Mit vigyünk magunkkal?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 871
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6235 Üzenet linkje2006-04-06 09:00:50 

Én nem azt írtam, hogy helyeslem, csak örültem a zökkenõmentes határátkelésnek, és útnak, és ha ez a függvénye akkor nem zavar.

Ezekszerint, a magyar nyelvhelyességnek megfelelõen nemtudok fogalmazni!!!!????

# 872
édes
1000. Fórum tag
1000. Fórum tag
273 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6232 Üzenet linkje2006-04-06 07:26:38 

Nem szerencse dolga.Volt 1x haza felé bérelt sofõrünk,a rendõrõk sokszor megállították,fizetett is,de tõlünk mégsem kért semmit.Nem is adtam volna.Tavaly a török inváziót elkaptuk hazafelé,és a határon 150 euróért a busz elõre mehetett,de ez sem érintett minket.Ugyanis a sofõrök célja is,hogy gyorsan megjárják az utat.Azt láttuk,hogy minden határnál ajándékot osztogatnak,mondhatni ez a vám,de az utasoknak ehez semmi közük.És ez így van rendjén,akármit is mondasz.
# 873
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6231 Üzenet linkje2006-04-06 07:02:02 

Sziasztok!

Úgyanaz a tapasztalatom, mint a Rebinek, sokszor állítottak meg a rendõrök, pár pillanat volt az egész. Én örültem, hogy volt ez az 5 euro, amit indulás elõtt már 1 hónappal odaadtuk, és az utazási iroda kérte, nem pedig a sõförök. Igen az árbevételek könyvelésénél, elég érdekes lenne az APEH részérõl is ha lenne egy ilyen fõkönyvi szám. Csak úgye a költség része hiányozna, mert nincs az a marha sõför aki számlát kérne a rendõrtõl vagy a vámostól icon_lol.gif . Nem beszélek itt az extraprofitról amit mutatna a mérleg, ez miatt. Szóval ezt senki nem fogja beállítani a mérlegbe. Ennyit a szakmai részrõl. A másik elõttünk mindig a Panorámásak voltak a határátkeléseknél, és csak annyi idõt vártunk, amennyi a pecsételésekkel telt el. A többi busz, nem tudom melyik iroda, külön volt állítva, lehet õk nem fizettek, nem tudom mi volt az oka.
Engem személy szerint nem zavar ez az eljárás.

Lehet Édes nektek olyan nagy szerencsétek van, hogy ilyenre nincs szükségetek. Az, hogy melyik irodával voltam, az már sokszor leírtam, a megfelelõ topikokba. Nem ide való téma.

Üdv:

# 874
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6222 Üzenet linkje2006-04-05 20:18:35 

A kajálással kapcsolatban nagyon oszton Rebeka véleményét. nincs annál jobb, mint amikor az ember szemfüles és be tud vásárolni friss tengeri kütyüket és (mivel én ilyesmit itthon is gyakran készítek) tudja is, hogyan kell elkészíteni. Én szívesen fõzöcskézek a nyaralás alatt is. Korábban elvittem fél Magyarországot, manapság már csak a fûszereket viszem magammal, a többit ott vesszük meg. icon_smile.gif
Andi

# 875
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6221 Üzenet linkje2006-04-05 20:09:48 

Nos, az említett kiadások azt tapasztaltam valósak a sofõrök részérõl. Bár autóval minket eddig egyszer sem állítottak meg a rendõrök, de anno a busz elég gyakran megállt az autópálya szélén, ekkor rendszerint kisebb-nagyobb csomag vándorolt a rend õrei irányába. Nem tudhatom biztosra, de gondolom egyes irodák akár elõre beépítik az árba, mások ott gyûjtik össze, mások (mint a Panorama) a buszon való értékesítéssel oldja ezt meg. Valójában mi az etikus és mi nem? Az általam tapasztalt azért szimpatikus, mert egy plusz szolgáltatást kaptam a pénzemért, nem ott szembesítettek a plusz költséggel. Nem tudom a Sipi elõre szólt, hogy ez a költség még várható? Igazából nem tudom mi lett volna a reakció, ha valaki nemet mond, mert azért valljuk be ott helyben erre senki nem kötelezheti az utasokat. Persze nem hiszem, hogy sokan mondanának nemet, de elvileg benne van a pakliban.
Azért tartom rázósnak ezt a dolgot, mert ha én ott helyben tudom meg, hogy még fizessek 5 euro/fõ összeget ( ez nálunk 20 eu. = több mint 5000 HUF) nem biztos hogy kellemes szájízzel távozok, mégha a nyaralás költségeihez képest ez elenyészõ is. icon_confused.gif Kérdésem, vissza felé is beszedték a pénzt, vagy ez oda-vissza szólt?
Egyébként értem én, az iroda ezt a költséget nem tudja elszámolni, viszont ha hivatalosan szedi akkor ez nála bevételként jelentkezik. Ez egy nyár folyamán elég nagy összeget hoz ki úgy gondolom. De ezt a Krisztának nyílván nem kell ragoznom, ezt nálam sokkal jobban érti. icon_lol.gif
A végén: azt gondolom hogy ez nem a sofõrök szégyene, ha ott helyben kell ezeket az összegeket beszedni. Az iroda szerintem kissé képmutató a sofõreivel szemben, hisz nyilván tisztába kell lennie ezen költségekkel és mint munkaadónak errõl is gondoskodnia kellene, ha elvárja hogy az út zökkenõmentes legyen. Vagy nem jól látom?

