#2131422014-02-07 15:12:23 Válasz a #213137. hsz-ra
A tengerpart végig homokos, ezt úgy kell elképzelni, hogy a település mellett tulajdonképpen végig tenger húzódik, csak ahol házak (apartmanok) vannak, ott kisebb a homokos partrész. De sokan csak ezekre a részekre járnak, mert ez van a központba, és sok szálláshoz közel.
A városi strand Tolo végén van, egy széles homokos partszakasz, jó sok napággyal, napernyővel, és rengeteg hellyel. A Thetisből kb. 15-20 perc séta át Tolon.
Ez a nagy strand, itt látod, hogy valójában miért is nagy :
Be akartam tenni egy képet a falu mellett húzódó keskeny tengerparti sávról is, de kifogott rajtam, nem jelenik meg a kép.
Ildima! Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Tolo klassz hely, nem túl zsúfolt, de nem is túl nyugis, a tenger és a környék csodaszép, közel vannak a "kötelező" látnivalók, olcsó és finom a gyros (nálunk Ilias-é volt a nyerő), és isteni a facsart narancslé. Kell még más? Fakultatív utakat ajánlom, főleg, ha busszal mentek. Ha autóval, akkor biztos olcsóbb, és sokkal több helyre el tudtok jutni. Napflio busszal is közel van, érdemes többször is átmenni. Nekünk a piac kevés volt, de maga a város tetszett. Ha tehetitek, este is menjetek át - akár az esti hajókirándulással -, egész más hangulatú, mint nappal.
Nagyon köszönöm a képeket és hozzászólásokat! Nagyon megnyugtattak és már nagyon várom , hogy június 16-a legyen Egy kicsi séta mindenképpen belefér a tervekbe. Mi busszal megyünk, de szeretnénk azért körülnézni, ahol csak lehet !
#2131622014-02-08 11:02:10 Válasz a #213161. hsz-ra
Örülök, hogy sikerült megnyugtatnunk!
A nagy strandig tényleg nem olyan hosszú az út, mi útközben mindig bevásároltunk még gyümölcsöket, innivalót, péksütit, hogy legyen a strandon mit csócsálni. Pedig mi autóval voltunk, mégis legtöbbször sétáltunk.
Én alig várom, hogy még visszamehessek a környékre, mert sok dolog kimaradt, tényleg rengeteg a látnivaló, majd jól be kell osztanotok, hogy mit is szeretnétek megnézni.
Mi is Tolo-t választottuk idén! Június elején utazunk 2 hétre a Thetis apartmanba, már nagyon várjuk, addig minden hasznos infót gyűjtünk itt az oldalon, nagyon szép képek vannak fent!
#2133442014-02-14 08:53:53 Válasz a #213342. hsz-ra
Szia Ildiko!
Hala Istennek jo sok fotoalbum van fent Tolorol és környékéröl, lesz mit nézegetned! Legalabb igy elöre ki tudjátok talàlni hogy mit néznétek meg szivesen a környéken.
Bár 2 hétbe sok minden bele fog férni!
#2133532014-02-14 11:20:57 Válasz a #213342. hsz-ra
Szia Ildikó!
Mi június 16-től megyünk a Thetis-be! Lehet, hogy együtt leszünk? Ha nem akkor ha haza jöttök talán egy kis segítséget kapunk Tőletek ! Már mos nagyon izgulunk a nyaralás miatt!
Sziasztok!
Mi augusztus végén megyünk Tolo-ba. És persze már alig várjuk Apollón-al megyünk és a Limoniában szállunk meg amiről sajnos nem sokat tudtam meg. Az érdekelne hogy az Athén kirándulásnak kb mi a menete mi fér bele az időbe,mit lehet látni. Van idő elcsatagolni? Vagy teljesen kötött a program? Előre is köszönöm a segítséget.
Tavaly mi is augusztus végén voltunk Toloban. Athenba reggel indult a busz, az idegenvezeto elmondja a törtenelmet a buszon, egyszer allutnk meg kavezni. Athenba elég nagy dugo volt, kb. 2-2 és fél ora alatt ertunk oda.
Az Akropolisz az elso cél, itt is van idegenvezetés. Ezutan szabad program ban, fent lehet maradni az Akropolisznal, vagy csatangolni, én csatangoltam, de azert sok mindent nem lehet latni Athenbol,mert annyi ido nincs és persze eltevedni is lehet, foleg ha metroztok. De a hangulatot at lehet venni.
Delutan indultunk tovabb, megneztuk a parlamenti orsegvaltast, ez baromi erdekes szerintem. Utana indultunk vissza, de még megalltunk a Korintoszi csatornanal is, erdemes megnezni. Este ertun vissza Toloba, ekem nagy elmeny volt Athen. Ajandekokat ott erdemes venni, szerintem olcsobb mint Tolo. A bagoly ott a kuriozum, jelkép allat, erdemes baglyos cuccokat hozni.
Mellesleg nekunk 41 fok volt ekkor es 3 liter asvanyvízzel lehetett megmaszni az Akropoliszt. Cuccra nagyon kell vigyazni, mert igen profi tolvajok vannak.
A kövek kicsit csusznak, de én papucsban voltam és nem volt gond.
#2134122014-02-17 08:08:57 Válasz a #213405. hsz-ra
Szia Dortim!
Mi is szervezetten voltunk Athénban, de az Akropoliszon "egyedül" szemlélődtünk, majd amikor lementünk betértünk a Dionysos színházba - az Akropoliszra is érvényes belépővel -, még megnéztük az Akropolisz múzeumot, ahová 5 € volt a belépő, és elég hosszú volt a sor, de érdemes volt kivárni. Ott még ittunk egy kávét, megettük a kajánkat, és rá nem sokra már találkozni is kellett a csoporttal, így a Plaka és az Olympiai Zeusz templom kimaradt - ez utóbbit csak kívülről fényképeztük, pedig oda is érvényes az Akropolisz belépő. Szóval, ha olyan "kőmániás" vagy, mint mi, akkor szerintem nagyon kevés az idő. Épp ezért szerettük volna Athént egyénileg bevállalni, de elég macerás tömegközlekedéssel, ráadásul nem is olcsóbb, ezért mégis maradtunk a szervezettnél.
#2134212014-02-17 09:59:08 Válasz a #213412. hsz-ra
Annyira azért nem macerás egy átszállás Nafplionban. A buszjegy pedig kb.: Tolo-Nafplion 3.20 (retúr), Nafplion-Athén 23 (retúr) - ez 26.20. Athénban tömegközlekedési napijegy 4 euró. Összesen 30.2 euró.
"Hátránya": az embernek tudnia kell tájékozódni, és a menetrendeken eligazodni (hogy még véletlenül se késse le az utolsó toloi buszt hazafelé ). Valamint nem árt egy jó útikönyv, mert itt nincs id.vez. - már persze ha valakit érdekel a történelmi háttér is.
Előnye (sok egyéb mellett ), hogy magad oszthatod be az idődet, és dönthetsz, hogy mire vagy kíváncsi.
Egy egynapos Athén egyébként (szerintem) mindenképpen rohanás, és csak annak éri meg igazán, aki a jövőben nem tervezi, hogy visszalátogasson oda, vagy csak az Akropolisz-őrségváltás duó érdekli. Bérelt autóval még viszonylag sokat bele lehet préselni egy napba, mert akkor nincs első/utolsó buszhoz igazodás.
#2134242014-02-17 11:53:04 Válasz a #213421. hsz-ra
Ismerve a görögök pontossághoz való viszonyát, az utolsó buszjárathoz sem nagyon tudsz igazodni. Azt mondjuk nem tudom, hogy nagyvárosokban hogy tartják be a menetrendet, a Nafplio-Tolo viszonylatban nem (sem) igazán sikerült nekik .