Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 451
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64494 Üzenet linkje2008-06-02 21:53:22 

Értettem. icon_redface.gif icon_smile.gif
# 452
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64469 Üzenet linkje2008-06-02 21:09:12 

vojandi írta:
Mi van abban a hálókocsiban? icon_razz.gif

Te gyerek vagy még, nem tudhatsz semmit az NDK-s lányokról. "Egyéb utazásaink" során szereztünk némi tapasztalatot. Gimnazista koromban voltam elõször ott; éppen jókor! icon_wink.gif icon_lol.gif icon_redface.gif

(Kakadu! Felmentésünk van; a szerk. moderátor provokált.! icon_wink.gif icon_razz.gif )

# 453
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64468 Üzenet linkje2008-06-02 20:50:46 

Mi van abban a hálókocsiban? icon_razz.gif
# 454
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64462 Üzenet linkje2008-06-02 20:17:46  Válasz a #64459. hsz-ra Előzmény #64459

Ezt most tényleg hagyjuk icon_wink.gif
Jox kiugrana a gatyájából icon_lol.gif

# 455
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64459 Üzenet linkje2008-06-02 19:50:27  Re:

Kakadu írta:
Én is icon_lol.gif
És okkal! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Gondolom, fõleg a hálókocsit! icon_wink.gif icon_lol.gif icon_redface.gif

# 456
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64454 Üzenet linkje2008-06-02 19:03:59  Válasz a #64450. hsz-ra Előzmény #64450

Én is icon_lol.gif
És okkal! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

# 457
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64450 Üzenet linkje2008-06-02 18:45:56  Re:

Kakadu írta:
MITROPA?
Dolgoztam olyan étkezõn és hálón is...
Ha én egyszer kinyitnám a számat icon_lol.gif

Én kedveltem! icon_wink.gif icon_razz.gif

# 458
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64448 Üzenet linkje2008-06-02 18:41:44 

h.apci: válasz priviben mindjárt...
# 459
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64438 Üzenet linkje2008-06-02 18:24:03  Válasz a #64397. hsz-ra Előzmény #64397

MITROPA?
Dolgoztam olyan étkezõn és hálón is...
Ha én egyszer kinyitnám a számat icon_lol.gif

# 460
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64424 Üzenet linkje2008-06-02 18:09:32  Válasz a #64407. hsz-ra Előzmény #64407

Csehország tele van hasonló és látogatható várakkal. icon_razz.gif Másutt is (pl. Ausztria) vannak nagyon szépek, de a legtöbb magánkézben van és nem látogatható, vagy csak egy-egy kiállítás. icon_cry.gif icon_rolleyes.gif

Nem akarlak hergelni, elég lehet a bajod, de én ezt a szabi ügyet nem értem. Te ismered az erõviszonyokat; nekem korábban sok konfliktusom volt ebbõl, de mindíg meg tudtunk egyezni. Eddig úgy tudtam, a sok szabadidõ és szabi miatt tartasz ki ezen a helyen. icon_eek.gif icon_confused.gif

# 461
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64407 Üzenet linkje2008-06-02 17:46:33 

Jajj, én bolondulok az ilyen várakért, mint a második képen van! icon_smile.gif
Az a nagy helyzet, hogy nem engednem el szabira még októberben sem, úgy hogy z õszi Gérégoszágnak lõttek. Egyik nyalizós kollégámat engedik helyettem a számomra megígért idõben. Mivel a telefonbeszélgetés a fõnökömnek talán kellemetlen volt, hogy mégsem nekem adta a szabit, háromszor is úgy tett, mintha megszakadt volna a vonal (hol vonalason, hol mobilon). El nem tudom mondani itt, hogy mennyire aljas módon adta elõ....mindegy. A vége az, hogy mondja, hogy menjünk novemberben vagy decemberben nyaralni. icon_smile.gif Ha meleg helyre vágyok, ráfizetem a gatyám. Már egy hetes munkával kikerestem Koson a szállást, minden egyben kijött volna 500 Euróból. Hol akasszak le egy másik nyaralást ennyiért? Ha fürdeni is akarunk, minimum a Kanári-szigeteig, de inkább a Karib-tengerig kellene menni...
Ötlet??? Olasz kulturális körút? Hmmm?

# 462
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64397 Üzenet linkje2008-06-02 17:39:17 

Nosztalgia-körútnak szántam a legutóbbi „kirándulás”-t, s valóban az is lett sok tekintetben.

A csehekben ezúttal sem csalódtam, bár most csak rövid idõt töltöttünk ott. Loket esõben is kedves kisváros volt, annak minden kellékével. Karlovy Vary mint régen, csak tatarozva. Mindig a kajánál lyukadok ki, de hát mit tegyek? icon_redface.gif Most is, hogy az utolsó pénztõl megszabaduljunk, hát beültünk a határ elõtt, Jachimovban egy mellékutcában egy eldugott kis csehóba ebédelni. Hangulatos hely volt, csaknem tele helybéliekkel, köztük még melósruhás emberek is; ez jó jel, gondoltam. Aztán hozták az étlapot, és elképedtem; na nem az árakon, a választékon. Jó cseh szokás szerint a tatárbifsztektõl a pisztrángon át a kacsasültig minden. Ízletes, friss, bõséges, s megfizethetõ volt az ebéd; a maradék pénzt – mert maradt - meg eltankoltam. icon_cry.gif

Aztán következett a volt NDK, Az Erzgebirge (Érchegység); Annaberg-Buchholz, Freiberg, stb. Szépen rendbehozva a korábban is kedvelt üdülõhelyek, kisvárosok. Mindenütt szélerõmûvek – jól illeszkedve a tájba. Aztán a wolkensteini vár alatt földbe gyökerezett a négy kerekem. Régi NDK-s vonatszerelvény ragyogó állapotban, benne a méltán kedvelt MITROPA étkezõkocsi. Hát persze! Itt is bekövetkezett, ami nálunk; felszámoltak sok kis mellékvonalat. A különbség annyi, hogy ott az élelmes maszek megvette az egyik jó helyen lévõ kis állomást tokkal, vonóval, két komplett szerelvénnyel és csinált belõle egy ZUGHOTEL-t, vonatszállodát étteremmel és minden kellékével. Elég nagy volt a nyüzsgés körülötte.

Néhány fotót már feltettem a Nosztalgia-körutazás albumba, ha valakit érdekel. icon_wink.gif icon_razz.gif

# 463
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64324 Üzenet linkje2008-06-02 09:53:22  Válasz a #63742. hsz-ra Előzmény #63742

Szia Miskolciutas!

Én régebben sokat jártam a Rab Ráby étterembe, mert isteni a konyhája. Olyan fincsi túrógombócot nem ettem még étteremben, mint ott!
Bocs az offért!

# 464
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64138 Üzenet linkje2008-05-31 18:06:45  Válasz a #64136. hsz-ra Előzmény #64136

Akkor tévedtem; van ilyen! icon_cry.gif Megnéztem, sõt kiolvastam a weblapját, s abból vontam le kövezkeztetéseket, de ezek szerint rosszul! icon_redface.gif Most már biztos, hogy megnézem, ha arra járok; kíváncsivá tettél! Köszi! icon_wink.gif icon_razz.gif
# 465
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#64136 Üzenet linkje2008-05-31 17:59:52 

h.apci!
Nem egészen értelek!Voltál már ott?Csak azért,mert nem igazán az elegancia,ami eszembe jut a helyrõl!Nem is ezért ajánlottam figyelmedbe,hanem mert megnéztem a fenti képeidet.
Egyébként mindenkinek! Ez az étterem Szentendre egy eldugottabb utcáján van,teljesen véletlenül tévedtünk arra.Bent pedig a tulaj házaspár 26 éves gyûjtõmunkájának kiállitás a diszlet,földön-vizen-levegõben!Világhaáborús katonai sisaktól rezesbandák hangszerein keresztül õsrégi rádiók és petróleumlámpák és felsorolni sem tudom,mik.Roppant érdekes hely,mondjuk echte magyaros a konyha...

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 30 31 32 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu