Skopelos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
Hozzászóló Üzenet
# 601
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116434 Üzenet linkje2009-09-04 07:19:03  Válasz a #116263. hsz-ra

Igen, ezt láttuk. icon_rolleyes.gif Tudod, hogy mi ez?
# 602
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116409 Üzenet linkje2009-09-03 20:07:11 

Link

Gyönyörű képek a gyönyörű strandokról icon_eek.gif

# 603
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116406 Üzenet linkje2009-09-03 20:04:50 

Link

Nemsokára itt fogok sétálni, fürdeni, icon_lol.gif icon_lol.gif , már nagyon várom

# 604
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116329 Üzenet linkje2009-09-03 11:50:58  Válasz a #116272. hsz-ra Előzmény #116272

"(És ejnye-bejnye, ha vissza tetszett volna olvasni, már volt szó erről... icon_twisted.gif )"

És ejnye-bejnye, ha nem másokban tetszene keresni a hibát, akkor tetszene látni, hogy bizony már erről is volt szó icon_razz.gif :

"Pár évvel ezelőtt volt busz Skopelos városából Glossába (Loutrakiba), szerintem az még most is van (miért ne lenne?)"

Amúgy meg a buszvezető az útvonal közben bárhol kirak, ahol kéri az ember, hiszen tudja, hogy van vagy összesen 4 megálló az egész szigeten, meg hát kedves bácsi icon_wink.gif

# 605
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116279 Üzenet linkje2009-09-03 07:49:11 

Sziasztok!

Kérdeznem sem kell és jönnek a jobbnál jobb ötletek amire csak kapkodom a fejem. Már alig kell párat aludni és tényleg indulunk erre a csodás szigetre. Ha lesz egy kis időm leírom a részletes tervünket, mert már fejben megkreáltam. icon_lol.gif icon_lol.gif

# 606
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116272 Üzenet linkje2009-09-02 23:51:46  Ag. Ioannis - Válasz a #115846. hsz-ra Előzmény #115846

Pár évvel ezelőtt volt busz Skopelos városából Glossába (Loutrakiba), szerintem az még most is van (miért ne lenne?). Az útvonal érinti az Ag. Ioannisi bekötőutat (ki is van táblázva). A sofőr minket ott letett (hazafelé Glossából jöttünk, az is emberi távolságra van). A kereszteződésből séta a templomhoz ... nem mondom, hogy két perc, de egy átlagos kondíciójú, kiránduláshoz szokott embernek nem halálos. Már nem emlékszem, időben mennyi volt (távolságot saccolni meg úgysem tudok icon_smile.gif), de olyan szép a látvány, hogy hipp-hopp elszalad. Ha sokat szoktatok bandukolni alapjáraton is, akkor nyugodtan vágjatok neki. Nekünk fantasztikus élmény volt.

(És ejnye-bejnye, ha vissza tetszett volna olvasni, már volt szó erről... icon_twisted.gif )

# 607
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116263 Üzenet linkje2009-09-02 21:31:14  Válasz a #116076. hsz-ra Előzmény #116076

Forradalom!
Az uszony már nem fér bele a búvárzsákomba (4 rongyba került a Decathlonban), mert 2 polifoam, 1 szélsátor, 2 pipa, 2 búvárszemüveg, 1 UV-póló, 1 pár kesztyű, 1 fürdőlepedő meg még pár apróság elfoglalta a helyet. Az uszonyt külön kell kézben vinnem (vagy az asszonynak, ha én épp fotózom icon_smile.gif ). Csizmát nem használok.
A lánykérés meg már több mint 26 éve megtörtént, de azért jó az ötlet.
Christine!
Ezt láttad?

# 608
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116252 Üzenet linkje2009-09-02 20:19:15  Válasz a #116076. hsz-ra Előzmény #116076

Szia Forradalom icon_biggrin.gif

Remélem,meg is tetted és nem "csak azért mentünk" icon_exclaim.gif
Gyönyörű gondolat... icon_razz.gif icon_exclaim.gif Gratulálok icon_exclaim.gif

Macsosz icon_biggrin.gif

# 609
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116241 Üzenet linkje2009-09-02 18:53:42  Válasz a #116063. hsz-ra Előzmény #116063

Amarantos-ra ha másért nem is, a búvárkodás miatt érdemes kimenni. Nincsenek emberek, sziklás a part, ergo nincs mitől nagyon tartaniuk az élőlényeknek. Mi mikor ott napoztunk egy nagyobb fekete színű rák még a szárazföldről a vízbe bedőlt fára is kimászott melegedni (olyan hideg a víz, hogy más miatt nem jöhetett ki icon_lol.gif ).

