Tud nekem abban segíteni valaki, hogy érdemes - e ékszert vásárolni kint?
Annak idején, gyerekfejjel, 12 éve kaptam egy gyűrűt meg egy láncot Asprovaltán, mert akkor megérte... manapság mi a helyzet?
Tud valaki arról nekem infot adni, hogy Sartiban vagy a környékén van valahol nagyobb, nálunk is ismert áruház (pl. Lidl, Aldi, stb.)? Kocsival megyünk, úgyhogy egy kis távolság sem akadály.
Előre is köszi!
Renault | #187605 | 2012-06-15 19:28:00 | Válasz a #187599. hsz-ra
Attól függ, milyen ékszert szertnél vásárolni. Az ezüst dolgok nem olyan drágák és nagyon szépek, de az arany, ahogyan máshogy is a Világban, nagyon drága lett. Én két éve vettem Sartin egy aranyláncot egy kis medállal, amin körben a meander vonal van, az egyik oldalán az Akropolisz a másik oldalon pedig Nagy Sándor. Akkor ez jó kis alkudozás után 400 EUR volt.
Idén anyukám vett apunak egy kis kereszt medált, aminek csak a keret van és rajta egy kis Jézus. Ez hosszas alkudozás után 64 EUR lett. Ahogy néztem az arany ékszeek árát egy olyan delfin medált amit tavaj vettem anyunak 40 EUR körül, most kb 65 EUR. Ha van rá pénzed akkor érdemes körbenézni, hiszen Sartin több ékszerbolt is van. Csak az Ovelix utcájában van vagy három. Egy pedig a buszmegállóval szemben a karpouzaki koktélbár mellett.
Na most akkor mondja már meg valaki, hogy mikor váltsak eurót!!!
Vagy Drachmát??
Vagy mikor mit?
Lehet, hogy a legegyszerűbb lesz, ha viszek ki egy kis Lajos-aranyat
Ha borulna is bármi a Görögöknél akkor sem tudják hirtelen átváltani a pénzüket.Jó darabig el fogják fogadni az eurót ha kilépnének az euró zónából.
De a választások után biztos h nem lesz olcsóbb az euró.Én még holnap d.e. beváltok egy keveset.
Én is olvastam ezt a cikket. Mi nem foglaltunk szállást Sartin. Ha nem ajánlanák Görögországot, akkor Horvátország felé vesszük az irányt. De remélem semmi nem akadályozza meg, hogy Görögországba menjünk!!
Sajnos benne van a pakliban a legrosszabb lehetőség is de reméljük nem így lesz!
És reméljük,hogy a józan ész dönt és nem a Görögök fogják saját magukat mélyebbre tolni a rossz választásukkal.
Met ha rosszul döntenek és eluralkodnak a paramilitáris állapotok akkor nem valószínű,hogy bármelyikünk is idén Görög honban nyaral majd...
De ez a legrosszabb forgatókönyv!
Biztos lesz megoldás és nem kell a katonaságnak beavatkozni a nép döntésébe.Ilyen szélsőséges esetben azt a bevételt amit a turisták hoznak azt is elvágják és még kevésbé lesznek fizetőképesek.Rengeteg ember a turizmusból él kint és ilyen megszorítások mellett könnyen tönkre mennének.
Reméljük a legjobbakat....
Csak nem birják ki azt az egy napot ,amikor is a választást megynyerők majd nyilatkoznak mit is szeretnének lépni EU kérdésben......
Olvasva a cikket ,hülyeségek is szerepelnek benne!!!!!
"nem őrzik a múzeumokat" Marha aki ilyet leir....szubjektiven!!!" csak én igy látom".Az értékeket mindig mindenkor megvédik ,igen ekkor ha kell katonai erővel.
Ezért én ezt a cikket is a többi ráérő fantazmáló agyszüleményének tartom.
Remélem görögül is leirta és szórólapon terjeszti Görögországban,mert akkor a választásokat is befolyásolná és nem minket" szórakoztatna"
Üdv.