Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 991
Kijelentkezve--
-törölt nick 6508
Aktív fórumos
Aktív fórumos
211 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19649 Üzenet linkje2007-01-30 18:22:11 

Én nem tudok fõzni! icon_razz.gif icon_razz.gif és büszke is vagyok rá icon_razz.gif icon_lol.gif
# 992
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19648 Üzenet linkje2007-01-30 18:15:22 

Estella!

Nyugi! A Te korodban én csak a paprikáskrumlit és a rántottát ismertem.
Szeretek jókat enni, ezért amikor férjhez mentem, megtanultam fõzni. A nemzetek konyhája sokkal késõbb került képbe.

# 993
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19647 Üzenet linkje2007-01-30 18:13:47 

Drága Estella! icon_lol.gif

Ha majd 18 év konyha tündéreskedés lesz mögötted is, hidd el majd az akkor 20 éveseknek Te fogod adni a tippeket a fõzéshez! icon_wink.gif icon_lol.gif

Bárcsak még én is kezdõ lehetnék....

# 994
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19646 Üzenet linkje2007-01-30 18:10:00 

Itt mindenki profi szakács!!!Komolyan mondom, ahogy olvasom a topikot egyre jobben elszonytolodom, hogy én soha nem leszek olyan jó fõzõmester, mint Ti icon_redface.gif !
# 995
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19645 Üzenet linkje2007-01-30 18:05:54 

Kedves Kriszta!

Én most is használnék kaprot, de a férjem köszöni szépen és nem kér belõle. Számára most az az igazi, amilyet kint ettünk(ahol többször ettünk, ott csak rávigyorogtak a pincérek és hozták neki a tzatzikit kérés nélkül). Csoda, hogy a fagyihoz nem kért.
Egyébként csak három zöld fûszer van amit igazán szeretek: bazsalikom, kapor és a rozmaring.
Azt tudjátok, hogy a rozmaringtól késõbb kezd el romlani az étel. A régi görögök egyfajta tartósítónak használták húsételekhez.

# 996
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19643 Üzenet linkje2007-01-30 17:53:11 

Kedves Csutek!

Kint is csinálják kaporral, csak kicsit délebben mint ahol nyaralni szoktatok! icon_lol.gif

# 997
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19640 Üzenet linkje2007-01-30 17:36:13 

Sziasztok!

Néhány órára kiteszem a lábam itthonról és máris pörög a kedvenc topicom.
Sok új infót kaptam Tõletek. A feta jellegû sajtok közül én a Fetakit használom itthon, eddig még azt találtam a leg kellemesebb ízünek. A görög salira öreganyót szoktam rakni, néha, de általában csak sót és borsot. Citromlé helyett balzsamecetet használok. A paradicsom, uborka és lilahagyma mellé szoktam még rakni vastag husú paprikát. Mindent kicsi kockára vágok, hogy egy-egy falatba minden hozávalóból jusson.
A tzatzikit régen én is kaporral csináltam, de mióta apucit elcsaltam Hellaszba, azóta csak úgy hajlandó megenni, ahogy ott készítették. icon_lol.gif

# 998
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19638 Üzenet linkje2007-01-30 16:58:11 

Na jól van Lacka, icon_lol.gif icon_lol.gif , de lehetett kapni, mostanában sajna nem látom, fehér csomagban is fetát, és arra rá volt írva Made in Greece és az tényleg fincsi sós, és kemény volt. icon_wink.gif icon_lol.gif

Értem már Andi mire használod, így már másabb. Anno, én is vettem egyszer, de borzalmas volt, úgy ahogy írod, hagyma ízû.
Szerintem az a Holland sajt is azért olyan krémes, mert tehéntejbõl készülhetett.

# 999
Lacka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
180 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19636 Üzenet linkje2007-01-30 16:53:06 

Hát ja. Meg a kimért `eredeti` sajt is ki tudja, honnan van. De legalább az illúzió megvan. Az is valami, ha már õseink megálltak itt, ahelyett, hogy éles kanyarral Hellász felé vették volna útjukat...
# 1000
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19631 Üzenet linkje2007-01-30 16:37:05 

Kriszta, azt a fûszerkeveréket én sem a görög salátához használom, maximum hintek egy picit a tetejére. A többi vegyes salikhoz viszont nagyon bejön. Az én görög salim nem recept, hanem a saját ízlésünk alapján késül, ez pedig a következõ: Vastagon (héjával) szeletelt, négyreszbe vágott uborka szeletek, paradicsom, lila hagyma, kis olívaolaj, sok citromlé, sok oregánó, só és a feta sajt. Semmi más.
Ennek a fûszerkeveréknek, amit írtam fõleg hagyma íze van, igazából olyasmi, mintha örült, szárított vöröshagyma lenne.

Lacka, ezt én is hallottam a fetasajtról, de mégis sok sajtra ráírják ezt a szót, feta. Van egy holland gyármányú, (Apetina) kék fehér kemény kartoncsomagban van, nem túl nagy, de jó drága. Omlós és krémes, nem olyan kemény, mint némelyik görög és nem fulladsz bele a sok sóba sem icon_smile.gif ajánlom mindenkinek, nagyon fincsi icon_smile.gif

# 1001
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19630 Üzenet linkje2007-01-30 16:31:33 

Lacka köszi a sok infót!
# 1002
Lacka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
180 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19629 Üzenet linkje2007-01-30 15:52:41 

Megnyugtatlak, nekem is...
# 1003
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19628 Üzenet linkje2007-01-30 15:49:39 

Jogos Lacka amit írsz. Én csak a tehéntejes gondolatodra írtam az itthoni fetákról. A német természetesen fetaki néven fut. icon_lol.gif

Egyébként az Ouzo Metaxa és fetán kívül a többi az mind új nekem ami a listán van. icon_redface.gif

# 1004
Lacka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
180 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19626 Üzenet linkje2007-01-30 15:04:38  Feta

Szóval az EU-ban Feta (Φέτα) néven kizárólag a görög szárazföldrõl vagy Leszvosz szigetérõl származó, az ezeken a helyeken tartott juh- vagy kecsketejbõl készült sajt nevezhetõ. Minden más nem feta, még ha az is van ráírva, vagy esetleg olyan állagú és ízû is. Tehát a feta görögikum (jajj!). Lásd a 1107/96 EU határozatot itt.

Görögországban egyébként 1935 óta törvényben vagyon a feta.

És hogy a kép teljes legyen, van még 19 sajt, 10 olíva, 22 gyümölcs, 1 sütemény, 1 ikra, 1 méz és 25 olívaolaj is a görögikumok listáján.

# 1005
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19622 Üzenet linkje2007-01-30 14:11:13 

Akkor én igen szerencsés voltam, mert decemberben fogyott el az utolsó adag görög fetám. icon_lol.gif icon_lol.gif Egyébként az egyik nagy hipermarketben lehet kapni, az õsszel láttam, csak nekem mivel volt még fetám ezért nem vettem, eredeti görög fetasajtot, a sajtpultnál. Hogy az milyen??!! Majd meglátjuk, mert venni akarok belõle.
Amúgy a többi magyartermék az nagyon rossz, én nem is vettem csak egyszer. Talán még a kék dobozos német sajt üti meg a mércét nálunk ebben a dologban icon_wink.gif .

Görögországban pedig amit adnak, az úgy elég nekünk, mert elég intenzív az íze, és kevesebbel is beérjük

De tök jó lehetett az a méretes darab, ahogy eléd tették icon_lol.gif icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 66 67 68 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu