Nidri=Siófok
Nikiana: kissebb település, csendes, nyugodt, néhány étteremmel, két strandal, kikötõvel.
Akit érdekel: autópályát tavaly óta a görögök egy centit sem adtak át, Metsovo és Ioánnina között 9 km van kész.
Mondjuk az viszont csodálatos kivitelben.
Július 2-án indulunk Lefkadara. Szeretnénk egy éjszakára megszállni (4 fõ) Makrigallos, illetve Paralia környéként. Tud valaki tranzit szállást, és mennyiért? Ha még magyarul is beszélnek az már csak ráadás lenne!!!
Azért óvatosan a kánikulai túrákkal, mi mindig vittünk magunkkal egy lefagyasztott másfél literes vizet, abból mindig épp annyi olvadt ki, hogy folyamatosan oltsa a szomjunk. De ha szerettek gyalogolni, akkor 1-2 közeli célpont, amit érdemes bejárni:-Geni félsziget (a Dessimitõl 20 percre gyönyörû kis öböl található, inkább motorcsónakkal látogatják-a jobb parttól 3 m-re egy kisebb sziklánál polip:-))-Neohori (gyönyörû picike kis túristamentes hegyifalu, fantasztikus panorámával Nidrire, a környéken bóklászva találkoztunk 30 centis teknõssel és egy kb. 1 m-es kígyófélével)-Vafkeri (ez vagy 11 km Nidritõl, de a felé vezetõ útról gyönyörõ Nidri és a környezõ szigetek, 1-2 km-t elsétálhattok-mi stoppal mentünk fel, és gyalog vissza)-és persze a vízesés (ami könnyen eltéveszthetõ hülyén vagy egyáltalán nem jelzett utakon megközelíthetõ, de feltétlen nézzétek meg, zárt, bokát tartó cipõ vagy szandál kötelezõ, mert nagyon csúszós a terep).
Köszi a választ. Tényleg elég idiótán fogalmaztam a kérdésem, nem tudom hogyan, de egy mondatot kitöröltem a leírtakból, így tényleg értelmetlenre sikerült. Szóval, mivel kocsival megyünk, arra gondoltam hogy esetleg másik szigetre, - pl. Kefalóniára - átmegyünk kocsival. Nyilván olyan helyre ami nagyobb, tehát érdemes kocsival menni. Természetesen a kisebb helyekre csak gyalogosan, mivel szeretünk túrázni. A Nidri Star hajóúton mi is részt vettünk, szerintem is csodálatos helyekre jutottunk el.
Mégegyszer köszi. üd. süni
Szia Süni!
Elég nehezen értelmezhetõ a kérdésed, de a lényeg, hogy Meganissire és Kefalloniára komp jár, elõbbit kis mérete okán gyalog is felfedezheted (komp 2 E/fõ/út), persze mocival az igazi---utóbbi túl nagy ahhoz, hogy "átruccanjon" az ember egy pár órára. Hajók a kikötõbõl soféle variációban indulnak minden nap az összes közeli szigetre, de azok szervezettek, tehát kötöttebbek, mint az elõbbi 2 sziget, és mivel én csak a Nidri Starral voltam szigettúrán, így ezekrõl részleteket nem tudok. A Nidri Star útvonala: Nidri-Porto Katziki (fél óra pancsi)-Fiscardo (Kefallonia-fél óra séta-fika)-Ithaka (kb. 2 óra séta v. pancsi)-Papanikolis barlang (Meganissi)-Scorpios (fél óra pancsi)----kb. fél 7 re ér vissza (reggel 10-kor indul).
Szia Vojandi!
Ez Porto Katziki strandja, mocival könnyen megközelíthetõ, de lefelé a parkolóból azért van egy pár lépcsõ, ez más képeken látszik is, és ha ki akarsz sétálni a sziklák végéhez egy pár jó fotóhoz, bóklászhatsz épp eleget, akár klassz tüskés bokrok között is. De megéri.
A fotókhoz csak gratulálni tudok, egy részét már "élõben" is láttam, tényleg gyönyörû hely Lefkada. Mi 25.-én kocsival megyünk. Ha a leírtakon kívül tudsz olyan szigetet, ahová akár "csak" a szigeten lévõ helyeket néztük meg.
üdv. süni
Szia Kónyu, köszi a részletes leírást. Egyelõre egyhamar mi nem megyünk Lefkádára, de én begyûjtök minden infót, ai csak érdekel, mert jól jön az még késõbbre, ha oda kerül a sor. Szóval mocival közvetlenül oda lehet jutni ehhez az öbölhöz?