#1050482009-06-18 07:20:52 Válasz a #105033. hsz-ra
Köszi.. Nem azt írtam, hogy szűk szavú vagy... már eddig is csomót írtál. (nehogy megbántódj!) Csak ugye mielőtt megérkeztetek, egy csomó kérdés volt. Most mindenre válaszoltál, de olykor - szerintem! - általánosan. Vagy fogalmazzunk úgy, hogy szubjektíven tekintve én pontosabban vártam. (de én én vagyok.. másnak szerintem simán elég, amiket írtál) Én meg nem látom már át, hogy mi mi, melyik hajó mikor...
De szerintem ha valóban írsz beszámolót (mondjuk még mielőtt elindulunk felkerül ide), akkor én inkább azt fogom elolvasni. Időrendben nekem jobb haladni... Átláthatóbb és jobban végig is tudom követni, könnyebben át tudom élni, vagy elképzelni.
Képzeld, a hozzászólásaid alapján azt álmodtam, hogy megérkeztünk és olyan lehangoló volt Agnontas, hogy teljesen le voltam törve... Siófokhoz hasonlítottam álmomban, de annál sokkal rondább volt. Apartmanok egymásra épülve, semmi romantika nem volt benne. Ráadásul nagy magas, olykor 6 emeletes apartmanok voltak, mintha egy belváros lenne. A víz szürke volt, de azért, mert mikor megérkeztünk zuhogott az eső.. nem úgy tűnt, hogy amíg ott vagyunk jó idő lesz. A csodaszép partok pedig 20-25 perces sétára leghamarabb tőlünk...
Nyomasztó volt... ennyi pénzért és ennyit utazni érte. Remélem a valóságban nem lesz ennyire lehangoló és azért majd a saját kis strandunknál is tudunk majd nyugodtan fürdeni...
#1050212009-06-17 20:40:53 Válasz a #104945. hsz-ra
Szia Christine
Nem egy mondatot nem találsz,hanem 1 egész hsz.-t
#324#
Skopelos északi partjáról nem azt írtam,hogy nem járható,mert....
hanem,h. nincsenek utak Ez már az érkező kompról is jól látható.
A világítótornyon kívül 3 strandot jelöl a saját térképük!és Ag.Ioannist.
A 3 strandra még az ő térképük is nagyon alacsonyrendű utat jelöl.
Egy ilyenre rátévedtünk:fehér,csúszós homok,oriási kövek,még nagyobb kátyúk.Mindez 2m szélességben.Egyik oldalt sziklafal,másikat szakadék határolja:!: Bár ez a Kalóz-temetőnél volt a sziget belsejében.
Reméltem,h.nem vagyok szűkszavú a hsz.-aimban
Tudom,h.mindenki várja a friss infókat,mert ez egy viszonylag felderítetlen hely a magyarok számára.
Igyekszem mindenkinek megfelelően válaszolni,ha lehet röviden,tényszerűen.-a topik erre való
De beszámolót tervezek,és így már tulképpen szinte mindent leírtam a
Fórumban.
#1050162009-06-17 20:24:38 Válasz a #104912. hsz-ra
Szia Erki
Alonissoson a kis ófalu a hegy tetején Patitiriben "mesefalu"
Ott áll a Krucifix templom
Van egy "szörny-macskájuk"-és tudja is magáról!
A kapitány szülőfaluja volt,a nagyapja háza még ott áll,ha romokban is!
Útközben van esély delfinre,bárhol -mi 5x
Foka lehetetlen tényleg vízumköteles hely,mint Athos
(és nem adják meg).
Egy athosi fennhatóságú kolostort viszont meglátogattunk Kyra Panagian.
3x fürödhettünk,-de még hűs volt a tenger-szép partoknál!
Kaja a hajón,üdítő,bor.
kb.9-18h-ig(görög idő!)tart a program.Transzfer,ha szükséges,az iroda részéről!(taxi,kisbusz)
Skiathoson teljes körút magánhajóval.
Fürdés:Lalari,Kastro,Koukounares A többi is gyönyörű azon az oldalon!
A kikötőváros oldalán (nekünk)nem tetszettek a strandok!Nem bánom,h.nem küzdöttünk a helyi buszokkal,mert csalódás lett volna számunkra!(még 1x:számunkra )-másnak bejöhetnek a helyek
13h.-kor indultunk Erzsébetről,15.15 körül Szegeden voltunk!
Ha nem határra jött ki a lépés,3h.-ként megálltunk 15-20 percre.
Soha sem sürgettek,mindenki tudta,mikor kell visszaszállni a buszra
Kedves,mosolygós sofőrök,de csak szlovákul beszéltek.
kb.07.15-re Volosba értünk.A komp 07h.-kor futott ki
Következő:12h-kor
16h-ra értünk Skopelosba érintve Skiathos és Glossát.
Örülök, hogy jól érezted magad és feltöltődtél a szigeten. Írtam még 2-án privit, remélem, megkaptad. (És még egyszer köszönet!)
Nagyon várjuk a szép képeket!
#1049452009-06-17 14:13:29 Válasz a #104842. hsz-ra
Szia!
Nem minden kérdésemre találtam választ, ezért kérek pontosítást.
Úgy érzem nagy vonalakban írsz, persze ez lehet azért is, mert csomó mindenre kell válaszolnod.
Szóval: Skopelos. Azt írtad, autóval mentetek. Oké. Meg hogy az északi part esetenként járhatatlan. oké. De miért? Olyan, mint északon Skiathos, hogy tiszta szikla, aztán egy hatalmas szakadék, az alján meg egy eldugott kis öböl, ahová fentről képtelenség lejutni? ..vagy mert egyszerűen nem volt igény még északon az út kiépítésére (így akarták esetleg megőrizni a sziget nyugalmát), vagy esetleg valami védett növényfaj van ott, és emiatt direkt nem építettek oda autóutat... Nem voltam ott, nem láttam, szal elképzelni sem tom. De ha tippelni kell, szerintem Skiathos-esete.
Skiathos-on nem aludtatok. Azt is vettem. De arról nem írsz, hogyan mentetek el az északi részre - csak annyit találtam, hogy minden egyéni szervezés volt... Ha mégis konkrétan leírtad, akkor légyszi add meg a hózzászólásod számát, mert nem találtom azt az egy mondatot, amit TILOS megismételned.
Csókolom a kezét annak, aki kitalálta ezen fórum fórumszabályzatát...
#1049122009-06-17 12:13:16 Válasz a #104825. hsz-ra
Macsosz!
Allonisos-i útra megéri elmenni? Jobb, mint Skiathos? Látsz valami igazán érdekeset? Biztosan nem tudok vízumot szerezni a fókákhoz??? Azokat mindenképpen látnunk kell...
Skiathos körül mentetek egy teljes kört hajóval? Csak ti ketten, meg a 2 fős személyzet? Xanemo, Lalaria és Kastro a legszebb? Mandraki környékén is van egy szép strand? koukonairest láttátok? Erőltessük a keleti-déli részt, vagy maradjunk csak északon?
Busz mikor indult, mikor volt Szegeden? Megállt-e valahol a kikötő előtt? Meddig tartott a komp út? Egyenesen Skopelosra ment, vagy kiköt előbb Skiathoson vagy Glossaban?
#1048572009-06-16 22:45:42 Válasz a #104853. hsz-ra
Andi Komp retur 49eur/2fő 06.30-ind.;18.30 visszaindulás;Dimitris hajója 100eur/2fő
10h indulás,17h érkezés.Kis reggeli,nagy ebéd,üditő,kávé,3-4 fürdés(mi egyet kihagytunk).
Akárhol nem lehet kikötni,főként az északi oldalon,mert itt futnak keresztül a fenéken a mindenféle kábelek De oda nagy hajó sem megy
Persze hogy több időt is el tudtunk volna tölteni Skiathoson,de így is jutott idő arra,amit szerettünk volna.Bár nem így terveztük,mégis nagyon elégedettek voltunk e nap után -a legszebb strandokon fürödtünk,repülőleszállást filmeztem,bejártuk a várost.Mindezt egy "saját" vitorlásról Szóval...?
Alonissos így nem hiszem,h.ment volna.Oda iroda-szervezés kellett.Voltunk még két kis szigeten is akkor.Nem tudom,hogy lehetett
volna ezt magánúton?
Skopelost meg teljesen saját szervezésben:kocsi,busz,netes anyagok és
térkép alapján.Északi part is járható volt.Csak kevés helyre megy út,mivel olyan sziklák vannak azon az oldalon,mint Zantén.De az érkező komp azon az oldalon megy végig-látni a kápolnát is-így látni az útmentességet
bocsi az értetlenkedésért Akkor ha jól értelmezem a szavaidat, Ti magánhajót béreltetek Dimitris-vel?!
És vele jártátok körbe Skiathos szigetét? Ennek volt 50/fő az ára? Ezt, hogy kell elképzelni, ott áll meg ahol szeretnéd? A retúr komp 49 euro az kettőtöknek volt ennyi?
Az olcsóbb nagy hajós megoldással az a problémám, amire Te is felhívtad a figyelmet, hogy 3 szigetre elég kevés. Külön-külön 1-1 napot szánnánk Skiathosra, illetve Alonissosra.
Skiathossal kapcsolatban én is egy hasonló megoldáson gondolkodtam. Néztem, meg ugye te is írtad, hogy korán beér a komp a városba, van még ídő egy kis körülnézésre, és utána hajóra szállni. Csak attól tartottam, hogy a hajóval nem érnénk úgy vissza, hogy még az utolsó kompot elérjük Skopelosra. De akkor ezek szerint ilyen probléma nem volt.
Hé, Macsosz, ne vedd a lelkedre az összes szavamat!
- a Mamma miát nem neked címeztem
- a gyalog-lehetőséget azért írtam, hogy a kocsi/motor nélküliek ne mondjanak le róla
(Egyébként kirándulás. Kinyúlni én sem szeretek. )
#1048432009-06-16 20:35:14 Válasz a #104841. hsz-ra
Andrea
Kikötőben Hellenic iroda,kompjegyek-retur kicsit olcsóbb(49eur),
Skiathos kikötőben millió magánjacht bérelhető- 10-5-ig járják teljesen körbe a szigetet.Nagy hajó olcsóbb:3 sziget körül(25-30eur.80 emberrel együtt).Nem szálltunk meg végülis a tervek ellenére Amit látni akartunk,sikerült Fél8-ra ott voltunk,megkötöttük a boltot a hajóra Dimitrissel.Aztán 10-ig bejártuk a csöpp várost.5-re befutottunk,maradt idő(1,5óra) még egy kis sétára,fagyira a kompig:!: A déli partok nem tetszettek különösebben!Fürödtünk is enni is kaptunk
Itt volt a legjobb kaja a 10 nap alatt Dimitris és ciprusi felesége,Meni őrűlt jól főz
Alonissos Dolphinnal.Oda másképp nemigen lehet,vagy nagyon drága
A szigetek környéke maga a Tengeri park