Távolabb pedig mindig volt 1-2 búvár, akik órákig úszkáltak a vízben jelzőt húzva maguk után, szóval biztosan van mit látni. A parton az egyik sziklán még egy piros "izét" is láttunk. Pont olyan formája volt, mint egy levedlett tengeri sün háznak, de piros volt és csiga-puhának látszott. (ha valaki tudja mi volt az, megírhatná, hogy kicsit okosodhassak én is
icon_smile.gif )

Amúgy én azt mondom, elő-vagy utószezonban érdemes menni Skopelos-ra mindenképpen, hiszen a főszezon hátránya itt, hogy a víz ekkor sem melegebb, illetve tömeg van, mintha piac lenne a parton... icon_confused.gif
De szerintem még így is jobban jártunk, mint a főnököm. Ők Korfun voltak, de egy szép képet nem láttam... Lepukkant házak itt-ott, Balaton feeling (a víz színe + pedálos csónak). Ezzel szemben Skopelos ha szeles, hullámos és sok helyen sziklás is, legalább a szemnek jól esik icon_mrgreen.gif

# 610
Forradalom
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116076 Üzenet linkje2009-09-01 17:20:09 

Mintha magamat látnám, nagy táska benne a lényeg:
2 maszk, 2 pár uszony, 2 pár csizma, 2 pipa, 2 törülköző.

Itt alap hogy 3 órán keresztül bent lehetsz!
Mindig van újdonság. Mi is fotóztunk víz alatt, elég jól sikerült.
Nekünk csak, egy egyszer használatos masinánk volt.

(Mi is vittük a cucost mindenhová, de most kivételesen nem, mivel azért mentünk a párommal a kolostorhoz, hogy megkérjem a kezét)

# 611
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116063 Üzenet linkje2009-09-01 15:52:28  Válasz a #116055. hsz-ra Előzmény #116055

Mi mindenhova visszük a standard cuccost icon_smile.gif

# 612
Forradalom
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116055 Üzenet linkje2009-09-01 15:04:16 

Bocs, hogy nem fogalmaztam pontosan.

Igen szembe állva a tengernek bal oldalt a szikláknál, iszonyatos mennyiségű halacska. Tengeri sünök, szivacsok, uborkák, kígyók!

Összességében minden strandra értendő: minél később mész annál több a hal!
És egyre nagyobbak is!

Agnondas: A szomszéd szlovákék, itt szedték össze a kagylójuk javát. 2 asztalnyit.

Panormos: Itt hagytam el a telefonom: samsung omniát, (aki megtalálja jutalom), valószínű bent van a tengerben! Itt láttunk jó nagy polipot, és méghozzá a strandtól nem messze 10 méterre olyan 18.00 tájban. (miközben a telefonomat kerestük, gyanúnk, hogy a polip koma vitte el)

A messzi kápolnához ha mentek, vigyetek búvár cuccot, mivel gyönyörűek az öblök, sajna mi nem vittünk felszerelést, szenzácios öblök és rohadt kevés strandoló azaz tuti, hogy király a víz.

Mióta ott jártunk valami meghalt bennünk, magyar tavakban is a tengert keressük, egyszerűen nem élvezzük a hazai tavakat, nagyon vágyunk vissza, ami gyönyörű tengerünkbe!

Legutóbb Forradalom szerkesztette (2009-09-01 17:15:10), összesen 1 alkalommal
# 613
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115911 Üzenet linkje2009-08-30 20:58:49  Válasz a #115848. hsz-ra Előzmény #115848

Köszi Macsosz a kimerítő választ icon_smile.gif Hasznosítani fogjuk!
# 614
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115848 Üzenet linkje2009-08-29 23:32:28  Válasz a #115846. hsz-ra Előzmény #115846

Szia Kónyu icon_exclaim.gif

No a rémes kiejtésemen nem fogunk összeveszni icon_wink.gif
Szeretjük csinálni és kész icon_exclaim.gif Kis öblök kis lényekkel icon_exclaim.gif
Armenopetrának két oldala van,derékszögben egy szikla választja el
a két típusú strandot.Nagyköves üres víz- és sziklás,homokos,halas
strand.Innen az egyik meduzás képem!Azért jármű nélkül ez jó kis séta lenne,főleg visszafelé a buszhoz az útra icon_exclaim.gif

Amarantos beach a 31.old első képe.Mi nem voltunk ott.A cape jobban érdekelt icon_exclaim.gif Nekünk egy törölköző is elég szokott lenni,úgyis a sziklákon
meg a vízben bóklászunk.És ezen a rövid partszakaszon bizony 2 napot bolyongtunk és így is kevésnek éreztem az időt!Szerettem volna minden kő alá benézni icon_exclaim.gif

Agnondas jó választás,mi nem bántuk meg icon_exclaim.gif Skopelos nagyon szép,de éjjel-nappal nyüzsög.

Ag.Ioannisba nincs busz icon_exclaim.gif -Út se nagyon icon_evil.gif Glossa elején kanyarodik
jobbra egy 1 sávos út.ami odavisz,de helyenként rémes állapotú icon_exclaim.gif
Viszont a kilátás megéri a "frászt" icon_exclaim.gif Biztosan be tudtok társulni vki mellé
egy kocsiba a kirándulás erejéig.A mi magyar szomszédaink is így tettek.
És láss csodát:szlovákokkal közösen béreltek két napra 1 kis kocsit a kápolna kedvéért icon_exclaim.gif icon_biggrin.gif Bár,ha szerettek hajókázni,láttam ott több kisebb hajót,amik vszínű Skopelosból indultak(v.Loutrakiból).A kápolna előtt van vmi taverna-féle,mellette visz le egy lépcső egy álomszép pici öbölbe icon_exclaim.gif Szikla,homok.

Az Alonissos-hajókázásnak asszem az a lényege,hogy melyik nap mész icon_exclaim.gif Vasárnap kihagynak egy-két megállót!Pl.Patitiri óvárosát,ami
az egyik legklasszabb látnivaló az út során :!:Mi szerdán voltunk.
Delfinügyben meg igencsak kegyesek voltak hozzánk a görög istenek icon_exclaim.gif
Nem is mindig fotóztunk,ha jöttek,csak bámultunk icon_exclaim.gif -és boldogok voltunk

Üdv,Macsosz icon_biggrin.gif

# 615
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115846 Üzenet linkje2009-08-29 22:37:43  Válasz a #115839. hsz-ra Előzmény #115839

Szia Macsosz!
Sznörizni nem, de sznorizni annál inkább szeretek icon_smile.gif Úgy-hogy köszi a tippeket. A polipozás a kedvencem, de órákat elvagyok a víz alatt, bármit is találok. Viszem a fiam gépét is víz alattra, unatkozni nem fogok.
Amarantosnak van beach-e is? Én csak a cape-ről hallottam eddig.
Armenopetra strandja nem úgy néz ki, mint ahol élet lenne a vízben - mi a saját tapasztalatod? Inkább a kisebb sziklás öblöket preferálom, azon is elfekszünk polifoamon, nem hiányzik rendes beach.
Ag. Ioannisra hogy jutsz el? Ez az, ami Glossatól keletre van a K-i oldalon? Ott van a sziklakápolna is, ugye?
Az Agnondas-i szállás mellett döntöttem, úgy-hogy az már végleges.
Jármű nincs, sőt jogsi sincs, de nagyobb szigeten is elboldogultunk stoppal-busszal, úgy-hogy nincsenek félelmeim ezzel kapcsolatban, itthon is sokat kirándulunk.
Skiathos nem vonz különösebben, inkább Alonissos, vagy egy kis hajókázás csupán, lehet max. kompozunk egy kicsit, a 10 nap úgyis kevés lesz, mi standard 2 hétre szoktunk, inkább szétszedjük a szigetet!
Delfin meg mindig van nálam, most is viszek, így ez nem probléma számomra icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
<   1 2 3 ... 40 41 42 ... 72 73 74   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu