Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 68 69 70 ... 124 125 126   >
Üzenet
  Mediterraneo | #124507 Üzenet | 2010-01-27 23:14:04 | Válasz a #124492. hsz-ra
Szia Szanna, sziasztok Babarék!

Anyira jó olvasni ezt a topikot! Csodaszép képek és nagyon sok hasznos infó!
Húúúú, hát teljesen be vagyok sózva, pedig hol van még az utazás????
Szeptemberre tervezzük.
2 hetünk lenne, plusz-minusz 1 nap.
És feltétlenül szeretnénk megállni Athénban - ha repülővel megyünk, akkor amúgy is ott kell átszállni.

Most persze azt kéne eldönteni, hogy mivel megyünk. Firkáék kombija árban nagyon közel áll a szívemhez, ez lenne az egyik verzió. De persze hozzá kell számítani az autóbérlést.
Saját kocsival még sosem voltunk, de fontolgatjuk. A repülő kényelmesebb, de az autó is bizonyos szempontból az, mert mindig "kéznél" van és a csomagolás is könnyebb.

Aztán azt kell majd eldönteni, hogy hol lakjunk. Nos, még nem néztem végig minden linket és a topik utolsó negyede is elvolvasásra vár, meg Babar beszémolója. És pirulva vallom be, hogy még a képeket sem néztem meg. De csak esténként jut időm Milosra.

icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
  Mediterraneo | #124508 Üzenet | 2010-01-27 23:20:52 | Re:
babar írta:
Szia Medi!
Előre is irigykedem a nyári Milos-i utazásod miatt ! Ahogy olvastam szép strandokat akarsz látni! Akkor a legjobb választás Milos!!!! Csak nézz meg mindent alaposan, mert úgy ér valamit az egész. Milos mellett 10 percnyi hajóútra fekszik Kimolos szigete. Ne hagyd ki !!!! Várjuk a kérdéseket, megpróbálunk rá válaszolni.
Üdv: Babar

Én is azt érzem, hogy Milos jó választás.
Mi körülnézős fajták vagyunk, azaz nem egyetlen strandon szoktunk punnyadni, hanem mászkálunk mindenfelé. A két hétből 10-11 napot szánnánk a szigetre. Elég lesz?
Kimolos tervbe van véve icon_smile.gif
Nézegetem a térképet, hogy hová lehetne még elmenni, 1 napos útra...

Folegandrosz látom belelkesített. icon_smile.gif Mi egyszer elhajóztunk mellette és már akkor gondoltam rá, egyszer vissza kéne jönni. De az nem most lesz. Egyrészt mert nem szeretnénk a Milosra szánt időből lefaragni, a szabi meg nem nyújtható. Másrészt mert idén pihisebb, lazulósabb nyaralást szeretnénk.
Szóval mi lenne elérhető távolságban Kimoloson kívül?
  Szanna | #124531 Üzenet | 2010-01-28 07:26:40 |
Hali!
Kimolost én is csak ajánlani tudom. Milosról más szigetre nem utaztunk. A száláshelyről neked kell dönteni, hisz mindenkinek a más az ízlése. Mikor mennétek szeptemberben? Tudsz németül? Ha igen, akkor tudok neked ajánlani Milosról egy oldalt.
Üdv:Szanna
  Mediterraneo | #124532 Üzenet | 2010-01-28 08:46:22 | Válasz a #124531. hsz-ra Előzmény #124531
Szia Szanna!

Kimolos tuti!

Németül konyhanyelven tudok, de azért küldjed azt a website-ot, valamit majdcsak megértek belőle, a képek pedig, gondolom, 7 nyelven beszélnek icon_lol.gif

Ami a szállást illeti, teljesen igazad van! Mindenkinek más az izlése, mások az elvárásai, és hát a pénztárca sem egyforma. De a település kiválasztásában biztosan tudsz-tudtok tanácsot adni.
Olyan helyet keresünk, ahol a szállásunk nyugis helyen van, lehetőleg közel a tengerhez (ami nem azt jelenti, hogy a strandhoz legyen közel, inkább azt, hogy rá lehessen látni a teraszról a tengerre). De legyen elérhető közelségben (15-20 perc séta) étterem és bevásárlási lehetőség. Előny, ha a településnek van egy jó strandja is, mert lehet, hogy nem a teljes időtartamra bérelünk kocsit, és ha két-három napig nem lesz autó, akkor is lehessen valahol fürdeni.
Eddig talán Polonia felé hajlok a leginkább.

