Látom sokan csak csendesen olvassák a beírásokat. Én már eljátszom a gondolattal, hogy ha megtetszik a családnak, esetleg pár napot plusszban Thassoson eltölthetünk, a lefoglalt idõnkön kívül. Július közepén talán sikerülne ott helyben szállást találni. Én a sziget eldugott részeire vagyok
inkább kiváncsi, de azért a jó strandok is érdekelnek.
Nagyon meredek salakos földúton. De a bérelt autóval lementünk simán, így szerintem semmilyen autóval nem lehet gond. Hihetetlen tiszta a víz és szinte kihalt a part, igazi idill!
is képekkel egyben, vagy a képeket külön a fotóalbumban találod meg. Ajánlom itt a hellaszon neked Huelva thassosi fotóalbumárt, szintúgy Kakaduét, mindkettõben remek felvételek vannak.
Én tavaly voltam, idén is oda megyünk. Hát egy nap alatt? A fõvárost mindenképp, ott az ókori színház és ha jó kondiban vagytok, menjetek fel tovább a hegyen az Akropoliszhoz. Én tavaly majd meghaltam, pont délben mentünk. A legszebb partok a sziget keleti és déli oldalán vannak. Gyönyörû a kilátás. Érdemes rákukkantani a finomhomokos Paradise Beachre, hátha megjön a család kedve. A vízesésekhez idén megyünk, az a sziget túloldalán van, mint ahol kiköttök. Hirtelen ennyi.
Tuma, van kedvünk beszélgetni, nem errõl van szó, csak az ember már belefásul, kb. százszor leírni ugyanazt. Mert a kérdéseidre egészen biztosan megtalálod a válaszokat a két élménybeszámolóban, meg a a tartalom címszó alatt, a leírások részben is.
Érdemes a szigete egy nap alatt autóval körbejárni. A legérdekesebb(legszebb) látnivalók: Teologos falu, Panagia falu, Maries falu, az Archangelos Michaeli kolostor, a fõváros (Limenas) ásatásai, Alyki ókori területe...
Legszebb strandok Limenastól délre a keleti oldalon vannak: Makriammos, Kinira, Alyki, Chrissi Ammoudia Beach, Paradies Beach....nekem a legszebb az Archangelos Michaeli alatt fekvõ öböl volt. A többi strand is szép, de ezek az elõbbiek inkább öblök, a többi részen meg többnyire km-hosszú (nekem nem olyan érdekes) strandok vannak.
Búvárkodni is leginkább az ilyen nyugodt vízû öblökben lehet. A víz Thassos körül nagyonszép tiszta, de nincs sok látnivaló a víz alatt.
Ez a beszélgetés engem is érdekel. Igaz, mi idén Sartira megyünk, de én eredetileg Thassosra akartam, de a családi többség Sarti mellett döntött, Viszont a kompromisszum az lett, hogy egy napra elmegyünk Thassosra, én remélem hogy megtetszik majd a többieknek is, és akkor jövõre mehetünk oda. Mit érdemes egy nap alatt megnézni? Olvastam egy leírásban /azt hiszem a mia írta/a hegyek közötti kis vízesésekról, amik alatt tavacskák képzõdnek, és lehet pancsizni is benne.