Kiklád-szigetek kombináció
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
Hozzászóló Üzenet
# 466
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84945 Üzenet linkje2008-11-10 13:21:46  Válasz a #84929. hsz-ra

És bármilyen hasznos dologra nagyon kíváncsi lennék, amiről a kompozással, szigetek közötti utazással kapcsolatban tudsz infót. icon_smile.gif

Kérdezhetek? icon_biggrin.gif

# 467
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84942 Üzenet linkje2008-11-10 13:19:02  Válasz a #84929. hsz-ra Előzmény #84929

Még most is 5 euró körül van a kompjegy pl. Tinos-Mykonos között, a napokban néztem. icon_smile.gif Ezek szerint akkor a kompjegyek ára nem nagyon változik évről évre ill. évszakról évszakra? Mert én attól is tartottam egy kicsit, hogy nyáron esetleg a kompjegyek magasabbak, mint most novemberben. Bár ez végülis nem olyan, mint a szállás, szóval lehet, hogy eléggé fix árakkal dolgoznak (?).
# 468
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84941 Üzenet linkje2008-11-10 13:17:07  Válasz a #84929. hsz-ra Előzmény #84929

Szia Josza!

Engem nagyon érdekel minden, kérlek, írj minél többet! icon_smile.gif Még ezer kérdésem lesz Hozzád, és Mykonos topikban fel is tettem, csak aztán jöttek a többi hsz-ok, és már nem is nagyon látszik, hogy szerettem volna kérdezni. Viszont Cilla oda írt már egy-két dolgot, de nagyon szívesen venném a te kiegészítéseidet is!

Ott majd látod, hogy éppen én is ugyanerre gondoltam, amit Te javasolsz! icon_biggrin.gif Hogy Tinos lenne a kiindulópont, és onnan lehetne átmenni a közeli szigetekre. Bár én elsősorban Mykonos drágasága miatt gondoltam erre, meg amiatt, hogy Tinoson nyilván nyugodtabb estéink lehetnének, mint Mykonoson... icon_biggrin.gif

# 469
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84929 Üzenet linkje2008-11-10 12:51:54 

Sziasztok!
Ha elfogadtok egy belekotyogót, szerintem Tinos a legideálisabb központja a kis Kykládoknak. Oda érdemes menni, ott olcsón szállást foglalni. Mi voltunk ott is és mindenkinek ajánlom magát a szigetet is megnézni, mert egyedülálló és különleges látnivalókkal szolgál (szívesen írok róla, ha érdekel Titeket). Ráadásul kevesebb, mint fele áron, mint pl Mykonos, ahol horror árakkal találkoztunk, mikor ott nyaraltunk. Mykonos a legdrágább hely Görögországban. Santorinin kevesebb, mint a felébe kerül minden. Tinosról fillérekért(két éve 5 E/fő-ért lehetett átmenni Mykonosra, és Delosra, kb. ugyanennyi Andros és van hajójárat Naxosra, Parosra, Syrosra, Naxosról pedig Santorinire a Blue Star.
Tehát Tinost ajánlom kiindulópontnak és bázisnak és onnan csillagtúrázni a környező szigetekre. Ez a legolcsóbb és legkényelmesebb szerintem, mert Tinoson lennének a cuccok és csak annyit cipelnétek magatokkal a többi szigetre, amennyi oda kell.
Üdv: Josza

# 470
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84924 Üzenet linkje2008-11-10 12:24:29  Válasz a #84904. hsz-ra Előzmény #84904

Ja, értem! icon_smile.gif A Kikládok mondjuk amúgyis az a téma, amiről inkább "külföldi irodalom" érhető el a neten.
# 471
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84904 Üzenet linkje2008-11-10 06:58:00  Válasz a #84898. hsz-ra Előzmény #84898

Szia Haspók!
A máshol alatt én is a netet gondoltam, mert előtte megálltunk annál amit az utazási iroda ajánl és kész.
Whitefrost

# 472
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84898 Üzenet linkje2008-11-09 23:06:21  Re:

WhiteFrost írta:
máshol is kutakodni.Whitefrost

Máshol? icon_smile.gif Az internet mindig az egyetlen forrásom. icon_biggrin.gif

# 473
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84894 Üzenet linkje2008-11-09 23:01:32  Válasz a #84886. hsz-ra Előzmény #84886

Fura ez a dolog az utazási irodákkal. icon_smile.gif Olvastam itt már jó sok beszámolót, és nekem inkább az tűnik egy kicsit ijesztőnek, hogy ki vagyok szolgáltatva egy idegenvezetőnek, és amíg ő nem mond nekem semmit, addig csak tévelygek, mint vak a sötét éjszakában. icon_smile.gif Pl. azokra az esetekre gondolok, amikor az idegenvezető rosszul tudja az indulási időpontot vagy a jegyet csak közvetlen a kompindulás előtt adja oda vagy az utolsó napig nem is találkozom vele, csak véletlenül tudom meg a csoport többi tagjától este 10 körül, hogy másnap reggel 5-re jön a transzferbusz értünk... Nekem ezek olyan durvának tűnnek... Pl. ez utóbbi simán elrontaná a nyaralásom utolsó napját, végig idegesítene, hogy most akkor mi van, mikor is indulunk másnap... Jobban szeretem, ha a jegyem nálam van, és pontosan tudom már napokkal előre, hogy mikorra kell összepakolnom. De ez lehet, hogy csak megszokás kérdése, ha mindig utazási irodáztam volna, akkor valszeg fel sem tűnne.

De a Kikládok esetében amúgyis nehéz lenne irodával megcsinálni ezt az utat a mostani kínálatban. Bár az Apollonnak valóban vannak ezek közül a szigetek közül jópárra útjai, de azt nem hiszem, hogy egy ilyen hat-sziget-három-hét-alatt kombinációt összeraknának nekem. De az is lehet, hogy igen, legalábbis azokra, ahová utaztatnak, elképzelhető. Végülis ajánlanak olyanokat a katalógusban - igaz, csak említés szinten -, hogy az egyik szigeten tartózkodást érdemes összekötni egy-két másikkal is. Ha már ők ajánlják, akkor lehet, hogy meg is szervezik...

# 474
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84886 Üzenet linkje2008-11-09 22:31:07  Válasz a #84884. hsz-ra Előzmény #84884

Haspók!
Csodállak, hogy ennyi energiád van és ennyi ötleted. Én sajnos csak utazási irodáig merek gondolkozni, de Tőled mindig kapok valami erőt ami segít máshol is kutakodni.
A Kikládok amúgy nagyon szép szigetcsoport icon_biggrin.gif
Whitefrost

# 475
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84884 Üzenet linkje2008-11-09 22:19:29  Válasz a #84876. hsz-ra Előzmény #84876

Szia WhiteFrost! icon_smile.gif

Hát igen, eléggé... már szinte én is megijedek magamtól, hogy ennyire elhatalmasodott rajtam ez a mánia. icon_smile.gif Ha fél évvel ezelőtt valaki ezt mondta volna, nem hittem volna el... Már-már azon gondolkodom, hogy hogyan tudnék állást változtatni, és valami Görögországgal kapcsolatos munkát elkezdeni. icon_biggrin.gif Pl. szívesen szerveznék ilyen utazásokat... icon_smile.gif

A Kikládokba meg amúgyis könnyű beleszerelmesedni... icon_smile.gif Azok a macskaköves szűk utcák a kis fehér házak között, mögöttük a tenger kékje... icon_smile.gif Bárcsak lenne legalább egy hónapom, hogy nekiindulhatnék egy hátizsákkal, és bejárhatnám - ha nem is az összeset, de legalább annyit, amennyi belefér 30 napba... (Milyen igazságtalanság, hogy amikor az embernek még volt ennyi szabadnapja, akkor nem volt pénze /még ennyi sem... icon_razz.gif/, most meg hosszú évtizedekig nem lesz soha ennyi szabadidőm egyben...)

# 476
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84876 Üzenet linkje2008-11-09 22:01:39  Válasz a #84867. hsz-ra Előzmény #84867

Szia Haspók!
Látom nagyon beindultál icon_biggrin.gif
Nagyon jó dolgokat találsz icon_lol.gif
Csak így tovább icon_wink.gif
Whitefrost

# 477
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84867 Üzenet linkje2008-11-09 21:40:30 

Haspók írta:
Mykonos-Paros között érthetetlen módon most nem találtam kompot a ferries.gr kalkulációs oldalán, de nem hiszem el, hogy nincsen

Ja, egyébként ennek azóta utánanéztem, és tényleg nincs köztük kompjárat. Valahogy így vannak megszervezve a kompútvonalak. Mykonos és Paros között csak katamarán megy, sima komp nem. Ez is egy apró adalék volt ahhoz, hogy Mykonos kimaradjon a tervből.

# 478
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84866 Üzenet linkje2008-11-09 21:35:45 

vojandi írta:
Tinos nekem is tetszene, de még jobban izgat Siros, az itteni topikban nagyon szép képek vannak a fővárosáról.

Áthoztam a Mykonos topikból... Szóval igen, engem is érdekelne Siros is, ez az egyik ok, amiért arra gondoltam, hogy az északabbra és keletebbre lévő szigeteket máskorra hagynám, nem jövőre... A másik pedig az, hogy azokat igazából csak Athénból lehet elérni, az pedig úgy néz ki, hogy nagyon macerás lenne. A legjobb, amit találtam vagy az, hogy busz Bécsig, repülő Athénig, aztán utána taxi vagy busz Rafinába, majd komp Sirosra vagy Androsra... Ez túl hosszú és izgulós lenne, hogy nehogy valami késsen, mert akkor borul az egész, mint a dominósor...

