MÁs ott élni és más évente kimenni egy pár hétre.
Persze gyönyörű helyek vannak.De ahogy már neked sem tűnik fel itthon ,hogy milyen gyönyörű a Badacsonyi hegy úgy nem tűnnek fel ezek a dolgok ott sem egy idő után mikor már kinnt élsz.Mondjuk szerintem ez normális.
Az ottlakók??Őslakosok már nincsenek(guancsoknak hívták őket)
viszont vannak a Kanárik ők mindenféle Spanyol és DÉL AMERIKÁBÓL BETELEPÜLT ŐSÖKKEL RENDELKEZŐ LAKOSOK.Teljesen más Spanyol nyelvet beszélnek mint a peninsulán és utálják ha le spanyolozzák őket.
De amúgy a sziget teljesen vegyes,sok az afrikai menekült és nagyon sok az ott élő Angol.Na ők még aztán egy fura történet arrafelé......
Ebből adódóan nem érezni a szigeten az őskultúrát úgy mint Görögországban.
Tenerifét nem lehet összehasonlítani Görögországgal. Az ott lakók teljesen normális hétköznapi emberek, mint mi az európai nagyvárosokban is. Nem nagyon foglalkoznak a turistákkal. A sziget a természeti szépségeiben egyedi, sokan (én is) mondjék, hogy minden kontinensből akad rajta egy darab. Aki nem érez különösebb kötődést a természet iránt, nem izgatják fel annak rejtekei és megismerésők, annak nem lesz Tenerife más, mint egy átlagos hely.
De aki felmegy autóval 2500 m magasra, a Kalderába és meg tudja hatni, hogy micsoda erők tomboltak ott fent az ősidőkben, akit meg tud érinteni a természet alkotó ereje, az térdre borul ott a gyönyörtől. Szóval minden beállítotzság kérdése.
Firkamanó, az internet tele van rengeteg olcsó szállással. Kiadó lakások is vannak, vgay apartmanok, amiket lehet privát foglalni. Mi llegutóbb repülőjeggyel együtt két hétre fejenként 500 Euróból voltunk, aminek a duplájába soktak kerülni a (nem buszos) görögországi útjaim!!
A blanesi botanikus kert valóban nagyon szép, de nam csak maga a kert miatt, hanem mert hihetetlen környezetben fekszik, nekem is sok szép fotóm van róla, csak most nem tudom őket felrakni.
Nyaraltunk ott 2000-ben. Egyébként maga a város is tetszik.
A tengerrel párhuzamos utcában minden nap délelőtt hangulatos piac működik, vasárnaponként pedig óriási kirakodóvásár van a tengerparton. Emellett Blanesnek is van egy nagyon hangulatos gótikus negyede gyönyörű templommal és ott van az ókori városkút is, mely a mai napig működik. A város feletti hegyen, pedig ókori erődhöz lehet felmászni, onnan is csodálatos a kilátás.