Ha 3 ember utazik, akkor már olcsóbb (legalább is a dieselnél), És még nem számoltuk azt hogy a fakultatív programokat átlagosan számolva kb. harmadáron ki lehet így hozni. A másik dolog a "háztól - házig" utazás. A buszosok már (pl szombati váltásnál) - a felszállási helytől függően - péntek reggeltől zötykölődnek, míg autóval rendszerint elég késő délután indulni. És ez igaz hazafelé is. Mi már Magyarországon szoktunk lenni, amikor a buszosok mégörögben, esetleg a macedonoknál vannak. És még nem is beszéltünk arról, hogy sok mindent a buszon nem lehet vinni, míg az autóban elfér. És mi van a kedves "buszos utitársakkal", akik esetenként már az út első két órájában 'felöntenek a garatra", és k.rvára bátrakká, hangosakká, és még ne soroljam hogy mivé válnak.
Nézve egy utazási iroda buszos árait, főszezonban 30000/fő oda-vissza. Kb. három főig olcsóbb, de négy személlyel számolva talán már nem olcsóbb és jóval kényelmesebb és gyorsabb.
Nem megfelejtkezni arról sem, hogy ahova megyünk nyaralni, ott is közlekedni kell valahogy.. És erre ott a saját autó... . Például én mindig Korfura megyek, de vagy előtte vagy utána még megyünk valahova máshova is pár napra. Busszal ez nemigazán megoldható . Épp valamelyik nap számolgattam hogy még így is megérné Krétával kocsival menni mert 20 nap autóbérlés a szigeten többre jönne ki mint a saját autó+ komp.. Azt hiszem jövőre bevállalom..
Köszi. Ezt már olvastam én is. Igazából semmi nehézséget nem látok benne, Pireuszban jártunk már a kikötőben nézelődni , majd onnan indultunk tovább a Peloponészoszra.
Lacka | #180786 | 2012-03-11 20:08:19 | Aktuális görög autópályadíjak?
Sziasztok,
Meg tudná valaki írni az aktuális autópálya díjat Thessaloniki és Platamonas között, illetve hogy a kifizetése hogyan történik (felhajtáskor, lehajtáskor, matrica van, stb.)?
köszi,
Lacka
u.i.: Tudom, hogy van 'Aktuális autóőályadíjak' téma, de az tavaly júniusi, és pont ez nincs benne...
Két fizetőkapu van ha jól emlékszem kb összesen 5-6 euró lehet a fizetnivaló, és az ablaknál kell a kapusnak fizetni mikor sorra kerülsz... A második kaput kitudod kerülni Neo pori előtt ha lejössz a pályáról és a parti úton végigmész akkor később visszatudsz menni a platamonasi főútra és így egy kaput megúszol régebben legalábbis így volt.. De erre nem vennék mérget..
Tetszett nagyon hogy olyan családias volt a kemping , látszott hogy hónapok óta oda voltak a családok kitelepülve... Este meg azok a sült illatok, minden sátor előtt sütögették a húsokat..
Mifelénk egy négyszemélyes család busz-koltsége az utazási irodánál 4x110 €
Én ezeket a nekunk 1300 km-es utakat kb. 400 €-ból szoktam kihozni (Bulgária/Pomorie, ill. Gorogország/Thassos) oda-vissza. És ebben az árban már benne foglaltatik a szófiai motel koltsége is mindkét irányban és azt osszes pályadíj ill útadó. A bolgár benzin 1,26 € . Olcsóbb, mint a szerb és a makedón.