Te gyerek vagy még, nem tudhatsz semmit az NDK-s lányokról. "Egyéb utazásaink" során szereztünk némi tapasztalatot. Gimnazista koromban voltam elõször ott; éppen jókor!
(Kakadu! Felmentésünk van; a szerk. moderátor provokált.! )
Csehország tele van hasonló és látogatható várakkal. Másutt is (pl. Ausztria) vannak nagyon szépek, de a legtöbb magánkézben van és nem látogatható, vagy csak egy-egy kiállítás.
Nem akarlak hergelni, elég lehet a bajod, de én ezt a szabi ügyet nem értem. Te ismered az erõviszonyokat; nekem korábban sok konfliktusom volt ebbõl, de mindíg meg tudtunk egyezni. Eddig úgy tudtam, a sok szabadidõ és szabi miatt tartasz ki ezen a helyen.
Jajj, én bolondulok az ilyen várakért, mint a második képen van!
Az a nagy helyzet, hogy nem engednem el szabira még októberben sem, úgy hogy z õszi Gérégoszágnak lõttek. Egyik nyalizós kollégámat engedik helyettem a számomra megígért idõben. Mivel a telefonbeszélgetés a fõnökömnek talán kellemetlen volt, hogy mégsem nekem adta a szabit, háromszor is úgy tett, mintha megszakadt volna a vonal (hol vonalason, hol mobilon). El nem tudom mondani itt, hogy mennyire aljas módon adta elõ....mindegy. A vége az, hogy mondja, hogy menjünk novemberben vagy decemberben nyaralni. Ha meleg helyre vágyok, ráfizetem a gatyám. Már egy hetes munkával kikerestem Koson a szállást, minden egyben kijött volna 500 Euróból. Hol akasszak le egy másik nyaralást ennyiért? Ha fürdeni is akarunk, minimum a Kanári-szigeteig, de inkább a Karib-tengerig kellene menni...
Ötlet??? Olasz kulturális körút? Hmmm?
Nosztalgia-körútnak szántam a legutóbbi „kirándulás”-t, s valóban az is lett sok tekintetben.
A csehekben ezúttal sem csalódtam, bár most csak rövid idõt töltöttünk ott. Loket esõben is kedves kisváros volt, annak minden kellékével. Karlovy Vary mint régen, csak tatarozva. Mindig a kajánál lyukadok ki, de hát mit tegyek? Most is, hogy az utolsó pénztõl megszabaduljunk, hát beültünk a határ elõtt, Jachimovban egy mellékutcában egy eldugott kis csehóba ebédelni. Hangulatos hely volt, csaknem tele helybéliekkel, köztük még melósruhás emberek is; ez jó jel, gondoltam. Aztán hozták az étlapot, és elképedtem; na nem az árakon, a választékon. Jó cseh szokás szerint a tatárbifsztektõl a pisztrángon át a kacsasültig minden. Ízletes, friss, bõséges, s megfizethetõ volt az ebéd; a maradék pénzt – mert maradt - meg eltankoltam.
Aztán következett a volt NDK, Az Erzgebirge (Érchegység); Annaberg-Buchholz, Freiberg, stb. Szépen rendbehozva a korábban is kedvelt üdülõhelyek, kisvárosok. Mindenütt szélerõmûvek – jól illeszkedve a tájba. Aztán a wolkensteini vár alatt földbe gyökerezett a négy kerekem. Régi NDK-s vonatszerelvény ragyogó állapotban, benne a méltán kedvelt MITROPA étkezõkocsi. Hát persze! Itt is bekövetkezett, ami nálunk; felszámoltak sok kis mellékvonalat. A különbség annyi, hogy ott az élelmes maszek megvette az egyik jó helyen lévõ kis állomást tokkal, vonóval, két komplett szerelvénnyel és csinált belõle egy ZUGHOTEL-t, vonatszállodát étteremmel és minden kellékével. Elég nagy volt a nyüzsgés körülötte.
Akkor tévedtem; van ilyen! Megnéztem, sõt kiolvastam a weblapját, s abból vontam le kövezkeztetéseket, de ezek szerint rosszul! Most már biztos, hogy megnézem, ha arra járok; kíváncsivá tettél! Köszi!
h.apci!
Nem egészen értelek!Voltál már ott?Csak azért,mert nem igazán az elegancia,ami eszembe jut a helyrõl!Nem is ezért ajánlottam figyelmedbe,hanem mert megnéztem a fenti képeidet.
Egyébként mindenkinek! Ez az étterem Szentendre egy eldugottabb utcáján van,teljesen véletlenül tévedtünk arra.Bent pedig a tulaj házaspár 26 éves gyûjtõmunkájának kiállitás a diszlet,földön-vizen-levegõben!Világhaáborús katonai sisaktól rezesbandák hangszerein keresztül õsrégi rádiók és petróleumlámpák és felsorolni sem tudom,mik.Roppant érdekes hely,mondjuk echte magyaros a konyha...