Én már 4szer voltam juniusban Paralian.
Legkorabban junius elso heteben,akkor nem birtam furodni a tengerben,annyira hideg volt a viz. Egyszer 20.-ai indulassal, akkor 2-3 nap volt furodheto a viz,a nyaralás vége felé, nekem a tapasztalatom,h junius legvegi indulassal már kellemesen meleg (tehát julius elso hete), 2szer is voltam igy és soha nem csalodtam.
De minden év más, fogtam már ki 40 fokos hoseget is és 20 fokot is juniusban. remenykedjunk,h iden hamarabb felmelegszik a tenger.
Szeptember elején milyen idő szokott lenni ott? Nem túl hideg akkor már a víz?
Kiváncsi vagyok, hogy az Apollonnál indítanak-e idén fakultatívot Athénba...
Szia!
Szerintünk a szeptember a legjobb hónap: kevesebb a vendég, de azért még van élet, az idő még mindig nagyon jó, a víz is tisztább mint a főszezonban. Mi tavaly még október végén is lazán fürödtünk (gyerekek is).
Szeretnék érdeklődni, hogy valaki tudja e, hogy a programok közül, a görög est, hol vehető igényben, mert az IBUSZ-nál nem találom. Mi július 1.-én indulnánk. Köszia segítséget előre is.
Szia!
Szerintem a víz nem hideg, 21-22 fok körül van. Mi már régóta fürdünk. Csütörtöktől kifejezetten jó idő várható. Amennyiben a magyar vezetős quados túra érdekel keress meg minket. Általában délutánonként a Cocus-nál vagyunk. Ha írsz emailt elküldöm az elérhetőségeket. infoparalia@gmail.com
Sziasztok Mindenkinek!
Ismet lenne pár kérdésem.
Már voltam néhányszor Paralian,de eddig mindig étteremben ettem tengeri herkenytűket.
Az érdekelne,hogy Paralián valahol árulnak friss garnélarákot, szardiniat és tintahalat?
Vagy be kell érte menni Katerinibe?
És ha igen, Kateriniben hol található. Ott is csak 2szer jartam és mindig csak a setalo utcaig jutottam, szoval még azt sem tudom, hogy merre van a piac.
Paralian a kikötőben van egy friss halárut kínáló üzlet, Kateriniből is sokan járnak ide vásárolni. Kateriniben is több olyan üzlet van ahol tengeri herkentyűket árulnak, nem feltétlen kell a piacot megvárni. Egyébként a piac szerdán és szombaton van, de nem ugyanazon a helyen. Amennyiben itt vagy keress meg és segítek megtalálni, de szerintem bárkit megkérdezel elmondják merre van. Mi egyébként mindig a piacon vásárlunk halakat. Ott friss és fagyasztott terméket is találsz és elég nagy a választék: kagyló, rák, polip, tengeri halak széles választéka (pl. lavraki, tsipoura, tonhal, szardinia, stb).