#2393862016-06-06 11:30:28 Válasz a #239379. hozzászólásra
Csillag, tudom, hogy ez a Kefalonia-topik, de azt mondom, kisgyerekekkel Skyrosra menjetek Írok privit, ha szeretnéd.
A többiekhez pedig az lenne a kérdésem, hogy Astakosból ment valaki komppal Samiba? Pár oldalt visszaolvastam és nem került szóba, (Lefkada mellett) Killini viszont igen, ami pedig jóval messzebb van. Tudom, hogy kicsit drágább, de szimpi, hogy 12.45-kor indul, tehát nehezebb lekésni
Borzasztó problémával küzdünk, nem tudjuk eldönteni idén merre menjünk nyaralni. Autóval mennénk, július közepétől, 2 gyerekkel (4,6 év). Tavaly Kefalónián voltunk, nagyon szép volt, nyugis, fantasztikus sziget. Az utat egyhuzamban nyomtuk le, benne volt egy komplekésés is, úgyhogy tranzitszállás nélkül soha ilyen messzire!
Gyerekek miatt kb 1500 km a határ, tehát ami szóba jöhet, az Kefalónia (megint), Zakynthos, esetleg Skopelos. (Corfu, Lefkada, Parga, Thassos, Chalkidiki, Pelion nem rúghatnak labdába)
Aki nagy tapasztalatokkal bír, és régóta járja már autóval a környéket, esetleg mindhárom helyen volt már, tudna nekünk segíteni? Skopelos hátránya, hogy amint nézegettem igen drága a komp (pedig ez lenne a legközelebb), Kefalóniával az a probléma, hogy ott már voltunk, és az ember újat szeretne, Zakynthos pedig egy bulisziget, kisgyerekkel kifogni valami bulis fiatalokat, meg a zsúfolt strandokon szűkölködni nem a legjobb kikapcsolódás....teljesen tanácstalan vagyok, pedig már foglalni kellene szállást, mert itthon maradunk:)
Köszönöm a véleményeket!
Tecus,mi augusztus 18-án megyünk a Tsivrasba,Ibusz buszos út.Sok fórumon utánanéztem.a főutcán lévő Buthlers étterem mellett lévő ház,a képek a prospektusban valósághűek.2 km kb.Argostoli a főváros.A szállásnak nincs erkélye csak a szoba bejárata előtt a székek.Ez nekünk is furcsa lesz,szeretem a szeparált külön részt.A Jerry-s még a jó szállás állítólag,a White H.-ban nincs szekrény csak egy rúd a szobában/nem a szekrényben/ azon az akasztók,ez nem szimpi.Ti mikorra néztétek az indulást? Még annyit,hogy buszos út esetén az Ibusz hívott minket,hogy összerakott emeletes busz lesz Zakynthossal,és a busz Zakyra kompol át,mi a Killini kikötőben a csomagokat felhúzva egyedül megyünk át a komppal,és a Porosi kikötőben vár a görög transzferbusz.Kompról így is le kell szállni,csak a csomagok jó helyen lettek volna a buszban.Zakyra több utas megy.
Sziasztok! Kefalónia Tzivras apartmanról szeretnék érdeklődni olyanoktól akik az Ibusszal nyaraltak már itt. Milyen a felszereltsége,mit érdemes megnézni illetve melyik fakultatív programra érdemes befizetni. Előre is köszönöm! Szép estét mindenkinek!
ha valaki gyalog szeretne elmenni a Fteri Beachhez, akkor egy kis segítség hozzá (egy olasz vázlata alapján, aki egy csoportot vitt oda):
Ahogy néztem a túraképek alapján, nem feltétlenül kell terepjáró a második parkolási pontig, csak óvatosan kell menni. Állítólag 30-40 perc gyalog leérni a partra, vissza meg kb. 1 óra.
#2389902016-05-24 10:19:04 Válasz a #238987. hozzászólásra
Dodi
2 éve folyamatos téma, hogy az Assos-Myrtos közötti út le van zárva,most te is igazolhatod,esetleg láttad-e nyomát hogy hamarosan kész lehet?
Amit Vassilikiben fotóztál az a régi kikötö,nem onnan indulnának a járatok,hanem a strand mellöl, a kosárlabdapályától.
mi a 10 orásival jöttünk 9ora már jol elmult mikor kezdett ticketet adni 51eu volt.az ut másfél orának tudtam de több volt és nem volt semmi olyan az uton ami emelte volna az időt.rengetegen beszivtuk hogy ki volt irva Argostoli és elmentünk Assos felé.igy jól megnőtt a menet időnk.Arrol meg már irtam meg csináltam is képet hogy hol tart a Vassiliki molo.
Coores!Valóban már elérhető a jún. menetrend,és továbbra is Nidri indulással.
Az autó helyének a foglalásához nem kell előre fizetni,csak helyben,de indulás előtt legalább fél órával meg kell jelenni.Ha felférsz a kompra előre foglalás nélkül is felengednek.Ha lekésed a járatot,a kikötői bódéban azonnal regisztrálj a következőre.
Még egy kompos kérdést szeretnék nektek feltenni. Lehet úgy foglalni kompra jegyet, hogy nem fizetek előre a foglalásnál, hanem ott a helyszínen egyenlíteném ki a díjat és így esetleg többre adok le foglalást, s amelyiket elérem arra szállok fel? Vagy ha esetleg nem érem el a kompot amire foglaltam, a következőre felengednek ha van hely?
Köszi a válaszokat előre is!
#2389542016-05-22 21:48:59 Válasz a #238953. hozzászólásra
Valamilyen megoldást találniuk kell,mert a napi 3 járatpár még beleférhet,de a 4 már kivitelezhetetlen szerintem Nidriből,valamint most is annyi a jegyár,mint ha Vassilikiből menne.
Menetrend a saját oldalukon westferry.gr,itt is tudsz foglalni,én emailban szoktam a Vassiliki-beli Sambatours.gr-nél.
#2389502016-05-22 21:20:49 Válasz a #238948. hozzászólásra
Vassiliki régi kompkikötőjét átépítik,ezért tavaly a strand mellett építettek egy mólót,melynek a végéről indultak a járatok.A földrengéskor ennek a vége leszakadt,még nem javították ki,ezért indul most Nidriből a komp.