Ezzel egyet kell, hogy értsek. Én is azon kaptam magam, hogy alig vittünk pénzt, nem erre az árfekvésre számoltunk. Mi, diákként, 2 főnek oda-vissza fizettünk 27 € -t kb. (27 +/- néhány cent)
Persze megéri meg minden, Szaloniki tényleg szép, nagy város is, sok látnivaló van, bár sokminden lezárva
So aki oda igyekszik, az készítse fel magát a drága voantjegyre. Egyébként ott egy buszjegy az 0,8 € so az nem vészes.
Én még mindig azt a nézetet vallom, hogy aki Thessalonikibe szeretne menni - pl. mi is - az gondolja meg, nem érdemesebb-e egy fakultatív program befizetni.
Persze akkor annyira nem szabad az ember, de lehet, hogy gazdaságosabb.
-Mi 3 éve €val fizettünk Macedóniában ahol megállt a busz, vagyis akkor 50 cent/ fő volt.
tavaly már ott nem állt meg... olyan rövid a Macedón rész hogy ott nem minden busz áll meg
Tarv: Remélem jól érzitek Magatokat! Várjuk a beszámolót!
Mi jövőre Nei Poriba megyünk ismét, de láttam Paráliáról meseszép képeket, szóval egy egy napos kirándulást tervezünk mindenképp!
Abban tudnátok segíteni, hogy hogy lehet átjutni? Csak vonattal, vagy van esetleg buszjárat is?
Eddig úgy néz ki, h kocsival megyünk, akkor nem kérdés. De már jó előre szeretnék felkészülni!
Tarv: Remélem jól érzitek Magatokat! Várjuk a beszámolót!
Mi jövőre Nei Poriba megyünk ismét, de láttam Paráliáról meseszép képeket, szóval egy egy napos kirándulást tervezünk mindenképp!
Abban tudnátok segíteni, hogy hogy lehet átjutni? Csak vonattal, vagy van esetleg buszjárat is?
Eddig úgy néz ki, h kocsival megyünk, akkor nem kérdés. De már jó előre szeretnék felkészülni!
Hannaa: Paralia szakértő nem vagyok (ott még nem jártam, csak idén fogok) de voltam tőle 12 km-el lejjebb, Nei Pori irányába Leptokárián. Akkor én béreltem egyszer kocsit, aztán robogót is, de utaztam vonattal is.
Amit tanácsolhatok nektek: Ha kocsival mennétek, akkor Paralia felé mehettek akár az autopályára rátérve is. nem olyan forgalmas, mint amihez itthon szoktunk (legalábbis 2005-ben nem volt az)
De visszafelé ne menjetek semmiképp ott, maximum Leptokáriáig, mert Leptokária után van a fizetőkapu. Amikor Paralia/Katerini/Thessaloniki irányba jössz nem kell fizetned, de visszafelé jövet viszont igen. S gondolom nem szívesen fizet az ember még pluszba, ha nem muszáj..
Vannak part menti utak, amiken el lehet jutni Nei Poriba vissza.
Vonat: az nagyon klassz Modern vonatok mennek erre is, amikkel el lehet menni egyik településtől a másikig. Mondjuk, ha jól tudom, akkor a vonat az csak Kateriniben áll meg, így onnan kellene átjönnötök busszal Paraliara. De egyébként a vonatjegy az olcsóbb, mint nálunk szerintem, mert pl: (másik fórumból idézem, Katerini-Thesszaloniki vonattal kb 45 perc és 4,2euro a 2. osztályú jegy. Akkor annyira sokba nem kerülhet Nei Pori-tól Katerini-ig sem, de szerintem macerásabb, mint kocsival átjönni.
minden állomáson volt egy ks állomás szerűség, ahol lehetett jegyet venni. Ahol nem volt, ott meg volt automata, amiből megvehetted a jegyet. Legalábbis 2005-ben..
Mi tavaly a Smart Holiday-el voltunk Skiathos-on, és hát nem voltunk maradéktalanul megelégedve. A magyar nyelvű idegenvezetőnknek elment a hangja az utazás napjára (persze nem tehet róla), így nem túl sok információt siekrült tőle megtudni a kirándulás alatt. Mikor befizettük az utat azt mondták, hogy csütörtökön menjünk, mert akkor csak magyar csoport lesz, hát ehhez képest vegyesen voltunk szlovákokkal (félre ne értse senki, nincs velük bajunk). A szlovák idegenvezető leányzó folyamatosan csak beszélt, bemutatta a tájat, elmondta, hogy mi lesz a hajón, mikor és mennyi időre állunk meg, ezek elég hosszú tájékoztatók voltak, majd a mi idegenvezetőnk 1 mondattal elintézte. A hajóra amivel mentünk felzsúfoltak 6-7 busznyi embert, nem is jutott mindenkinek ülőhely. Hazafelé a hajóval megálltunk 2x már mindenkinek elege volt, majd jött a buszozás Paráliáig... a buszon égett szag terjengett, kétszer állt meg a sofőr, hogy megnézze, hogy mi a baja a busznak, de egyszer sem tudtunk mosdóba menni, ez persze sem az idegenvezetőket sem a buszsofőrt nem zavarta, alig vártuk, hogy éjfél körül leszállhassunk a buszról!
Maga a sziget csodálatos, mindenképp érdemes oda kirándulni, de mi megfogadtuk, hogy soha többé így, ha valamit meg akarunk nézni, akkor saját szervezésben! Nem állítom, hogy a Smart Holiday minden kirándulása ilyen, de nekünk ez nagy csalódás volt!
Edcsa: Köszönöm a kielégítő válaszod! Nagyon jó utat kívánok Nektek! Kocsival mentek? Majd írd meg légyszi milyen volt!
Brlili: Nagyon sajnálom, h így jártatok! Skiathos valóban gyönyörű hely, mi is voltunk, sajnos a Dias Zeusz akkori idegenvezetője(???? inkább kontár) eléggé elcseszte azt a jó kis programunkat! :S (de a delfinek, meg a tengeralattjáró valamelyest kárpótolt minket)
Bevallom, engem Skiathos annyira megfogott, hogy az élő webkameráját szoktam nézni majdnem minden nap. Néha még az ottani embereket is kukkolom! Ha Ők ezt tudnák...
Hannaa: Sajnos mi busszal megyünk az IBUSz-al, szeptember 9-én indulunk. Autót csak ott szoktam bérelni egy-két napra és úgy bejártam mindig a környéket.
Mert én úgy vagyok vele (bár az első görög utazásomkor fakultatív programokon megnéztem az összes látványosságot) hogy inkább adok 50 eurot kocsi bérlésre és akkor oda megyek és akkor ahova jól esik, s azt nézek meg amit meg szeretnék. Az Olyposra például jobban jártam, hogy autóval, motorral mentem, mert így a kirándulást nem csak az jelentette, hogy felmentünk a vendégházig, hanem össze-vissza járkáltunk a kacskaringós utakon és sok szép helyet láttunk még azon kívül is, ahova fakultatívon vittek el az első görög utamkor.
Egy nap, így több közeli helyen is jártam. Igaz nem autókázhattam el a Meteórákig, de úgy voltam vele, hogy azt már előző évben úgyis láttam fakultatív program keretein belül. Autóval viszont olyan településekre is eltévedtem, ahol tényleg igazi görög hangulat fogadott