Naxos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238404 Üzenet linkje2016-04-29 08:29:31  Idézet innen: #238403

karaj írta:
Hogyhogy ilyen drága a hajó a környező szigetekre? Athén-Naxos útra kérnek 40Eu körül egy útra.

Attól is függ, melyik társasággal utazol. Pl. egy Naxos-Mykonos jegy 17-50 euró között lehet. Szerintem az lehet nehézkesebb a menetrendek miatt, h egynapos kirándulást megoldj magánúton, oda-vissza olcsó kompokkal. Ha ez nem megy, maradnak az irodák kirándulásai, sokszor még úgy is olcsóbban (azt mondjuk érdemes mérlegre tenni irodák esetén (is), h azt fogod-e látni és annyi időre, ami neked megfelel, vagy csak rohansz sok emberrel jó drágán, és teszel egy pipát, hogy "na itt is voltam.")

Ui.: Árakon nem kell meglepődni, Mo-n is olcsóbb mondjuk egy Velence-Bp-Miskolc jegy, mint egy Velence-Miskolc jegy - ugyanazon az úton, ugyanazokkal a vonatokkal, csak éppen külön vagy egybe nyomtatva... icon_wink.gif icon_razz.gif

# 47
Karaj
Aktív fórumos
Aktív fórumos
213 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238403 Üzenet linkje2016-04-29 08:12:39 

Köszönöm, hasznos infókat sikerült leírnod. Durva hogy az Égei-tenger közepére is bejutottak a migránsok... Mit akarnak egy helyi repülőtér mellett ahol napi két belföldi járat van...? Érthetetlen... Egyrészről azért esett a választás Naxosra, mert reméltem hogy itt nincsenek bevándorlók.
Éttermi árakról, autó- illetve quad bérlésről van valami infód?
Hogyhogy ilyen drága a hajó a környező szigetekre? Athén-Naxos útra kérnek 40Eu körül egy útra.

# 48
UrsoAmante
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238383 Üzenet linkje2016-04-27 21:51:34 

Mi szeptemberben készülümk 10 napra. Mivel már a főszezonon kívűl esik ezért a kompok is korlátozottabban közlekednek.
Árak: Mint a többi sziget. Kicsit drágább de nem annyira mint Santorin, Mykonos vagy Karpathos mert az említett szigeteken minden a behozatalra épül, szinte semmit nem termelnek. Naxoson van saját termelés élelmiszerben. Migránsok: Sajnos el-el vétve már ott is megjelentek. Mivel a határok zárva ezért kezdenek a szigeteken is szétszóródni.Egy információm szerint amit 24.-én kaptam egy helyitől, még nem vészes de már folyamatosan megjelentek és a repülőtér közelében "csöveznek" Egyenlőre noncs velük baj és nincsennek sokan se.
A neten rengeteg leírást találni a szigetről angol és német lapokon.
Magát a szigetet bemutatni nehéz de ha igény van rá akkor azt is megírom. Kirándulások: Naxosról a kompok járata meglehetősen zagyva. A környező szigetekre eljutni elég rapszódikus, talán csak Paros a kivétel. A többi szigetre viszont elég drága és sok esetben csak pár órára elég. A helyi kirándulások közt a népszerűek: Santorin 50-60 Eu, Delos-Mykonos 45-55 Eu Irakli-Koufonissi 40-45Eu Van még kirándulás Amorgosra, Schinoussára Irakliával És Antiparos-Despotiko valamint Naxos déli részének közúton megközelíthetetlen strandajira. Van egy vizitaxi Moutsouna városából Dinoussa szigetére. A busz közlekedés nagyon jó és az utak állapota is megfelelő. Remélem tudtam segíteni.

# 49
Karaj
Aktív fórumos
Aktív fórumos
213 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237491 Üzenet linkje2016-03-02 19:24:49 

Sziasztok,

Júniusban készülünk Naxosra saját szervezésben. Volt valaki ott tavaly akár csak egy napot is? Migráció, árak, stb érdekelnének. Előre is köszönöm.

# 50
Wobbler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175636 Üzenet linkje2011-09-14 20:14:43  Válasz a #175627. hsz-ra Előzmény #175627

Szia Relax!
Agios Prokopios szállásban nem biztos, hogy jó, mert van ott több tengervíz által feltöltött tó, amik kemény csatornaszagot árasztanak, ha rossz a szélirány, kellemetlen a nyaralás. A part viszont remek, kristálytiszta víz, apró kavics és finom homok váltogatja egymást. Bocs, de egyenlőre ennyi, mert egy óra múlva indulunk a hajónkhoz, irány Amorgos!
Üdv.:w

# 51
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175627 Üzenet linkje2011-09-14 18:16:52  Válasz a #175546. hsz-ra Előzmény #175546

Szia Wobbler!
Köszönöm az infókat. icon_smile.gif Igen, igazad van, melyik sziget nem szép, mindegyikben meg lehet találni a szépséget. A szuper olcsó szállást Agia Anna mellett, Agios Prokopioson találtam, gondolom, hogy hasonló üdülőfalvak lehetnek. Fotókon úgy láttam, itt lassan mélyülő a tenger, jól láttam? (én azt szeretem icon_smile.gif )
További szép nyaralást és élményeket kívánok Amorgosra! icon_smile.gif

# 52
Wobbler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175546 Üzenet linkje2011-09-13 07:30:31  Válasz a #175542. hsz-ra Előzmény #175542

Szia Relax!
A sziget gyönyörű (melyik görög sziget nem), nagy méretű, bejárásához kocsi ajánlott. Mi eddig három napot töltöttünk itt, voltunk Naxos városban, az óváros mesés, a köré települt új városrész zsúfolt, de gyalogosan is bejárható. A szállásunk Agia Anna-n van, ez egy tipikus görög üdülőfalu, tele tavernával, apartmannal, és szuper markettel. Sajnos a sziget látnivalóiból nem készültem fel alaposan (Amorgosra koncentráltam). A buszos közlekedés fővároscentrikus, a távolságok nagyok. Egy Apollonas-os utat terveztünk, de az utolsó busz fél négykor jön vissza, és a közel 25 eurot sokalltam érte. A tenger kristálytiszta (kék zászló mindenhol), de hűvös, engem kellemesen frisít. A szél viszont nagyon erős (meltemi), apartman választásnál érdemes figyelembe venni, hogy a terasz zárt legyen. Grotta fekvése például gyönyörű, de nem fogsz a teraszon reggelizni, az biztos.
Egyenlőre ennyi jut eszembe.
Üdv.:w

# 53
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175542 Üzenet linkje2011-09-12 22:43:43 

Szia Wobbler! (átjöttem a kompos topikból)
Ha majd két strandolás közt olvasol icon_smile.gif , kíváncsi lennék, hogy mennyire tetszik Neked Naxos. Pár héttel ezelőtt teljesen rákattantam erre a szigetre, főleg úgy, hogy kiszámoltam és 10 nap e hónapban (repülő, komp és szállás) 70ezer Ft-ból jött volna ki egy főre. Persze már túl vagyunk az idei görög nyaraláson, szabadságom sincs már, de hátha jövőre... icon_smile.gif
További szép nyaralást kívánok! icon_smile.gif

# 54
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168541 Üzenet linkje2011-07-05 08:43:30  Válasz a #157628. hsz-ra Előzmény #157628

Sziasztok!
Rizigizi, ha még jársz errefelé, nagyon szuper nyaralást kívánok! Ti már nemsokára indultok, mi majd 16-án érkezünk Paros-ra és onnan 22-én Naxos-ra.
Mindenkinek írom:
Nagyon hasznos leírást találhattok Naxos-ról itt:
https://www.greekhotel.com/cyclades/naxos/naxos-[en]-greekislands.com.pdf
Egyébként nemcsak Naxos-ról, hanem minden görög szigetről van itt anyag. Én a Paros-ra vonatkozó infókat is nagyrészt innen veszem.
üdv
Mandzsi

# 55
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#161626 Üzenet linkje2011-05-11 08:56:09 

# 56
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159672 Üzenet linkje2011-04-06 20:22:21  Válasz a #159670. hsz-ra Előzmény #159670

Mindig az adott kölcsönzőtől függ, hogy mit kérnek - nem kérnek. Sokan azért kérnek valami letétet, ha nem adsz nekik kártyát, akkor párszáz eurót kp-ben. Persze lehet olyan cég is, amelyik a jogsit találja ki, de erről Görögországban még csak Andinál olvastam, azért erre ne számíts nagyon, egyáltalán nem ez a bevett szokás. Aztán meg vannak a - jellemzően kis, helyi - cégek, amelyeknél nemigen kérnek semmit, mondjátok azt, hogy nincs kártyátok, s keressetek egy ilyet. icon_smile.gif Ha találtok, majd írjátok meg, csak van egy jó kölcsönző Naxoson is. icon_smile.gif
# 57
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159670 Üzenet linkje2011-04-06 20:03:46  Válasz a #159640. hsz-ra Előzmény #159640

Ó, lányok, őszintén sajnálom hogy a kérdésem ilyen vitákat váltott ki!
Én abszolút köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, Bottakati abszolút nem volt félrevezető, én csak ezt a kártyamásolás dolgot nem értettem. Ezt szeretném nagyon elkerülni Naxos-on, inkább jogsit hagyunk ott mint anno Vojandiék.... A másik szigetre való átvitel dologtól meg nagyon ódzkodunk, volt már "élményünk" robogós lerobbanással, épp elég gondot (időkiesés) okozott az adott szigeten (vagyis kvázi helyben) való lerobbanás.
Verka, köszi a véleményt, az az igazság, Amorgos-on ez a sziklára épített kolostor vonz nagyon, és ahogy olvastam, az helyi busszal is megközelíthető. Na mindegy, még kitaláljuk. Meglátjuk majd helyben Naxos-on, hogy milyen kirándulásokat kínálnak.
Mandzsi

# 58
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159651 Üzenet linkje2011-04-06 16:01:26  Válasz a #159637. hsz-ra Előzmény #159637

Sztem inkább Mykonos, mert:
ott csak egy város van az egész szigeten, a kikötő, ami nagyon szép, és kényelmesen bejárható egy egynapos kirándulás alatt.
Amorgosra meg sztem több nap kellene, s jármű, hogy el tudjatok menni a kikötőből másfelé is.

# 59
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159640 Üzenet linkje2011-04-06 13:48:06  Válasz a #159625. hsz-ra Előzmény #159625

Verka,

Akkor nekünk ennyi év alatt mindenhol szerencsénk volt, mert ha kp-ban fizettünk, sehol sem kérték a kártyát lemásolásra, csak a jogsi adatait írták fel a szerződésre. Ezért mertem Mandzsinak javasolni a kp-s fizetést.
A tisztázással egyetértek természetesen, mi is mindig tudtuk, hogy kockázatot vállalunk egy másik szigetre „motorozással“, de erről más topikban már korábban írtam. Nem gondoltam, hogy a Mandzsinak küldött válaszom ilyen levelezést vált majd ki, őszintén sajnálom, legközelebb meggondolom, kinek mit válaszolok.

Szia
Bottakati

# 60
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159637 Üzenet linkje2011-04-06 13:40:00  Válasz a #159625. hsz-ra Előzmény #159625

Sziasztok,
Köszi szépen mindkettőtöknek, ez a más szigetre átvitel téma ismert, ezzel tisztában vagyunk, hogy mik a kockázatai. Nem is tervezünk ilyesmit, mondjuk most nem is lenne rá szükség. Paros-on és Naxos-on is több napot leszünk, 1 napos kirándulásra más szigetre még nem tudom megyünk-e és hova, de majd legfeljebb ott buszozunk ha közlekedni akarunk, vagy bérelünk ott. Per pillanat vacillálok Mykonos és Amorgos között mint 1 napos kirándulás, de majd a helyszínen felmérjük a konkrét lehetőségeket.
Tényleg köszi mindkettőtöknek a segítő szándékot!icon_smile.gif
Minden jót,
Mandzsi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 4 5 ... 27 28 29   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu