#1139792009-08-13 10:54:47 Válasz a #113921. hsz-ra
Szia Medi!
Magdalena a muffin neve, Spar-os termék, de én még ilyen finom csokival töltött csomagolt muffint életemben nem ettem. A párom is imádja, és ebből szeretnénk venni a nyaralásra
Tudom elég egyszerű dolog, lehet h itthon is lehet kapni, nem tudom.
#1139392009-08-13 08:51:54 Válasz a #113912. hsz-ra
Szia!
Nem kérdeztél hülyeséget! Attika déli csücske a Sounion-fok és valóban itt található Poszeidon temploma is.
Kb. I.e. 440-ben építették a Sounion-fok csúcsára Poseidon templomát, melyet az ősi görög tengerjárók építettek az erős Poseidon és a szeszélyes óceánja iránti tisztelet emlékeztetőjeként. Poseidon a klasszikus mitológiában a tenger istene. Poseidon, mit a legtöbb isten az ókori görög vallás szerint halhatatlan volt, alakot tudott változtatni és láthatatlanná tudott válni. Sok más tekintetben azonban emberi tulajdonságokkal ruházták fel őt. Haragjától mindenki félt, minden hajótörés, árvíz és más vízen történt katasztrófákat az ő haragjával azonosítottak, ezért a tengerészek és a nép állatokat áldozott neki a templomában, hogy a balszerencsét elkerüljék. Ha pl. valaki a folyóban úszott, mondania kellett egy imát a folyó istenéhez, vagy istenítenie kellett őt a szent helyen, hogy a fulladás esélyét elkerülje.
Gyönyörű itt a naplemente, amennyiben van lehetőségetek, akkor érdemes megnézni.
#1138992009-08-12 19:18:13 Válasz a #113895. hsz-ra
Delfibe szoktak az itteni utazasi irodak buszos utat szervezni. Erdemes felkeresni utazasi irodakat ahol tobb infot tudhattok meg kornyekre valo kirandulasokrol.
A fent emlitett strandra villamossal es busszal juthattok ki. Kerdezz nyugodtan szivesen valaszolok!
#1138932009-08-12 18:43:06 Válasz a #113793. hsz-ra
Sounioba menjetek el, lehetoleg naplementekor. Fenykepezo kotelezo!
Delfi nincs messze Athentol, nem szabad kihagyni. Gyonyoru.
A korintoszi csatornat is erdemes megnezni.
Athennak van tengerpartja ha van idotok strandoljatok, Akti Vouliagmeni, 6 euro hetvegen felnotteknek. Az annal beljebb levo strandok vize alt. nem tul tiszta (hajoforgalom).
Ha van ido hajokazni akkor Ejinara vagy Poroszra erdemes atmenni.
#1138852009-08-12 17:53:39 Válasz a #113882. hsz-ra
Szia!
Ebben nem én fogok segíteni neked, mert sajnos nem tudok.
Kérdezd Vojandit, ő már bejárta azt a részt
Mi szombaton megyünk Athénba, összesen 3 napot leszünk ott, a többit egy meseszép szigeten. A környéket nem fogjuk felfedezni, ezért sem vagyok képben mik is találhatóak ott.
Viszont 1 hónapja megnéztük a meteorákat, és azért mondom, hogy annyit utazni azért szerintem nem éri meg, van közelebb más szebb dolgo is. (Pl: korinthoszi csatorna)
#1138822009-08-12 17:38:31 Válasz a #113840. hsz-ra
Biztos hogy van,de annyira csodálatos lehet-még képekről is az-hát ha még láthatnám is...
De ettől függetlenül ha lenne ötleted,mi az amit még érdemes lenne megnézni ezalatt az egy hét alatt,szívesen venném.
/Persze az Athéni látnivalókon kívül,mert azt természetes hogy megnézzük./
Lehet messzebb is csak legyen valami busz vonat vagy hajó ami odavisz!
Sziasztok!
Most megyünk először Athén-ba.Mivel nemtudom lesz e még alkalmunk Görögországba utazni,van egy pár dolog amit feltétlen szeretnénk megnézni.
Kérdésem ezzel kapcsolatos lenne.Tudom hogy a meteorák elég messze van Athéntól,de esetleg nincs valami távolsági busz amivel meg lehetne közelíteni?Ha van kb mennyi idő míg odaér és mennyibe kerülhet?Ugyanez a kérdésem lenne Delphoi-val kapcsolatban is.
Kérlek segítsetek!
#1134962009-08-10 17:13:28 Válasz a #113334. hsz-ra
Köszönöm Jorgos, persze tudom, hogy nehezet kérdeztem. Mi is úgy gondoltuk, hogy egy metróállomás mellett keresünk helyet, ahová vissza is találunk!
Közben már a google maps-en nézelődtünk. Köszönöm, hogy írtál.
Igen, a kék metro vonalán jo lenne. De hol tudnék keresni albérletet a neten?
En a gorog hirdetes ujsagot hasznalok ilyenkor (Χρυσή Ευκαιρία) - ilyen mint az "expressz" nalatok.
A neten is van sok oldal error, mindegyik gorogul.
Szivesen talalkozok veled Athenban es egyutt keresunk.
firkamano írta:
Szia!
Nagyon köszi!!
Rákerestem google.maps-on, nem tudom, hogy jót adott-e ki, esetleg meg tudnád mondani, melyik metrómegállónál van spar?
Vagy Piraeusban is jó, mert kompolni fogunk, szóval oda kell mennünk, nagyon jó lenn ha már ott tudnánk vásárolni :)
Egyetlen egyet talaltam Pireusban:
185 45, Drapetsona (Pireus), Agiou Dimitriou (Αγίου Δημητρίου) utca 82-84 & Milou (Μήλου) utca 80 sarkan
Az Ampelokipi metro allomas melett:
115 21 Athen, Soutsou (Σούτσου) utca 40
Az uzletlanc gorog neve: HELLAS SPAR ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
busaianiko írta:
Szia Jorgosz! Idén ha minden igaz autóval lemennénk Athénba, de ott szeretnénk leparkolni és a városban metróval közlekedni. Szerinted hol érdemes parkolót keresnünk, ahová egyszerűen el lehet jutni?
Vagy túl bonyolult elmagyarázni?
Nézegetem én is a google maps-en, de hátha neked van jó ötleted?
Köszi előre is. :D :D
Szia Aniko!
Masok is megkerdeztek ezt tolem - konkret valaszom nincs.
Csak fizetos parkolokat ismerem.
Lehet hogy egy metro allomas kornyeken jo lenne parkolni (?)
Jo ha messze vagy a kozponttol.