De még végig akarok klikkelni számos linket.

Aztán meg majd még jönnek a kérdések icon_wink.gif

Előre is köszi,
Medi
  Szanna | #124535 Üzenet | 2010-01-28 09:50:36 |
http://milos-greece.com/
http://www.kykladen-treff.de/milos
http://www.web-greece.gr/favorite_milos_ger.htm
  Mediterraneo | #124537 Üzenet | 2010-01-28 10:25:40 | Válasz a #124535. hsz-ra Előzmény #124535
KÖSZI! icon_lol.gif
  Babar | #124600 Üzenet | 2010-01-28 19:45:46 | Válasz a #124537. hsz-ra Előzmény #124537
Szia Medi!
Ha visszaolvasol a topikban mi is tettünk be egy két linket Milosról. Remélem hasznát veszed. A szállással kapcsolatban: mi Pachena településen voltunk a Papafraga studióban. 20€/éj két főnek. Csendes hely, néhány ház, a terasz a tengerre néz. A szoba tiszta, tágas, klímás, konyhás. A teraszon kajáltunk,
közben néztük a tengert. Strandja is van, nagyon szép és szinte csak a "tiéd"
Egy gond van csak. Bolt, taverna a közelben sincs. Mivel mi autóval voltunk,minket ez nem érdekelt, de nektek így nem lenne jó. Szerintem Pollónia jó választás. Adamas túl nagy, sok az ember. Szerintem a Milosra szánt napok, amit írtál, bőven elég lesz, még pihenni is tudtok. Kimoloson kívül nem tudok más 1 napos kirándulást, viszont a milosi sziget körüli hajókirándulást ne hagyd ki. Döme képeit nézve nagyon szép lehetett.
Éppen el lehetne lógni Folegandrosra, de minimum 2 nap erőltetett menetben, hogy megnézd. De azt garantálom, ott olyat lehet látni, hogy az eszméletlen. Nekünk nagyon-nagyon bejött. Szállás ügyben pedig alkudni kell. Főleg interneten, de élőben is.
Üdv.: Babar
  Mediterraneo | #124602 Üzenet | 2010-01-28 19:53:09 | Re:
firkamano írta:

Jaj, nem is meséltem... Milosi szállásunkon 2 éjszaka is volt, hogy hajnali 2-3 körül arra ébredtünk hogy egy csaj a mellettünk lévő szobában úgy élvez el mint egy állat. Szó szerint!! Nem kívánom senkinek, hogy ilyet halljon. Amikor másodjára fordult elő, ismét bosszankodtunk, majd mikor még azon az éjjel másodjára is rákezdett, akkor jó hangosan megtapsoltuk. Na akkor elcsendesedett. Ááááááá

icon_evil.gif

Szia Firka!

Gondotam, megkérdezem, hol laktatok, hol volt az a papJrvékony fel, nehogy pont oda foglaljak.

Köszi,
Medi
  Mediterraneo | #124604 Üzenet | 2010-01-28 20:01:00 | Re:
babar írta:
Szia Medi!
Ha visszaolvasol a topikban mi is tettünk be egy két linket Milosról. Remélem hasznát veszed. A szállással kapcsolatban: mi Pachena településen voltunk a Papafraga studióban. 20€/éj két főnek. Csendes hely, néhány ház, a terasz a tengerre néz. A szoba tiszta, tágas, klímás, konyhás. A teraszon kajáltunk,
közben néztük a tengert. Strandja is van, nagyon szép és szinte csak a "tiéd"
Egy gond van csak. Bolt, taverna a közelben sincs. Mivel mi autóval voltunk,minket ez nem érdekelt, de nektek így nem lenne jó. Szerintem Pollónia jó választás. Adamas túl nagy, sok az ember. Szerintem a Milosra szánt napok, amit írtál, bőven elég lesz, még pihenni is tudtok. Kimoloson kívül nem tudok más 1 napos kirándulást, viszont a milosi sziget körüli hajókirándulást ne hagyd ki. Döme képeit nézve nagyon szép lehetett.
Éppen el lehetne lógni Folegandrosra, de minimum 2 nap erőltetett menetben, hogy megnézd. De azt garantálom, ott olyat lehet látni, hogy az eszméletlen. Nekünk nagyon-nagyon bejött. Szállás ügyben pedig alkudni kell. Főleg interneten, de élőben is.

Szia Babar!

Kösz a tippeket!

Ha az autós út mellett döntünk, akkor a Papafraga érdekes lehet nekünk, mert pont a csendes, tengerre néző helyet keressük. És hát az ár is nagyon vonzó.
Ha repülős út lesz, akkor Pollonia a nyerő.
Persze még meg kell néznem, mennyibe kerül idén egy használható autó bérlése, mert az ártól függ, mennyi időre bérlünk. Elméletileg 2-3 napot töltenénk el autó nélkül, aklimatizálódunk, pihenünk, utána jöhet egy hétre autó. Dehát ki tudja? Kithirára is ezt terveztük, végül végig béreltünk autót.

A képekhez még mindig nem értem el, meg fogom keresni Döméét is.

Folegandroszt kihagyjuk, sztem többet érdemel az a sziget, mint egy rohanós 1-1,5 napot.

Köszi icon_smile.gif
Medi
  Mediterraneo | #124606 Üzenet | 2010-01-28 20:05:34 |
Firkamano,

ha netán felbukkannál - remélem, hamarosan jársz erre icon_smile.gif - akkor légyszi magyarázd már el, hogyan értetted azt, hogy "az ételeket sem úgy készítik mint a többi helyen".
Tudod, mi szeretjük a görög konyhát, meg a hasunkat is szeretjük és hát ez nem jó hír...

Köszi
  Mediterraneo | #124619 Üzenet | 2010-01-28 22:28:08 | Re:
Döme írta:
Ja, a mi autónk 20€/nap volt csak és elég sok helyre eljutottunk vele.

Szia Döme!

Reménykedek, hogy benézel a topikba icon_smile.gif
Én most készülök fel a nyaralásunkra (ami őszölés lesz icon_smile.gif) és olvasgatok. Rengeteg hasznos infót mazsoláztam ki a Te hozzászólásaidból is icon_smile.gif. Igazi kincs ez a topik!!!

Ha még emléxel, légyszi írd meg az autókölcsönzőtök nevét.

Köszönöm,
Medi
  Döme | #125492 Üzenet | 2010-02-08 06:57:56 | Válasz a #124619. hsz-ra Előzmény #124619
Szia Medi,
bocs, hgy csak most válaszolok, de nemrég jöttünk haza és idáig nem igazán voltam net-közelben.
Az AthenaTraveltől béreltük a kocsit, IDE KATT.
Az előre lelevelezetteknek megfelelően a reptéren várt az autó.Mindenhova eljutottunk vele, ahova akartunk.
Az egyetlen szépséghibája csak az volt a dolognak, hogy utolsó nap reggel (elvileg estig kifizettük a kocsit, de miután a kompunk reggel indult tovább, így előbb leadtuk) a kölcsönzős csaj kivitt a kikötőbe, kipakoltunk és UTÁNA kedvesen közölte, hogy úgy tudja törölték a hajójáratunkat. Mi be a hajótársaság irodájába (tényleg törölték), ő el. Kiderült, hogy a köv. hajó este 10 körül fog indulni, úgy hogy ott álltunk a 40 fokban csomagokkal, szállás, kocsi nélkül...Azért talán a kedves kölcsönzős csajszi szólhatott volna egy kicsit előbb is...hátha béreltük volna a kocsit (még akár magasabb áron is) még egy napra...Már csak a gesztus kedvéért is...de nem tette.
Ja, visszamentünk a kölcsönzős irodába és megpróbáltuk "visszakérni" az autót (mutogattuk a szerződést, amiben benne volt, hogy estig fizettünk, meg akár fizettünk volna a "+" napért újra) de persze már elvitték a mosóba (haha, mintha olyan gyorsak lennének), de ajánlottak magasabb kategóriában, olyan 100€ körül fél napra...(nem igazán emlékszem az összegre, de pofátlanul magas volt). Hááát valahogy nem esett jól az egész történet...nem kellett tőlük más autó (és nem az ára miatt), átsétáltunk egy másik kölcsönzőbe, ott béreltünk.