# 876
édes
1000. Fórum tag
1000. Fórum tag
273 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6220 Üzenet linkje2006-04-05 19:25:34 

Kriszta,
Nem irtál iroda nevet,honnan tudnám kirõl beszélsz?És tényleg nem utaztam velük,de még sok más irodával sem.Miért is tenném ha megfelel az eddigi,aki mellesleg nagyon rendes akár csak a sofõrjei ! Annyira,hogy õk SOHA nem gyûjtögettek még 1 eurót sem!

# 877
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6209 Üzenet linkje2006-04-05 15:15:50 

Sziasztok!

Az elsõ korregcióm, hogy a 10 euro-hoz elfelejtettem, írni, / 2 fõ szóval 5 eurót szedtek össze ajándékokra, rendõrre.
Elnézést kérek, a félre írásomhoz, figyelmetlen voltam.

Édes, ha még nem utaztál, a Sipiékkel, akkor légy szíves, ne ilyen véleménnyel lenni róluk, mert én még ilyen korrekt irodával, és sofõrökkel nem találkoztam, és sértõ, hogy le bénázod õket!!!
Egyébként ez máshol is szokás, nem egyedüli esett az országban.

Az itthonról vitt ételekkel kapcsolatosan, tavaly vittem rántotthúst fagyasztva,csak ott kellett volna kisütni, és pörköltet, brassót, hogy legyen. De nem kellett senkinek, mivel a jó görög ételek illata nagyon vonzó, és ha nem is étterembe menni minden nap, de finom dolgokat a boltba lehet kapni, a salátákra, sajtokra gondolok. Én biztos idén nem fõzök nem azért megyek ki. A fagyasztott dolgainkatt, elajándékoztuk, mert nem volt szívünk kidobni, de nagyon nem is kellett senkinek. Amíg a kiadós gyrost, pedig 1.5 euroért adják, addig meg, fölöslegesnek is tartom a fõzöcskézést.

Szóval egyetértek Rebivel, az itthoni elõkészület nem biztos, hogy a legjobb ötlet, a téliszalámival együtt, fél rúdat haza hoztunk, a többit csak azért ettük, hogy fogyjon, ne kelljen már visszacipelni a rúdat icon_lol.gif

# 878
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6207 Üzenet linkje2006-04-05 15:01:07 

Mi a kinn "fõzõcskélõs" tipusba tartozunk, annál is inkább mert a párom nagyon szeret fõzni. De nem ragaszkodunk a hazai ízekhez, sõt! Így a sok ennivaló kivitelérõl már régen leszoktunk. Persze mi is viszünk levesporokat, mert azt nem igen kapunk éttermekben sem és az így gyorsabb. De igyekszünk a kinti dolgokat megfõzni, hisz itthon hol veszel a halászoktól friss tengeri halat, tintahalat, kagylót? Talán tényleg nehezen kapható tejföl. Még soha nem kerestem megmondom õszintén, de a túrós csusza sem került még szóba. Kapható viszont finom feta sajt, több félébõl is válogathatsz, valamint jó kis krémek: padlizsán krém, halikramártás - taramosalata és társai. A friss zöldségek árai pedig alacsonyabbak mint itthon, ráadásul szerintem másabb az íze is. A nagy melegben amúgy sem esik jól a nehéz, zsíros étel. Szóval én személy szerint mindenkit lebeszélnék a sok hazai kicipelésérõl, az árak ott sem sokkal drágábbak. Persze aki kimondottan csak a hazai ízeket szereti nyílván viszi magával, mi inkább a kikapcsolódáshoz azt is hozzá vesszük, hogy az ízekben is mást vállalunk be. És ebben az én két finnyás lányom is partner szerencsére. icon_lol.gif Bár szerintem õk az idén nyáron is két hétig csak tintahalat ennének ha engedném, bár már a polipot is eléggé emlegetik. icon_wink.gif Tény hogy a mussaka nem a kedvencük, de két giros vagy souvlaki között azt is bevállalják.
# 879
édes
1000. Fórum tag
1000. Fórum tag
273 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6203 Üzenet linkje2006-04-05 14:12:23 

Sziasztok,
A 10 euro az Eurotoursnál volt szokás,lehet másnál is,de arról nem tudok.De azt gondolom,hogy amelyik iroda erre vetemedik,ott valami nincs rendben.Azt elfogathatónak tartom,hogy a buszon vásároljunk ilyen céllal,de ne gyûjtögessenek.Egy emeletes busznál ez 700 ! euro,ennyibe nem kerül az "ajándék".Ha igen,akkor a sofõrök nagyon bénák.

# 880
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6202 Üzenet linkje2006-04-05 13:00:32 

Mi apartmanba megyünk és saját autóval, viszünk elõkészített, fagyasztott étkeket is.
Ha vki ott kinnt akar egy-egy friss zöldségleveshez valót összeszedni, nem árt tudni, ritka a fehérrépa és a petrezselyemzöld a zöldségeseknél. Minden mást megkaptunk. Ja és Olaszországhoz hasonlóan nincs tejföl. Tejszín, joghurt, kefir van, túrót is hiába kerestünk, ha jól emlékszem. Ha csak egyszer-egyszer mennétek el vacsizni, v. ebédelni egyébként fõzõcskézést terveztek, nem árt ha elõre összeírjátok az étrendet, melyik nap mi lesz a menü és ahhoz mi kell pontosan.
Így elkerülhetõ, h. késztetésünk legyen a fél konyhát és kamrát elpakolni, mondván, h. azt már nem kell ott kinnt megvenni..... icon_lol.gif

# 881
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6114 Üzenet linkje2006-04-01 20:34:12 

10 Euro? A 90-es évek végén, sõt a 2002-es thassosi útnál is tölünk 2 DM-et szedtek. Jól megemelkedett icon_smile.gif
Azért egy buszban van jópár ember, úgy 50? Annyiszor 10 Euro az már egész szép kis pénz.

# 882
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6098 Üzenet linkje2006-04-01 17:03:42 

Szia Rebi!

Nem baj, ha válaszoltál, de nálunk 10 eurot szedtek össze, az ilyen jellegû költségkre, most újat hallottam tõled. Lehet igazad van, és azért kell az apró.
Én ettõl függetlenül is vittem forintot kintre, "sose lehet tudni" miatt. A másik pedig még Magyaroszágon megálltunk ebédelni, így kellett a pénz, és visszafelé is jó, hogy volt.

Mi úgy oldottuk meg a hideg üditõt, hogy éjszakára fagyasztóba tettük, és egésznap jó kis jégkockák voltak az üvegbe. A kávét pedig a sofõröktõl vettük, illetve, a benzinkútnál.

# 883
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6067 Üzenet linkje2006-03-31 21:20:04 

Tudom a kérdés nem nekem szólt, mármint minek az apró... icon_lol.gif
Szerintem a buszon vásárolni kávét és üdítõt. Anno amikor még busszal utaztunk a sofõrök megkértek minket, ha lehet tõlük vásároljuk meg ezeket, mert ebbõl állják a repi ajándékokat a határokon és esetleges rendõri ellenõrzések során. ( Panorama Tours) Minden alkalommal nagyon jó fej sofõrjeink voltak és tényleg szemtanui voltunk a kis csomagok helycseréjének és mivel jó volt a kávéjuk és a hideg üdítõbõl is nagy volt a választék, megfelelõ áron, természetesen náluk vásároltunk forintért. A második út során már eleve úgy készültünk, hogy legyen nálunk apró és tudtuk hogy a buszon mindig kapunk hideg italt, jó kávét. icon_lol.gif Már pár éve saját autóval utazunk, nem tudom azóta is ez a szokás, de szerintem igen. icon_wink.gif

# 884
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6064 Üzenet linkje2006-03-31 19:16:49 

Engem kiváncsivá tettél, minek az apró Ft? Mit csináltok vele??
Én hiába próbáltam az 1 eurot 100 Ft-tal helyettesíteni nem ment, a gépek nem fogadták el.
Tudod a parkokba vannak olyan ütögetõs játékok, és ott próbáltunk szerencsét de hiába.
Szóval huncut magyar lévén, próbáltam volna kicsit csalni, csak itt nem jött össze. icon_redface.gif

Szió

# 885
Chriszso
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6046 Üzenet linkje2006-03-31 04:29:32 

Sziasztok!

Mi tavaly voltunk paralián apartmanban.

Én javaslok még apartmanba utazóknak hogy vigyenek magukkal:
-mosogatószert
-cukrot
-sót
ha busszal utazol egy kis aprót (Forintot) az utra

ezekkel egészíteném ki az elõttem szólókat.

Mi az idén is oda megyünk icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 58 59 60   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu