Az érdeklődés hatására írok kicsit részletesebben az útitervről.
Júni 11.-én hajnalban indulunk, ez egy csütörtöki nap. Ha minden flottul megy este sátrat verünk Platamon környékén, ha valami miatt lassabban megyünk, akkor panzió, és másnap reggel verünk sátrat. Tapasztalatból tudom, hogy péntek déltől megtelnek a kempingek még előszezonban is, ezért az egész út alatt P-SZ-V nem mozdulunk. Tehát 3 nap fürdőzés. 4.nap Meteorák. 5.nap utazás Athénba, 6. nap Athén. 7.nap Korinthoszi csatorna, Mükéne, majd kemping Naphlion környékén. Itt kb. 4-5 nap, eközben Epidavrosz, Naphlionban a velencei erőd, stb. Utána át a nyugati partra, közben Mystras és át a Taigetoszon. Ezután a nyugati parton kb. Zakinthossz magasságában pár nap, közben Olympia. Itt a helyszínen dől el, ha szuper helyünk van, akkor végig itt maradunk, és egy nap fel Thesszanolikihez, majd haza, vagy pedig hamarabb fel Platamonhoz, és 2-3 nap után haza.
Várhatóan júli. 03-04 körül az érkezés.
Jövőre pedig úgy tervezem, hogy Észak-görögország. Halkidiki, Kavala, és utána át Törökországba, Isztambulig.
Újabb érdeklődésre szívesen válaszolok.
Üdv.
én is nagyon kíváncsi vagyok, és csatlakozom Andihoz, hogyha van kedved, akkor írj róla egy picit többet! Mi június végén megyünk a Peloponnészosz keleti oldalára (csak annyi fér bele az időbe), úgyhogy már csak ezért is érdekelne minden.
Mi 1980-ban a szüleimmel és a bátyámmal utaztuk körbe Görögországot. Idén vagyok annyi idős, mint akkor apukám volt, a gyerekeim pedig pont annyi idősek, mint akkor én és a bátyám volt. Megismételjük a körutazást szinte ugyanazon az útvonalon, csak akkor még átmentünk Törökországba is, de most ez a 23 napba nem fér bele. A legdélebbi pont Monemvassia lesz.
optimálisan próbálom vegyíteni a nézelődést a fürdőzéssel, mert a víz a mindenünk. Tehát 1 nap nézelődés után 2-3 nap fürdőzés jön. Júniusban megyünk, utána írok élménybeszámolót.
Én az idén kihagyom Görögországot.Az idén másra kellett a pénz.De most teljesül egy álmom.Eljutok egy Madonna koncertre.Szóval erre kellett a pénz.Nyaralás nuku viszont koncert lesz.Ennyi fér az idei nyárba.De ez is egy igazi élmény lesz.
Én Tsaritsaniban, Larissa mellett töltök 4 hónapot egy angol tanárasszisztensi program keretei között.
Ha van ötletetek, hogy mit érdemes azon a környéken megnézni, esetleg van ismerősötökarra, légyszi jelezzétek! A barátnőm is jön velem, neki német tanári végzettsége van, jó lenne találni neki valami melót erre az időszakra!
Mivel már kaptam néhány jótanácsot tõletek, ismét hozzátok fordulok.
Aug 28-án indulunk Patrasz mellé Rioba. Csak késõ délután tudunk indulni, ezért Szerbiában alszunk egyet egy motelban Belgrádtól 100 km-re délre. Másnapi célunk a Meteorák. Már egyszer jártunk ott, de nem volt elég. Utközben már szeretnénk fürödni, és emlékszem, hogy Larissa elõtt, vagy után a Meteorák felé az ut mellett volt egy nagy fedett piacszerü valami, ahol mindenfélét árultak-de nem is ez a lényeg, hanem sok-sok pecsenyés mindenféle finomságot kínált, és itt ettem elõször frissen sütött halvát. Szóval itt szeretnénk adni a kulináris élvezeteknek és magunkba gyömöszölni göröghon isteni ízeit. Tudtok errõl a piacról valamit? Aztán Meteoráknál a Rizos kempingben alszunk egyet utána indulás Patrasz-Rioba a Porto Rio Hotelbe. Itt leszünk 7 éccakát. Tudtok valamit errõl a szállodáról? Mindenféle kirándulásokat terveztünk ittlétünk idejére. Aztán irány Albánia. Durresben 2 éjszaka, majd hazautban Szarajevo. Ide is szívesen jövünk vissza. Szóval, ha el tudnátok látni bennünket bármilyen tanáccsal, ötlettel, nagyon szívesen vennénk. Elõre is köszönöm.
Érdemes idõnként benézni az Utazólistba és alul a Település szerinti rendezést választani. Ilyenkor zölddel ki vannak emelve e helységnevek és látható, hogy melyek a legnépszerûbbek.