Ezzel nem akarlak lebeszélni róluk, tényleg jó áron dolgoznak, csak valahogy bennem hagyott egy kis kellemetlen emléket (efféle kicsinyességgel még nem nagyon találkoztam Görögországban)a fenti eset.
  Szanna | #125502 Üzenet | 2010-02-08 10:56:49 |
Hali!
Újra itt vagyok! Pár napig nem voltam otthon, de most már vagyok.
Mi 30 euróért béreltünk autót. Ehhez persze hozzá kell tennem, hogy mi csak egy-egy napra béreltünk autót(úgy drágább). Mondjon akárki akármit a buszra, én nem találtam rossznak. Adamasból jónak találtam a menetrendet és drága se volt (1,20-ba került egy jegy). A reptérről taxival gurultunk be Adamasba, ami csomagokkal együtt és 3 fő esetén 10 euróba került. A taxisok Adamasban a buszmegálló mellett várakoznak. Ott ki is van írva, hogy hova mennyiért szállítanak.
Üdv:Szanna
  Mediterraneo | #125519 Üzenet | 2010-02-08 18:22:51 | Válasz a #125492. hsz-ra Előzmény #125492
Szia Döme, szia Szanna!

Nagyon örülök, hogy itt vagytok!

Én is hanyagoltam kicsit az infógyűjtést, mert el voltam havazva. De most lelkesem olvasom a soraitokat icon_smile.gif

Döme, köszi a linket, már meg is néztem, a szállások szimpik voltak... Ami az eseted illeti, hát nem is tudom mit mondjak, a görögökre tényleg nem ez a jellmező, viszont jó tudni, hogy ez a társaság ilyen, mert a döntésnél több szempontot figyelembe kell venni, nem csak az árat.

Mi kb 10 napot szeretnénk a szigeten tölteni, és pár nap pihi és akklimatizáció után bérelnénk autót olyan 5-6 napra. Persze ehhez az kell, hogy olyan helyen lakjunk, ahonnan gyalogosan elérhető egy strand és vannak éttermek a környéken. Ha nem olyan a szállás, akkor nincs mese, kell az autó mind a 10 napra.

Szanna - köszi a jó hírt, mármint hogy használhatóak a helyi buszok. Én egyéltalán nem zárkózom el ettől, sőt. A távolságok nem nagyok, és ha elég gyakran járnak, akkor minden rendben.

Majd jönnek még kérdesek icon_wink.gif

Tényleg, írtatok beszámolót??? Eddig csak Babarét találtam meg...

Üdv,
Medi
  Babar | #125520 Üzenet | 2010-02-08 18:28:37 | Válasz a #125492. hsz-ra Előzmény #125492
Szia Döme!

Meg vagyunk döbbenve ettől az esettől amit leírtál! Eszméletlen, nem találunk szavakat! Szerencsére mi ilyen "göröggel" nem találkoztunk. Sajnos ez másokkal és máshol is előfordult már. Minket egy olyan görög nővel hozott össze a sors Miloson, aki teljesen önzetlenül segített, már-már zavaróan készséges és segítőkész volt.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 68 69 70 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu