De az égig érö pálmafák és a szinte zavartalan napsütés ,és az arab emberek furcsaságai lenyügözö volt.Ramadán lévén napnyugtától napkeltéig élték az életüket tehát napközben jóformán csak turisták voltak az uton de amikor lement a nap megszólalt a Müezin hömpölyögtek a kávézók felé az emberek .Még szokatlan volt a számomra hogy a nök ruhában fürödtek de még a felyukröl a kendöt sem vették le .
Utazási irodában a legközelebbi idöpontban Sousse Karawan hotel augusztus 11.töl 18 ig .Hát egy hét kevés mindent megnézni .De azért besüritettük Tuniszt,Karthágót.Sidi Bou Saidot,kalózhajózást ,és a felejthetetlen két napos szahara turát .Soussen megnéztük a Medinát a piaci rész felejtös ekkora zsibvásár méltatlan a régi falak közé,Atengerviz csodálatos ,szinte langyos .Homokos a partrész de se egy kagyló sem apró szines kövecske mint görögföldön nincsen.Hát aki panaszkodik Görögország tisztaságára az még nem járt az araboknál.Szó szerint a szemét terem náluk.Kuka helyett papirdoboz vagy csak elegánsan a járdára őntik a napi szemetet.A csatorna tartalma folyik az úton na és az illatok amit érezni lehet elmondhatatlan.
Látom már nagyon régen nem irt ide senki:)Ezért én most megtöröm ezt a csendet !Ebben az évben Tunéziát választottuk,mondván egy kis változattosság ,ismeretlen kultúra ,égtáj na meg a repülövel való utazás
Valcsika!
Azóta,mióta Tunézia a fő célpontom,nézegettem ezeket a képeket a ,,szállodátokról" és a Holidaychecken is sok kép van róla,főleg az ellátás,ami pazar,de azért a partra én is ,,leugranék"most!
Jövőre Mahdia a cél,ez tutti,tudod,olyan szép ,,karibi"szinek,pálmák,kagylók....hhmmm,csak 2szállodán vacillálok:LTI Mahdia Beach vagy El Mouradi Mahdia...nem könnyű a választás.Előbbinek egy csoda a kertje,utóbbinak viszont a kajái,amik vonzóak.Hát,addig is olvasgatom az Indexet,de ha valaki netántán erre tévedne és járt valamelyik hotelben a kettő közül,szivesen venném,ha irna róla!
Előre is köszi!Valcsika,köszi a képeket!!!Szépek!!
#1524012010-09-23 21:16:30 Válasz a #92310. hsz-ra
Szia!
Csak most tévedtem ide és olvastam a félelmeiteket! Semmi okotok rá!!!!!!
Én már 2x voltam soussban és nem csak szállodában ettünk,hanem utcai büfésnél is és semmi bajunk nem lett(pedig elnézve az eladót meg a kis legyeket amik a kaján hancuroztak elbizonytalanodtam de nem történt semmi ! Igen nem az erősségük az utcák rendben tartása,viszont se kutyaszar ,se pisa,se hányás nincs az utcákon úgy mint nálunk az egész belvárosban ahol pedig a megfordul 1-2 turista. Szóval,ha még mindig nem voltatok akkor bátran menjetek ,mert 1 más világba csöppentek ami érdekesebb mint európa szép a tenger nincsnek benne medúzák,sünök meg különböző förmedvények jó homokos a part szal sztem über faca persze azért vigyetek széntablettát
Akkor voltam Tunéziában amikor az különleges egzotikumnak számitott. Az is volt. Ma már más, nemcsak a beszámolókból tudom, hanem a családom tagjaitól is. Djerba szigetét javasolnám, ott talán még van ujdonság, a kagylokról és a teknösőkről nem is beszélve.
Én a tripadvisor nevű szállodaösszehasonlító oldalt kedvelem, mindig onnan gyűjtök infókat, ha pedig olyan szálláson voltunk, ahol még más nem járt (illetve jobban mondva, nem írtak róla még bejegyzést) akkor arról mindig írok is oda, hogy másoknak segítsek...
#1511482010-09-04 14:00:46 Válasz a #151146. hsz-ra
Szia Andikám!
Jól gondolod, most nem mentünk már el kirándulni, hiszen láttunk már sok mindent, így csak PEK-be taxiztunk be egyik reggel, mivel itt mindíg késő este voltunk. Kicsit csalódás volt, mert az esti kivilágításban sokkal a szebb a kikötő. Máshova ne mentünk a nagy meleg miatt sem, csak vásárolni egy hatalmas bevásárlóközpontba (Hawai Center).
Ez a pihenésről szólt és valójában a szállodáról szerettem volna infót írni, hiszen én hiába kerestem (mint mindíg) utazásom előtt, alig találtam valamit. Tudod, általában mindenki csak kérdezni tud, de megírni az infókat már elfelejtik legtöbben a nyaralásuk után!
Szia Valcsi!
Elolvastam tegnap este. Írj még légyszi, miket csináltatok...stb. Nekem hiányzott a beszámolódból maga a beszámoló mert ez inkább a helyek, a hotel, a szolgáltatások bemutatása volt. Gondolom,most harmadjára, nem mentetek már kirándulgatni, talán ez lehet az oka...
#1511372010-09-04 09:51:04 Válasz a #151122. hsz-ra
Kedves Valcsi!
Köszi ezt a szuper beszámolót!!!Öröm volt olvasni!
Jövőre valszeg Mahdia lesz,de mindenképp El Mouradi!!!
Kagyló nem baj,hogy csak a bendődben landolt,köszi,hogy lecsekkoltad!!!Mahdián van a parton,az tutti!!!
Nagyon szép két nyaraláson vagy túl!Sok-sok szép élményt kivánok még nektek!
Üdv:Andi