Esetleg tudsz másik irodát aki kínál oda utazást? Igazából Neckerman vagy Kuoni ajánlatokat nézegettük eddig, mert Grazból lenne az indulás repülővel és ez behatárolja a lehetőségeket.
Nézz körbe osztrák irodák kínálatában, mert igaz, hogy Mo-ról csak az Aeolus utaztat Karpathosra, de lehet, hogy Ausztriából más a kínálat. (Nem tudom, csak tipp.) Vagy saját szervezéssel közvetlen járat Bécsből.
Lefkosról azért még annyit tudnotok kell, hogy ha nem béreltek járművet, és csak (!) buszra hagyatkoztok, akkor korlátozott a mozgásteretek.
Ha ragaszkodtok a homokos parthoz, akkor Ammopi is szóba jöhet. (Lefkossal szemben van előnye és hátránya is, de erről majd mesélünk, ha Karpathos lenne befutó.)
Karpathoson egyébként szeptemberben tökéletes az idő, és meleg a tenger. Ha tehetitek, felejtsétek el az augusztust, gatyarohasztó hőség.
Ha a grazi induláshoz ragaszkodtok bármi miatt, akkor szűkítsd a kört, hogy egyáltalán milyen lehetőségek vannak onnan, úgy könnyebben tudunk mi is érveket mondani pro és kontra. Mielőtt kiválasztjátok a szigetet (vagy bármelyik nyaralóhelyet bárhol), én mindenképpen javaslom, hogy olvasgasd a megfelelő topikokat is, hogy lásd, azt kínálja-e a hely, amit ti kerestek.
#1982172013-01-28 15:45:14 Válasz a #198214. hsz-ra
Motorral voltunk
Ha repülővel mentek, akkor megnézhetitek a Lauda oldalát is. Ők mennek Karpathosra is.
A szállást a neten intéztem, de végül is nem az lett amit kinéztünk. Ugyanis kempingbe (ami ingyenes) mentünk volna Karpathos szigetén de sok lett volna a poggyász és ezért úgy döntöttünk, hogy helyben keresünk szállást. Szerencsénk volt, mert ahogy lejöttünk a komphajóról, egy idősebb úr szólított le minket és korrekt ajánlatot tett, ugyanis nekik a településen van a hoteljük. Így Pigadiaban maradtunk. Itt írtam róla: Karpathos-Rhodes 2010
Egyébként, mint pl. itt ezen a fórumon is írtam, a neten könnyedén el lehet intézni a szállás keresését. Itt találsz több hotel és apartman címet is: Dodekani szigetek-szállások
Karpathos esetében mindenképp be kell kalkulálni, hogy Pigadia-ban (ez a sziget fővárosa a maga 3,000 lakosával ) van csak valamekkora élet. A legtöbb helyen, bár ezek is nagyon szépek és érdekesek, esetleg csak egy tavernát vagy kis élelmiszerüzletet találhatsz csak.
#1982162013-01-28 15:34:14 Válasz a #198214. hsz-ra
Szia footy!
Én Milost ajánlanám, ha az egyéni szervezést vállaljátok! Nagyon sok, gyönyörű, homokos, lassan mélyülő strand van! Azért nem egy kihalt sziget, de van kevésbé felkapott sarka is. Mi például Poloniában voltunk, nos, ott szeptemberben kifejezetten nyugi volt.
Továbbá: és Kréta? Ott is lenne kedvedre való hely és ott is van kevésbé felkapott rész is.
Szintén sok strand van, köztük homokos, lassan mélyülő Korfun. De itt is érdemes körülnézni hová foglal az ember, mert vannak zsúfolt helyek és kevésbé zsúfoltak is.
Augusztus mindenképpen főszezon, olyankor iskolai szünet van minden európai országban, a görögök is akkor nyaralnak, szóval ha csendesebb, nyugodtabb időszakot szeretnétek, akkor legyen inkább szeptember eleje! Akkor kevesebben vannak és olcsóbb is. Mi mindig szeptemberben megyünk.
