Igen, már annak is örülni kell, hogy legalább euróban számolva nem emelkedtek az autópálya díjak. Mert sajnos az euró ára bizony emelkedett a korábbi évekhez képest
(Meglepő, de néhány apartman ára viszont nőtt euróban számolva is, úgy látszik, hogy a görög apartman tulajdonosok egy része áremeléssel próbálja átvészelni a válságot )
A tavalyelőtti úthoz képest a tankolások rendjét is át kell szervezni, itthon csak annyit érdemes tankolni, hogy az első szerb kútig eljussunk, ott érdemes itatni a paripát. Az mondjuk nem változott, hogy Görögországban aranyárban van az üzemanyag, de remélem, hogy az idén nem lesz gond az ellátással. Tavalyelőtt pont a blokád idején voltunk, de szerencsére a gázolajjal nem volt gond, lehetett is kapni, meg a Macedóniában odafelé tankolt mennyiség kitartott vissza Macedóniáig. Annyiban azért zavart a dolog, hogy ha nem lett volna blokád, akkor többet nézelődtünk volna, így viszont spóroltunk a gázolajjal, a biztonság kedvéért.
Talán a magas üzemanyagárak miatt itt már senki nem ül autóba?
Senki nem megy Göröghonba? Senki nem akar mesélni az állapotokról? Már mint az autópálya és üzemanyagárakról?
Értem Én, értem. Én május végén megyek, de pont addig kell elütnöm az időmet. Ha indul a szezon, Én már nem ülök gép elé. Most kell olvasgatnom. Ha megy valaki, akkor élménybeszámolót ide nekünk! Köszi!
Kb. Július körül indul majd be az élet itt. Akkor jön mindenki amikor eszébe jut valami és megakarja kérdezni. Általában olyat is megkérdeznek,amit kis visszakereséssel megtalálnának,de ez nem gáz,inkább kérdezzen mindenki,ha az megnyugtatja. Végül is ezért lenne a fórum!
Én is mennyi hasznos infót kaptam az első út előtt. Olyan dolgot nem értettem a térképen,amilyenen ma már nevetek,de akkor nem voltam képben.
Az biztos,hogy Görögországgal kapcsolatban itt lehet a legtöbb infót begyűjteni.
Sziasztok,
Ahogy nézem az indulásokat szerintem már június elején jönnek az infók legalábbis remélem, hogy mire indulunk már mindennel képbe legyek, az én reszortom ilyenkor az infó gyűjtés, párom kamionos így a vezetés az Ő rész Bár idén azt mondtam én is vezetek... kicsit...
de az üzemanyag árak már most is érdekelnek.
És persze az előző hírek után a út minősége is.
Zolee84 júliust mond, Ettika júniust, Én pedig májusban eltűnök. Hát addig csak ír még valaki valamit és csak szidja valaki az utak állapotát! Lassan az itthoni üzemanyagárak is utolérik a görög csillagászati árakat és akkor lehet
eszmecserét folytatni arról, hogy itthon NE! tankoljunk, Göröghonban NE! tankoljunk és hogy húzzuk ki a szerb és macedon tankolásokkal!
Ahogy nézem az üzemanyagárakat érdemesebb kint tankolni.... Gázolaj Szerbiában 392ft itthon 440 körül... 70 liternél pl nálam majdnem 5000ft marad zsebben. A négy teli tanknál 20000ft az már nem kevés... Pont a komp árát tudom megspórolni.. Nem beszélve arról , hogy szerintem itthon a legrosszabb az üzemanyag minősége, a kintivel mindig többet tudok elmenni...
Ahogy nézem az üzemanyagárakat érdemesebb kint tankolni.... Gázolaj Szerbiában 392ft itthon 440 körül... 70 liternél pl nálam majdnem 5000ft marad zsebben. A négy teli tanknál 20000ft az már nem kevés... Pont a komp árát tudom megspórolni.. Nem beszélve arról , hogy szerintem itthon a legrosszabb az üzemanyag minősége, a kintivel mindig többet tudok elmenni...
Szia Gégé!
Lehet hogy én számolok rosszul? De javíts ki, ha tévedek...
440-392=48x70=3,360...ez nem 5,000Ft...
Ez is persze abban az esetben, ha majdnem üres a tank (persze itt tudni kellene azt, hogy mekkora méretű is) ha csak 30-40 litert tankol valaki bele, akkor ~2,000Ft a különbség.
Szöszi66,
2009-ben és 2010-ben is ahogy az első nyaralók haza értek már írtak is, nem lesz gond szerintem, bár te korábban mész, lehet pont a te beszámolódra várunk majd
Bárcsak ott tartanánk már...
Sajnálom, de nem lesz beszámolóm, Én nyáron tv-t sem nézek!
Nekem csak tenger, napfény: Platamonas kell!
Tudod, szerintem az autópálya csak Platamonasig visz, remélem a másik irányba nem kell használnom! Csak ritkán. Mindenesetre október előtt nem szeretném! Én csak májusig olvasok-írok! Aztán egy másik élet!
Ja kérem , így ki lehet bírni.
nekem csak 2 hét lesz Nei Poriban, mert előtte és utána munka
de ha ez nem lenne akkor nyaralás se lenne, így hát munkára fel és várjuk a nyarat
Szerbiában és Görögországban sok helyen láttam lpg kutat.
Szerbiában rengeteg helyen tudtok tankolni,az árakat pedig kérte már valaki,de tavalyról nem találom. Az biztos,hogy a szerbeknél jóval kedvezőbb az ára(mint Magyarországon),ha a többi üzemanyag árából indulunk ki.