Az Apollon buszai korábban indulnak vissza. Amint megérkezik az új turnus, a sofőrök lezuhanyoznak, esznek egyet a Yannissal srégan lévő kajáldába és indulnak is vissza.
#2206552014-07-15 14:54:47 Válasz a #220404. hsz-ra
Molli, még az jutott eszembe, hogy van ez a kis frappé készítő műanyag pohár kint, bármelyik közértben lehet kapni kb. 1 euroért, na olyat vegyetek szerintem:)Én itthon is használom, HIDEG tejjel vagy vízzel működik, csak beleöntöd és összerázod és ráöntöd a kávéra, isteni!
Így néz ki, csak az enyémnek barna a teteje meg nescafes zacsiban van:
http://www.hellenicbrands.gr/files/content/photos/8888888.jpg
Ilyet mi is vettünk, ez gyors frappé, van hozzávaló kávé is, úgy árulják. Na nekem nem jött be. Én itthon csavaros tormás üvegbe rázom össze, és nagyon finom frappét csinálok.
Szerintem Napfliont nem szabad kihagyni nappal sem. Hirtelen nem tudom melyik napon van piac (talán szerda) de olyan finom szőlőt, mint amit ott vettünk, még életemben nem ettem. Először 2 euróért adta kilóját, aztán ahogy közeledett a piac vége, már 1 euróért adta. Van rengeteg zöldség, gyümölcs, hal (na az elég büdi) és az elején ruhák, táskák, cipők. 3 euróért nagyon klasz papucsot vettünk.
A várat sem szabad kihagyni. Sőt, mi a kikötő mellett továbbmentünk, van ott egy parti sétány. Na az még csodálatos. Holnapra hozok képet róla.
#2206732014-07-15 16:19:12 Válasz a #220670. hsz-ra
Kedves Dettix,
megírnád, hogy milyen hosszú kb. ez a tengerparti sétány, és hogy itt lehet eljutni, vagy innen lehet eljutni Akro-Nafpliohoz is? És várom én is a képeket, és nagyon köszönök minden infót Nektek!
79korinak is üzenem, meg Neked is: azért megpróbálom a frappe-s pohárkát, gondolom, nem nagy összeg, aztán hátha bejön, ha nem, meg nem történik nagy baj.!
#2207332014-07-16 01:03:25 Válasz a #220630. hsz-ra
Tavaly amikor mi voltunk, 1 óra körül indult vissza az Apollonos busz. A Yannis apartmanba bementek a sofőrök, addig az utasok a közvetlenül mellette lévő cukrászdában még ehettek egy finom fagyit és ott használhattuk is a mosdót. Kb. fél óra múlva jöttek is a sofőrök és indultunk haza.
Mostanában nem nagyon esett szó arról, hogy érdemes felsétálni a Thetis és az Electra utcájában. Gyönyörű templom található nem messze az apartmantól és a szállodától. Mi vasárnap délelőtt voltunk és szerencsénkre pont keresztelő volt. Bár ki van írva, hogy nem lehet fényképezni, de mi a bejáratnál rákérdeztünk és megengedték. Reggelenként ti is fogjátok hallani a különleges harangjátékot. Eddig ilyet máshol még sose hallottunk.
#2207402014-07-16 08:00:32 Válasz a #220673. hsz-ra
A parti sétány a Brundzi erőddel szemben folytatódik. Ott sorakoznak a kávézók és az utolsó mellett lehet továbbmenni. Most hirtelen nem tudom, hogy a városfal mellett kell-e elmenni, de nem lehet eltéveszteni. Közben van egy "kilátó" féle, azt hiszem ott le lehet menni egy strand félére is.
Itt van egy görög zászló is.
Ha tovább mentek, fel lehet menni egy lépcsőfélén, ami egy házhoz vezet. Na az most kávézó vagy lakóház nem derült ki, mert zárva volt.
#2207412014-07-16 08:04:04 Válasz a #220673. hsz-ra
Folytatás, ilyen a parti sétány
Háttérben a fehér épületnél a strand
Pontosan nem emlékszem hogy mennyi idő, de nagyon sokszor megálltam fényképezni és gyönyörködni. Szerintem egy 30 perc biztos van. Ott töltöttünk a strandon kb 2 órát.
Sokan voltak, gyorsan mélyülő köves part, de nagyon tiszta.
#2207562014-07-16 09:24:46 Válasz a #220741. hsz-ra
Kedves Dettix,
Köszönöm , szándékozunk Nafplionban sok időt tölteni, és most már biztos, hogy ezen a sétányon is végig fogunk menni, tényleg gyönyörű szép! Neked jó utat és kellemes pihenést kívánok, látom, már nemsokára indultok! Jövőre talán mi is oda megyünk, ahová Ti, majd írsz arról is a maga helyén, igaz?
Üdv/Molli
#2207642014-07-16 10:15:33 Válasz a #220756. hsz-ra
Nekem Napflion sokkal jobban tetszett mint Tolo. Sokkal hangulatosabb, viszont fürdés szempontjából jobb Tolo.
A mostani utazásunkkal kapcsolatban már fenntartásaim vannak. Hiányzik Görögország!!!!!
Bánom, hogy idén váltottunk, de természetesen a maga helyén majd beszámolok Tossáról is.