A tenger akkor még langyos (októberben sem hideg egyébként, de mi fürödtünk novemberben is). A szeptemberi nyaralás egyetlen hátránya, hogy este viszonylag korán sötétedik, ha valaki túrázni, bóklászni szeretne, akkor ezt figyelembe kell venni.
#1982132013-01-28 15:14:43 Válasz a #198204. hsz-ra
Karpathos-Lefkos csendes? Képek alapján nagyon szimpatikusnak tűnik.
Esetleg tudsz másik irodát aki kínál oda utazást? Igazából Neckerman vagy Kuoni ajánlatokat nézegettük eddig, mert Grazból lenne az indulás repülővel és ez behatárolja a lehetőségeket.
Augusztus végi-szeptember eleji utazáshoz milyen uticélt ajánlanátok.
Fontos, hogy csendes hely legyen és lehessen strandolni(sekély víz).
Leginkább a homokos partot részesítjük előnyben, de ha aprókavics van az sem nagy gond. A víz valóban 23-24 fokos még ebben az időszakban?
köszi
Szia Footy!
Pordanniki ötlete jó, Karpathos kiváló célpont lehet. Mi egyénileg mentünk le oda 2010-ben. Az aug. vége szept. eleje határeset, ez még főszezon. Inkább ha tudtok, javasolnám a szigetek esetében a szeptember 10. körüli indulást. Ez már inkább utószezon, az árak is valamivel kedvezőbbek és az idő még kiváló.
Alternatívaként megemlíteném még Kos szigetét és itt pl. a Byron apartmant Tigakiban. Bár Kos város Lambi része sem túlzsúfolt már ebben az időszakban. Illetve Rodoszon Stegna ami jó lehet és ahonnan kedvező infókat kaptam egy utazótól.
A víz hőmérséklete kb. ennyi még ebben az időszakban, bár némileg függ attól, hogy a szállás a sziget melyik oldalán van.
Annyit még hozzátennék, hogy a három sziget karakterben és látnivalókban eltérő...
Üdv
#1982042013-01-28 09:42:44 Válasz a #198202. hsz-ra
Esetleg ajánlanám Karpathos-Lefkost. A sziget még nyugodt és itt homokos a part. Ide az Aeolus szervez utakat.
A felkapott helyeken még szeptember elején is sokan vannak, attól függ, hogy hova utaztok.
#1982022013-01-28 09:35:00 Válasz a #198200. hsz-ra
Augusztus vége szeptember eleje már annyira nem fő szezon vagy igen?
Eddig irodán keresztül érdeklődtem, de ha egyénileg meg lehet oldani, akkor nekem az is jó, igazából hajlok is az egyéni megoldás felé, mert az utazási irodák inkább hotelt ajánlanak, aminek nem sok értelmét látom. Egy tiszta apartman klímával kielégítené az igényeinket.
#1982012013-01-28 09:32:52 Válasz a #198199. hsz-ra
Repülővel utaznánk, úgyhogy a távolság kvázi mindegy. A vízhőmérséklet egyébként passzol? Mármint 23-24 fok abban az időszakban? Csak azért kérdezem, mert eléggé északon van mindkét hely.
#1982002013-01-28 09:24:07 Válasz a #198197. hsz-ra
Szia!
Homokos strand, csendes hely, mindez főszezonban?
Ezt így kicsit nehézkes összehozni.
Mivel utaznátok? Egyénileg vagy irodával?
Mert egyéni utazásnál több a lehetőség, de irodával fixek az úticélok.
köszi
Thassos vagy Sarti. Mind a 2 helyen vannak homokos lassan mélyülő strandok ahol nyugodtan lehet fürdeni és relatíve közel is van (Többi Görög helyhez képest) Thassos kicsit drágább, de nyugodtabb.
Augusztus végi-szeptember eleji utazáshoz milyen uticélt ajánlanátok.
Leginkább a homokos partot részesítjük előnyben, de ha aprókavics van az sem nagy gond. A víz valóban 23-24 fokos még ebben az időszakban?