Mihálisz bácsinak átadjuk az üdvözletedet!
  Taing | #69069 Üzenet | 2008-07-01 00:55:01 | Válasz a #68788. hsz-ra Előzmény #68788
Szia!

2006-ban voltunk a Mousselisben. Isteni hely!!! A tulaj és fia nagyon kedvesek, segítõkészek. Mindenképp bérelni kell vmilyen jármûvet, mivel a közelben nincs bolt, szórakozóhely stb.

Üdv Mihálisz bácsinak!
  Scoth | #68978 Üzenet | 2008-06-30 18:19:32 |
Jahh ''' de jó lenne megint OTT!! icon_smile.gif
  Kónyu | #68824 Üzenet | 2008-06-29 21:09:06 | Válasz a #68803. hsz-ra Előzmény #68803
Nyüzsi itt nem a fõvárosban van, hanem Massouriban vagy a vele egybeépült Mirtiesben. De a fõvárost (Pothia)ki ne hagyjátok, nagyon hangulatos. Ott érdemes felmenni a hegyre is, vagy a közeli romvárosba, de ha még nem tetted meg, olvass vissza, van egy pár hasznos infó az elõzõekben.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 23 24 25   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu