Na, hát ez az... Te legalább túl vagy rajta! Én meg már lerágom a tíz körmöm, ha hegyek környékére készülök, mióta tavaly tönkretette az időjárás az egyhetes tiroli kiruccanásunk (bár annak is megvolt a maga szépsége); előbb haza kellett jönni... Remélem, most megússzuk!
...Na jó, akkor legyen; szombaton indulás, lesz, ami lesz... ...
...és lett, pedig még el sem indultunk! Régóta kinéztem egy kis apartmant Bled központjától 10 percnyire, ami még azért jó helyen van és elviselhető az ára is (mert amúgy a normálisabbaknál iszonyú árak vannak). Írtam hamar, s válaszolt is: sorry, tataroznak... Csak tanulságul írom le, mert másnak máshol is bejöhet... Írtam gyorsan jópár helyre, ami szimpatikus - és persze drágább - volt, de úgy, hogy megírtam, mit keresek és mit tudok adni érte, van-e "last minute" ajánlata. Bevált! Kaptam egy 3-ágyas apartmant a főutcán, a vízparttól 3 percre, külön hálószobával, terasszal, kilátással a várra, 50 helyett 30 EUR/nap áron; sokkal jobb, mint a korábbi! Hát így jártam...
Nocsak-nocsak útra fel , én már évek óta nézegetem Szlovéniát, közel is van és szépnek is tűnik, de még nem indultunk neki. Légyszi jól nézd meg, és mond el nekünk hogy mit láttál ...
Hamar eltelt ez a néhány nap. Kissé borúsan indult, de aztán gyönyörű idő lett. Sok szépet láttunk, előzetesen jól válogattunk; hihetetlenül szép és néha hajmeresztő hegyi mellékutakon is jártunk. Villámlátogatásnak szántuk, és ebből ennyi éppen elég is volt. Persze más, ha valaki túrázik is... A Triglav Nemzeti Park és környéke sok szépséget rejt!
Nagyon szépek a képeid, lehet hogy a tavasszal megnézzük, most télen nem mernék nekivágni az útnak. Na és még mindig lakásfelújítok, tele a hócipőm, és üres a zsebem , de azért vágyakozni szabad .
H.apci!
Most vettem csak észre a jobbnál jobb képeidet. Ügyesen oldottad meg a szállás kérdését.
Áruld el, a 2. és 3. kép a Vintgar-kanyonban készült, vagy csak valami nagyon hasonlatos helyen?
Éva
Nagyon szépek a képeid, lehet hogy a tavasszal megnézzük, most télen nem mernék nekivágni az útnak. Na és még mindig lakásfelújítok, tele a hócipőm, és üres a zsebem , de azért vágyakozni szabad .
Csak most vettem észre a „villámgyors” válaszod. Jól elbeszélgetünk... Nincs valami székely beütésed?
Székelyek kártyáznak a kocsmában. Bejön egy kutya, erre megszólal az egyik:
- Bejött a kutya!
Egy-másfél óra múlva a kutya kimegy. Az előbbi ember megszólal:
- Kiment a kutya!
Ismét eltelik egy jó bő óra, amikor a kutya megint bejön.
- Bejött a kutya - mondja a szokásos ember.
Egy óra múlva megszólal egy másik:
- Most kártyázunk, vagy beszélgetünk?
Oda csak szép időben érdemes menni (késő tavasz, kora ősz, esetleg nyár, kivéve persze a síelőket). A tél nálam is másról szól, de a hócipőmről nem nyilatkozom...
Sokszor az volt a benyomásom, mintha Ausztriában járnék; szinte mindenütt rend, tisztaság, ápolt környezet, virágözön, stb. Nem tudom, észrevetted-e a képek között a Triglav Nemzeti Park gondozóinak szellemes, humoros, bemutató célzatú kis produktumát. Ez egy nagyobbacska kőből készült tortaszelet a sziklahasadékban sebesen róhanó Soca "folyó" partjára helyezve, amin jól látható az üledékes kőzet rétegződése, éppen úgy, mint a krémrétegek a tortában. Hát így is lehet...
H.apci!
Most vettem csak észre a jobbnál jobb képeidet. Ügyesen oldottad meg a szállás kérdését.
Áruld el, a 2. és 3. kép a Vintgar-kanyonban készült, vagy csak valami nagyon hasonlatos helyen?
Éva
A szállás szerencsére bevált; kicsit ütött-kopott, régies, de tiszta és kényelmes volt, a terasz pedig az asztallal, székekkel és a pazar kilátással aranyat ért. Kaptam állandó parkolóhelyet is a ház előtt, ami ott nagy kincs volt.
Igen, az a Vintgar-szurdok. A képek alatt megadott linken lévő fotóalbumomban a képek alatti feliraton (vagy a kis képeknél a képre mutatva megjelenő feliraton) látszik, hogy hol készült a kép.
H.apci, ezek HIHETETLENÜL gyönyörű képek!!!!
Alig várom a tavaszi szünetet, mert kedvet adtál, hogy ide is elmenjünk!
Remélem, összejön...
Még! Fotókat!
Timi
H.apci, ezek HIHETETLENÜL gyönyörű képek!!!!
Alig várom a tavaszi szünetet, mert kedvet adtál, hogy ide is elmenjünk!
Remélem, összejön...
Még! Fotókat!
Timi
Lehet, hogy nem követted az előzményeket, de csak náhány napra voltunk Bledben, s onnan kirándulgattunk.
Az összes (publikus) fotót megtalálod itt: https://szlovenia.h-apci.digifotoalbum.hu
Szia H.apci!
nagyon szépek a képeid!
mi is megérkeztünk tirolból, nagyon szép volt csak nagyon kevés volt ez az idő! úgyhogy vissza kell térni az időnk egészen jó volt mindaddig, amíg el nem indultunk gleccserre. ugy szakadt a hó, hogy már a tetőre fel sem mentünk, mert mondták, hogy fent sem látni semmit:(
Székely tempóval gyorsan felteszek néhány képet Bledről,és Klagenfurt környékéről, csak hogy megjöjjön a kedvetek tavaszig. [img]file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0001.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0003.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0004.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0005.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0006.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0009.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0010.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0014.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0015.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0017.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Asztal/beolvas%E1s0018.jpg[/img]