Gondoltam, hogy valami oka csak van... Busszal így nekivágni elég nagy kalandnak látszik, de akkor már talán a közvetlen atheni járat (a kerülõvel együtt) a legpraktikusabb... ...vagy a vonat + hajó, mert ott legalább mozogni lehet.
Egyénileg, busszal? Na erre kiváncsi vagyok, hogy sikerül. Így persze más, azt a menetrendet nem árt tudni
Ag.Nikitasban a Posseidon Tavernánál kell befordulni a Milos beach-ra, de ezt már írtam. Azért egy kis ismétlés nem árthat
Elég kalandos utazásba lesz részetek az nagyon valószinû,ha ti egyénileg
variálgatva a buszos átszállásokat akartok a neten megrendelt szállásotokra elérni.Amennyire ismerem görögbe a buszok ill.a járatok indulási megbízhatóságát,hát én csak drukkolhatok nektek és részvétemet nyilváníthatom... A menetrend az tényleg kell,de az ha nem megbízható akkor ausz-mausz.Hát sok szerencsét!!
Hali!
Szerintem nem gond busszal menni , max. kicsit fárasztó lehet.
http://www.lefkas.net/buses.htm
Ha jól tudom a nyártól már lesz klen autóbusz járat Athénba, onnan pedig naponta több járat megy Lefkaszba.
Itt megtalálod a belföldi autóbusz menetrendet, de Lefkaszból pedig akár taxival is el lehet menni Ag Nikitasba, 7-8 km lehet.
A "fõtéren" van BUDGET iroda, de egy-két kis autókölcsönzõ is.
Tudom hogy a görög buszok kiszámíthatatlanok,de azért v.mihez próbálunk igazodni.Annyira rossz tapasztalatunk eddig ezzel kapcsolatban még nem volt Görögországban.A kalandos utazásukat meg amúgy is szeretjük.
Aztán ha esetleg v.mi mégsem úgy jön össze,ahogy terveztük,legfeljebb majd stoppolunk
Az utazáshoz tényleg kell így egy kis bátorság,de remélem a nehézségeket,amik esetleg majd az utazás során felmerülnek,kárpótolni fogja az a 14 csodálatos nap,amit Ag. Nikitas-ban tölthetünk el.
Esetleg megtudná valaki mondani hogy Ag.Nikitasban van e lehetõség quad kölcsönzésre? És mennyire elterjedt Lefkadán quad-dal a közlekedés?
Tavaly Korfun ezzel jártuk be a szigetet és nekünk nagyon tetszett
Én nem vagyok meggyõzõdve a buszok pontatlanságáról, legalábbis azok az ismerõseim akik menetrend szerinti busszal utaztak nem panaszkodtak erre.
Quadot sok helyen, így Ag Nikitasban is lehet bérelni, pont a már említett Budget iroda mellett is, kínai gyártmányok de rendesen szervizelik õket.
Itt egy menetrend Igoumenitsa-Preveza és a Preveza-Lefkada viszonylatról: http://www.vasiliki.ch/en/div/bus.html
Az autóbusz végállomás igoumenitsában ott van a nemzetközi kompkikötõ mellett (kb 200 m), most már csak a megfelelõ kompot kell kiválasztani