Rántott ananász:
Az ananászt megtisztítsuk, vastag haját levágjuk, karikára vagy szeletekre daraboljuk.
Középsõ fás részt eltávolítsuk. Darált kukoricába forgatom utána tojásba a végén ismét kukorica. Sütése egy rész olíva olaj egy rész napraforgó olaj, barnára sütöm.
Narancsmártás : 2dl narancslé 1citrom leve 1 lime 2evk méz. Ezeket felteszem fõni, beleteszem a narancs és a citrom, valamint a lime vékony csíkokra vágott héját, fahéjat valamint mézet ezeket sûrûre fõzöm .A végén a rántott ananász darabokra ráöntöm.
A Rákóczi téri Görög ABC már nem a régi. Van egy-két polcnyi Görögországból származó konzerv, meg van öt-hat féle olajbogyó, de ettõl eltekintve egy sima CBA közért. Az italos résznél sem árt észnél lenni: a Plus-ban például nagyjából harmad áron lehet kapni Imiglykost...
Tegnap olvasgattam ezt az oldalt és teljesen bezsongtam. Ma úgyis mentünk be a városba, gondoltam veszek az Alkotmány utcában fincsi joghurtot és tadzikit. Sajnos nem volt. De ha valakit érdekel, áprilisban lesz fél kg-os joghurt és tadziki, 5 kg-os joghurt pedig a jövõ héten. Aztán amikor jöttünk hazafelé, láttam, hogy a József körúton is van egy görög bolt.De mire felkiáltottam, hogy álljunk meg, már jócskán túl mentünk rajta és a férjem nem volt hajlandó megállni Ismeri esetleg valamelyikõtök ezt a boltot?
Egyébként olvastam, hogy régebben beszéltétek, hogy van-e kapros tadziki. Hát sajnos van, mert én ki nem állhatom (a fahéjjal együtt-csakúgy mint Vojandi) és a nyáron Neo Pori környékén többször is ilyet kaptunk sajnos. De még Thassoson is elõfordult.