Tudod gégé az a meglepetés, hogy január óta kb. 20-25 eurócenttel növekedett az üzemanyagok ára, de szerintem a nyár kezdetéig ez még emelkedni fog. Tegnap Szerbiában éppen 6 dínáros emelést tapasztaltam. A macedón és görög üzemanyag árak között a diferencia kb. 90-100 forint a különbség. Meglepetés volt továbbá, hogy a görög rendőrök is intenziven mérik a sebességet és büntetnek 80-100 euróra, amelyet a rendőrségen, vagy bankban kell fizetni, hogy a jogosítványt vissza adják. Természetesen befizetni csak munkanapokon lehet, tehát szombaton, vasárnap nem.
Hát ez nem valami kecsegtető! Próbáltuk kiszámolni kb. mennyiből fogunk kijönni, mire leérünk Parga-ra, de hát így nem igen kell mozogni kocsival ott,ha ennyire magasak az árak.
#1577752011-03-06 11:27:49 Válasz a #157772. hsz-ra
A görög rendőrök eddig is mértek, de még soha nem büntettek meg gyorshajtás miatt, pedig nem tagadom szoktam kint a pályán nyomni neki. Volt hogy megállítottak, de mikor látták hogy külföldi vagyok tovább engedtek.. Ja és egy fontos dolog és ezt most tudtam meg, ha megbüntet a rendőr és be kell menni befizetni, csak a felét kell kiperkálni az adott büntinek. Ezt egy Korfui görög ismerősöm mondta, mikor itt volt nálam pár napja..
A benzin itt már tavaly ilyenkor is ennyi volt, igaz a nyáron egy picit feljebb csúszott, de szeptembertől visszament. A szigeteken meg alapból drágább egy 10-20 centtel mindig.
Aki az idén is tervezi, hogy idejön, a tavalyi benzinárakkal/benzinköltségekkel nyugodtan kalkulálhat MOST MÉG. Az útdíj meg esélyes, hogy drágább lesz, minden nyáron rátesznek egy keveset a nyári időszakban, illetve várhatóan még több kapu üzemel majd.
Amúgy például kenyeret, margarint, tejet, zöldséget, gyümölcsöt már másfél éve szinte ugyanannyiért veszek Athénban!A hús, talán a tojás, drágább meg a sajt egy kicsit... Az csokoládék ára is feljebb ment
A tömegközlekedés - köztudottan - drágult meg nagyon a közelmúltban, a dohányárú és a boltokban vásárolt a szeszes ital, amin észrevehető, komolyabb változás volt - SZERINTEM. A belépők eddig nem drágultak, de nyárra nem tudni mi lesz, szerintem.
Hát gégé nem így van egészen, mert most a külfödit is büntetik, többek között engem is. Igaz, ha 24 órán belül befizeted, csak felét kérik. Most már vissza fogom az E-320-as rohanását.
Mentem Athénba Vrasnáról és Katerini és Platamonas között 60-as táblánál 80-al mértek be, fizettem 80 Eurót, illetve a 24 óra miatt csak negyvenet. Mivel péntek volt és sietnem kellett más ügy miatt, kaptam egy papírt, amivel egy hétig mehettem volna, de egy Larisszában lakó régi barátom intézte el, hogy szombaton fizethettem és kaptam vissza a jogosítványomat, természetesen Kateriniben.