#1163292009-09-03 11:50:58 Válasz a #116272. hsz-ra
"(És ejnye-bejnye, ha vissza tetszett volna olvasni, már volt szó erről... )"
És ejnye-bejnye, ha nem másokban tetszene keresni a hibát, akkor tetszene látni, hogy bizony már erről is volt szó :
"Pár évvel ezelőtt volt busz Skopelos városából Glossába (Loutrakiba), szerintem az még most is van (miért ne lenne?)"
Amúgy meg a buszvezető az útvonal közben bárhol kirak, ahol kéri az ember, hiszen tudja, hogy van vagy összesen 4 megálló az egész szigeten, meg hát kedves bácsi
Kérdeznem sem kell és jönnek a jobbnál jobb ötletek amire csak kapkodom a fejem. Már alig kell párat aludni és tényleg indulunk erre a csodás szigetre. Ha lesz egy kis időm leírom a részletes tervünket, mert már fejben megkreáltam.
#1162722009-09-02 23:51:46 Ag. Ioannis - Válasz a #115846. hsz-ra
Pár évvel ezelőtt volt busz Skopelos városából Glossába (Loutrakiba), szerintem az még most is van (miért ne lenne?). Az útvonal érinti az Ag. Ioannisi bekötőutat (ki is van táblázva). A sofőr minket ott letett (hazafelé Glossából jöttünk, az is emberi távolságra van). A kereszteződésből séta a templomhoz ... nem mondom, hogy két perc, de egy átlagos kondíciójú, kiránduláshoz szokott embernek nem halálos. Már nem emlékszem, időben mennyi volt (távolságot saccolni meg úgysem tudok ), de olyan szép a látvány, hogy hipp-hopp elszalad. Ha sokat szoktatok bandukolni alapjáraton is, akkor nyugodtan vágjatok neki. Nekünk fantasztikus élmény volt.
(És ejnye-bejnye, ha vissza tetszett volna olvasni, már volt szó erről... )
#1162632009-09-02 21:31:14 Válasz a #116076. hsz-ra
Forradalom!
Az uszony már nem fér bele a búvárzsákomba (4 rongyba került a Decathlonban), mert 2 polifoam, 1 szélsátor, 2 pipa, 2 búvárszemüveg, 1 UV-póló, 1 pár kesztyű, 1 fürdőlepedő meg még pár apróság elfoglalta a helyet. Az uszonyt külön kell kézben vinnem (vagy az asszonynak, ha én épp fotózom ). Csizmát nem használok.
A lánykérés meg már több mint 26 éve megtörtént, de azért jó az ötlet.
Christine!
Ezt láttad?
#1162412009-09-02 18:53:42 Válasz a #116063. hsz-ra
Amarantos-ra ha másért nem is, a búvárkodás miatt érdemes kimenni. Nincsenek emberek, sziklás a part, ergo nincs mitől nagyon tartaniuk az élőlényeknek. Mi mikor ott napoztunk egy nagyobb fekete színű rák még a szárazföldről a vízbe bedőlt fára is kimászott melegedni (olyan hideg a víz, hogy más miatt nem jöhetett ki ).
Távolabb pedig mindig volt 1-2 búvár, akik órákig úszkáltak a vízben jelzőt húzva maguk után, szóval biztosan van mit látni. A parton az egyik sziklán még egy piros "izét" is láttunk. Pont olyan formája volt, mint egy levedlett tengeri sün háznak, de piros volt és csiga-puhának látszott. (ha valaki tudja mi volt az, megírhatná, hogy kicsit okosodhassak én is
)
Amúgy én azt mondom, elő-vagy utószezonban érdemes menni Skopelos-ra mindenképpen, hiszen a főszezon hátránya itt, hogy a víz ekkor sem melegebb, illetve tömeg van, mintha piac lenne a parton...
De szerintem még így is jobban jártunk, mint a főnököm. Ők Korfun voltak, de egy szép képet nem láttam... Lepukkant házak itt-ott, Balaton feeling (a víz színe + pedálos csónak). Ezzel szemben Skopelos ha szeles, hullámos és sok helyen sziklás is, legalább a szemnek jól esik
Mintha magamat látnám, nagy táska benne a lényeg:
2 maszk, 2 pár uszony, 2 pár csizma, 2 pipa, 2 törülköző.
Itt alap hogy 3 órán keresztül bent lehetsz!
Mindig van újdonság. Mi is fotóztunk víz alatt, elég jól sikerült.
Nekünk csak, egy egyszer használatos masinánk volt.
(Mi is vittük a cucost mindenhová, de most kivételesen nem, mivel azért mentünk a párommal a kolostorhoz, hogy megkérjem a kezét)
Igen szembe állva a tengernek bal oldalt a szikláknál, iszonyatos mennyiségű halacska. Tengeri sünök, szivacsok, uborkák, kígyók!
Összességében minden strandra értendő: minél később mész annál több a hal!
És egyre nagyobbak is!
Agnondas: A szomszéd szlovákék, itt szedték össze a kagylójuk javát. 2 asztalnyit.
Panormos: Itt hagytam el a telefonom: samsung omniát, (aki megtalálja jutalom), valószínű bent van a tengerben! Itt láttunk jó nagy polipot, és méghozzá a strandtól nem messze 10 méterre olyan 18.00 tájban. (miközben a telefonomat kerestük, gyanúnk, hogy a polip koma vitte el)
A messzi kápolnához ha mentek, vigyetek búvár cuccot, mivel gyönyörűek az öblök, sajna mi nem vittünk felszerelést, szenzácios öblök és rohadt kevés strandoló azaz tuti, hogy király a víz.
Mióta ott jártunk valami meghalt bennünk, magyar tavakban is a tengert keressük, egyszerűen nem élvezzük a hazai tavakat, nagyon vágyunk vissza, ami gyönyörű tengerünkbe!
Legutóbb Forradalom szerkesztette (2009-09-01 17:15:10), összesen 1 alkalommal
#1158482009-08-29 23:32:28 Válasz a #115846. hsz-ra
Szia Kónyu
No a rémes kiejtésemen nem fogunk összeveszni
Szeretjük csinálni és kész Kis öblök kis lényekkel
Armenopetrának két oldala van,derékszögben egy szikla választja el
a két típusú strandot.Nagyköves üres víz- és sziklás,homokos,halas
strand.Innen az egyik meduzás képem!Azért jármű nélkül ez jó kis séta lenne,főleg visszafelé a buszhoz az útra
Amarantos beach a 31.old első képe.Mi nem voltunk ott.A cape jobban érdekelt Nekünk egy törölköző is elég szokott lenni,úgyis a sziklákon
meg a vízben bóklászunk.És ezen a rövid partszakaszon bizony 2 napot bolyongtunk és így is kevésnek éreztem az időt!Szerettem volna minden kő alá benézni
Agnondas jó választás,mi nem bántuk meg Skopelos nagyon szép,de éjjel-nappal nyüzsög.
Ag.Ioannisba nincs busz -Út se nagyon Glossa elején kanyarodik
jobbra egy 1 sávos út.ami odavisz,de helyenként rémes állapotú
Viszont a kilátás megéri a "frászt" Biztosan be tudtok társulni vki mellé
egy kocsiba a kirándulás erejéig.A mi magyar szomszédaink is így tettek.
És láss csodát:szlovákokkal közösen béreltek két napra 1 kis kocsit a kápolna kedvéért Bár,ha szerettek hajókázni,láttam ott több kisebb hajót,amik vszínű Skopelosból indultak(v.Loutrakiból).A kápolna előtt van vmi taverna-féle,mellette visz le egy lépcső egy álomszép pici öbölbe Szikla,homok.
Az Alonissos-hajókázásnak asszem az a lényege,hogy melyik nap mész Vasárnap kihagynak egy-két megállót!Pl.Patitiri óvárosát,ami
az egyik legklasszabb látnivaló az út során :!:Mi szerdán voltunk.
Delfinügyben meg igencsak kegyesek voltak hozzánk a görög istenek
Nem is mindig fotóztunk,ha jöttek,csak bámultunk -és boldogok voltunk
#1158462009-08-29 22:37:43 Válasz a #115839. hsz-ra
Szia Macsosz!
Sznörizni nem, de sznorizni annál inkább szeretek Úgy-hogy köszi a tippeket. A polipozás a kedvencem, de órákat elvagyok a víz alatt, bármit is találok. Viszem a fiam gépét is víz alattra, unatkozni nem fogok.
Amarantosnak van beach-e is? Én csak a cape-ről hallottam eddig.
Armenopetra strandja nem úgy néz ki, mint ahol élet lenne a vízben - mi a saját tapasztalatod? Inkább a kisebb sziklás öblöket preferálom, azon is elfekszünk polifoamon, nem hiányzik rendes beach.
Ag. Ioannisra hogy jutsz el? Ez az, ami Glossatól keletre van a K-i oldalon? Ott van a sziklakápolna is, ugye?
Az Agnondas-i szállás mellett döntöttem, úgy-hogy az már végleges.
Jármű nincs, sőt jogsi sincs, de nagyobb szigeten is elboldogultunk stoppal-busszal, úgy-hogy nincsenek félelmeim ezzel kapcsolatban, itthon is sokat kirándulunk.
Skiathos nem vonz különösebben, inkább Alonissos, vagy egy kis hajókázás csupán, lehet max. kompozunk egy kicsit, a 10 nap úgyis kevés lesz, mi standard 2 hétre szoktunk, inkább szétszedjük a szigetet!
Delfin meg mindig van nálam, most is viszek, így ez nem probléma számomra