Kössz az eggyüttérzésed,de a sors úgyhozta,hogy az Apollon elõbb hirdetett és elég olcson Lefkadába és erre ráharaptunk first minutéba.A Jón-tengeri szigetek közül ez az egy szépség hiányzik már csak, így most
Lesvos helyett Lefkada lett.Részben nem is bánom emiatt.Igaz Kythira szigete még a Jón-tengerhez tartozik,de nem valószinû,hogy oda valaha is eljutunk.Most már fix dolgon szervezkedhetünk.Ti hogy álltok a dolgokkal?Pontosabban az utazásotokkal.
Az Aeolus indít buszos utat is Lesvosra az idén, 17 nap/13 éjszakás turnusokban. Autóbusszal Thesszalonikiig, majd onnan komppal (kb. 11 óra) mennek át Lesvosra. Lehet repülõvel is menni, de az nem Budapestrõl, hanem Pozsonyból indul. Pozsonyba ingyenes transzfer van az iroda buszával.
Mithimna vagy Molinos Leszvosz legfestõibb, leghangulatosabb települése. A kis halászkikötõre nézõ sziklás domb oldalába kapaszkodnak a szürkésbarna terméskõbõl épült, piros cseréptetõs kis házak. A sziklatömböt impozáns bizánci -genovai vár uralja, mely látogatható. Felfelé kaptató, terméskõbõl kirakott utcáit szegélyezõ kávézók, tavernák teraszairól gyönyörû kilátás nyílik a török partokra. A városka védett település, új házak ezért kizárólag a középkori városmagon kívül épülnek. Mithimna évek óta népszerû bohémtanya . A városban látnivaló még a polgármesteri hivatalban berendezett Régészeti Múzeum, valamint a 18. század végén épült Táksziárhosz-templom. A városi strand sziklás, köves és gyakran zsúfolt.
A helyiség az antik Leszvosz jelentõs poliszának, Methimnának a helyén épült.
Egy nõ azt írja német fórumon, hogy sok görög sziget közül a legszebb neki Lesvos, kétszer volt eddig, de a legdrágább az összes közül (?).
Egy másik azt írja, hogy mivel Lesvos a harmadik legnagyobb görög sziget, így rengeteg újat tud kínálni. A tömegturizmustól eddig megkímélt sziget rendelkezik minden, a kényelmet szolgáló infrastrukturával.
Molivos és Petra települések a legalkalmasabbak a nyaralásra...
Egy 50 éves manus júniusban 3 hétre utazott Lesvosra, amolyan sportember. Bicikliztek, meg túráztak sokat. Véleménye: elõszezonban ajánlja mindazoknak, akik nyugalomra vágynak, jót szeretnének enni, éjszakai élet nulla (Molyvosban voltak)
Melyik nyelv kedvez neked inkább angol vagy német?
Angol fórum: https://www.greeka.com/forum/forum23.html
Német fórum: Link
ez jobb: Link
Közben kinyomoztam, hogy nem csak Athénból van komp, hanem Szalonikibõl is!!!
Még csak most nyomozok, de majd írok ide neked idézeteket.
Kedves Atosz! Úgy látom, túl sokat ihattál, mert kissé mellébeszélsz
Látod,nem leszek a hírnököd. Legalábbis nem 2008-ban, de a kedvedért utána nézek egy pár véleménynek némert fórumokon, hogy tetszett azoknak, akik jártak ott.
Mindenkinek van némi elképzelése a jövõrõl,mit szeretne,mi az amit ebbõl megtudhat valósítani és mennyire segíti a szerencse.Az utóbbi dominál a legtöbbet, az bizonyos. No meg mindenkinek szuterén joga eldönteni,hogy mit akar.Ha jó össze számolom hét görög szigetet már bejártunk a nejemmel,ebbõl két szigetet 2x is,többezer km ezeken lepedáloztam és rengeteg görög helységgel és emberrel megismerkedtünk,ha netán valami megállítja ezt, én akkor is csak örülhetek és befoghatom a befogandot.Hát "röviden" errõl ennyit.A Samaria szurdokot meg kár lenne kihagyni, ha Ny-Krétára szerenétek menni.Abú csak egy van és örökös emlék.Nálam még marad Lesvos és Lefkada. MOST még pesze Zante!!!
Nézegettem már én is Lesvost, tetszik is nagyon, de elõbb Kréta nyugati fele, Santoríni-Paros-Ios van tervben. Ezekre a helyekre Budapesti indulással is el tudok jutni. Tényleg sok szigeten jártam már, de azért bõven van még amit meg kell néznem majd.
Andi azt hiszem ti sem vagytok határozat képesek-gondolom.
Te Valcsi még nem filóztál egy lesvoszi utazáson?
Nem éppen, atosz, de az élet más dolgaiban sem jellemzõ rám a határozottság.
Valcsi, erre én is kíváncsi lennék, mert már jó pár szigetet bejártatok és egyre nehezebb új célokat találni a kínálatban...Van már valami ötlet jövõre?