Nekünk innen Bp-ről még mindig a legolcsóbb és a főként a legegyszerűbb az egyszem wizzair krétai járata, de azokkal a Krétához legközelebbi szigeteket célszerű célba venni, úgyhogy ennek értelmében ebben a percben az éppen aktuális útvonalam kb. így néz ki: Kréta-Milos-Serifos-Paros-Ios-Anafi-Santorini-Kréta. (Vagy fordított sorrendben. icon_smile.gif )

Serifos esetében még habozok, mert helyette szóbajöhet még Sifnos vagy Sikinos is. De egyelőre Serifos tűnik a legvonzóbbnak, mert még mindig elég csendes és nem tömegturizmusos, viszont azért annyira kiépített, hogy már lehet autót kölcsönözni... Sikinoson pl. még csak az sincs... Ja, és még egy nyomós ok, hogy Serifoson szép strandok is vannak, Sikinoson nem annyira, és azokhoz is csak csónakkal lehet eljutni. Sifnos meg még annyira nincs a fejemben...

Meg hát az az érzésem, hogy az egész útvonal csak akkor lesz teljesen végleges, ha lehet már kompmenetrendet látni. Valószínűleg a döntő szót inkább az fogja kimondani, nem kizárólag az én vágyaim. icon_smile.gif

A másik, amin még habozok, az Anafi. Szintén nem egy infrastrukturálisan fejlett sziget icon_wink.gif, de pont azért vonz. Szeretnék látni amolyan ősi falvakat, amik itt vannak. icon_smile.gif Ha már szigetugrálás, akkor jó lenne legalább egy helyre eljutni, ami nem annyira felkapott, ami még békés, nyugodt. De lehet, hogy ilyenből elég lenne egy is, nem kellene kettőt belevenni.

Ami biztosnak tűnik, az Santorini és Milos. icon_smile.gif Ez a kettő az, amiről nem mondok el a világ minden kincséért sem, arról nem is beszélve, hogy a krétai kompnak csak ehhez a kettőhöz van csatlakozása, úgyhogy ezek a fix pontok. A többi még változhat, bár Parost nem szeretném kihagyni, mert Parikia és Naussza olyan szép a képeken, és Antiparos strandjai olyan csábítóak... (Parosnál egy nap biztosan Antiparos lenne, mint ahogy Milosnál is egy nap biztosan Kimolos.) Ios is a strandjai miatt vonz leginkább, de lehet, hogy ha az idő miatt meg kell nyirbálni a tervet, akkor ez marad ki.... icon_sad.gif

Na és visszatérve az elejére: egyszer athéni indulással lenne jó végignézni Kitnost, Sirost, Mykonost, Déloszt, Tinost és Androst. Ez egy jól végigjárható kör, Athénba kerül vissza a végén megint az ember. Ha meg van idő, akkor Naxost, a Kis-Kikládokat és Amorgost is bele lehet venni... de az talán már egy harmadik útvonal... icon_smile.gif

# 479
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84763 Üzenet linkje2008-11-08 10:01:21  Válasz a #84752. hsz-ra Előzmény #84752

Már válaszoltak is kompügyben, de csak kb. márciustól lesznek nyári kompjegyek... Hmmmm....
# 480
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84752 Üzenet linkje2008-11-07 22:54:56  Válasz a #84743. hsz-ra Előzmény #84743

Nem is találtam azóta sem jobbat. Illetve egy hasonló értékűt, ami Bécsből indul (SkyEurope), párezer ft-tal olcsóbb, de a különbözet elmegy a Bp-Bécs buszjegyre. Így valszeg az időtartam dönt majd, melyikkel tart rövidebb ideig az utazási ceremónia. Mondjuk így sem lesz egy rövid utazás, ha egy napba belefér, akkor már ujjonganék! icon_smile.gif

Közben írtam egy mailt a kompfoglalós cégnek, hogy mikortól várható kb. a nyári jegyek elérhetősége, mert egyelőre csak kb. március-áprilisig vannak fent járatok. (Persze ezt is csak amolyan próbálkozással lehet kitalálni, nem értem, hogy miért nem tudnak egy rendes menetrendet is feltenni ezek mellett az online foglalós rendszerek mellett. Tök béna, hogy a repülőnél is, meg a kompnál is azzal kell szórakozni, hogy különféle napokat kell kipróbálni, hogy vajon melyiken mikor és mennyiért megy.) Kíváncsi vagyok, hogy válaszolnak-e majd egyáltalán az e-mailre. icon_smile.gif

A visszafelé úttal nem nagyon sikerült előbbre jutni, Santoriniről a legolcsóbb lehetőséget 58 e Ft körül látom mindenhol, ráadásul ez az Olimpic járata, amiről írtad, hogy ne... Szóval ha nem lesz jobb később sem, akkor ebből lehet, hogy az lesz, hogy komp Krétára+wizzair Budapestre... (ha lesz wizz egyáltalán icon_razz.gif )

Asszem, írok majd még pár utazási irodának is, hátha valamelyiknek lesz majd jó ajánlata...

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 31 32 33 34 35   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu