Lesvos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 391
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69931 Üzenet linkje2008-07-05 19:35:25 

Nekemmég ez tetszik Molyvosnál:
https://elenirooms.molivos.net/

Autókölcsönzõk listája:
https://www.lesvosonline.gr/Lesvos/rent/rentacar.htm

Közben találtam képet Valcsinak, Molyvos egyik strandja: icon_cry.gif

# 392
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69930 Üzenet linkje2008-07-05 19:31:54 

Kiadó szobák istája Molyvosban.

Privát, kiadó SZÁLLÁSOK egész Lesvoson!

# 393
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69929 Üzenet linkje2008-07-05 19:25:24 

# 394
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69922 Üzenet linkje2008-07-05 18:43:17 

Kicsit nyomoztam. Az idén pl. szept. 1-tõl van jegy az Aegean Airlinesnál Athénból 128 euróért oda-vissza Mytillinire.
Ugyanez Szalonikibõl már 300 Euro.
Szóval, ha foglalkozol Atosz még a magánszervezés gondolatával, érdemes lenne január környékén nézegetni repülõt BUD-ATH- Mytillini (tõlünk 230-ból kijön oda-vissza fejenként), ez szupi ár. Nézegetek majd szállásokatis Petrában...

# 395
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69919 Üzenet linkje2008-07-05 18:30:44 

Valcsi, mit hallok??? A képek szerint az csak olyan apró kavics, olyan sóder, mint amit írtál Lambiról is nekem. De kérdezzük meg Tischnert, hogy nagy kavics-e vagy apró szemû (nagyszemû homok). Írja, hogy Petránál viszont finom homokos. Akkor meg mi a baj?? Nehogy már ez elriasszon!!!!

Lesvos, lesvos, lesvos!!!!

# 396
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69908 Üzenet linkje2008-07-05 17:36:30 

Én netán azért mert kavicsos a tengerpart nem hiszem,hogy a nejemmel ezt utazást kizáró oknak tekintjük.Myrtos sem volt homokos,de nagyon "stramm" volt és ha lehetne újra elmennénk.Úgyhogy nincs más hátra,mint elõre!Lesvos lesz jövõre a centrum!
# 397
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69906 Üzenet linkje2008-07-05 17:16:38  Válasz a #69798. hsz-ra Előzmény #69798

Szia!

Nagyon örülök a részletes beszámolódnak, mivel nekünk is tervbe volt idén ide az út. Ugyan nem Lesvos lett a befutó, de jövõre valószínû ezt választottuk volna, ha homokos lenne a part. Sajnos így nem valószínû, hogy ide utazunk, mert a kavicsos tengerpart nem a kedvencünk.
Köszi mégegyszer, hogy ilyen gyorsan megosztottad velünk az élmenyeidet.

# 398
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69901 Üzenet linkje2008-07-05 15:55:05 

Zsebkutyi, mármint a cipõben,amiben a lábad is benne volt, abba fért még bele az itóka?? Azt hittem elsõre, hogy az üres cipõbe tettétek. Na ennek a részleteire igen kíváncsi vagyok, fényképpel még jobb lenne icon_smile.gif Ügyesek vagytok!
# 399
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69900 Üzenet linkje2008-07-05 15:54:22  Válasz a #69899. hsz-ra Előzmény #69899

Képzeld ha két túra bakancsot vinnétek... icon_lol.gif icon_lol.gif uff! ja off... icon_biggrin.gif

Legutóbb atosz szerkesztette (2008-07-05 15:56:05), összesen 1 alkalommal
# 400
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69899 Üzenet linkje2008-07-05 15:50:22  Válasz a #69898. hsz-ra Előzmény #69898

icon_lol.gif off:valóban,de nem is törött ám el!!!Még én is ezért viszem el a cipõimet,mert egyébként csak papucsban közlekedek...
# 401
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69898 Üzenet linkje2008-07-05 15:37:44  Válasz a #69891. hsz-ra Előzmény #69891

Akkor az jó "bukkés"helyen vándorolt... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 402
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69891 Üzenet linkje2008-07-05 14:41:50  Válasz a #69889. hsz-ra Előzmény #69889

icon_lol.gif csak egy tipp erejéig lotyogok bele:párom az ouzós üvegeket/200ml/a sportcipõjébe bedugva csempészte be...
# 403
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69890 Üzenet linkje2008-07-05 14:41:33  Válasz a #69865. hsz-ra Előzmény #69865

Kedves Tischner!

Most már egyszerûbben: nagyon örülök,hogy kevés idõdbõl szakítasz a lesvosi utatok leírására és köszönöm! icon_smile.gif Örömmel olvasom mert valóban nagyon érdekel az elsõ magyar "fecskék" reakciói a harmadik görög nagyszigetre és a nagyszigeten eltöltött utazásainak leírásáról.Persze az apró részletek is,amik sok esetben az eljövendõben odautazók számára is igen fontos információ lehet.Mivel az erre szánt idõd rövid én megelékszem avval is és örülök annak is ha nagyritkán "elengeded"a topikban a mondani ill. írnivalódat... icon_smile.gif

Üdv: Atosz icon_wink.gif

Legutóbb atosz szerkesztette (2008-07-05 14:43:50), összesen 1 alkalommal
# 404
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69889 Üzenet linkje2008-07-05 14:38:39 

Szia Tischner!
Ismét élvezettel faltam a soraidat. Jó, hogy írtál a bevásárlásról, autóbérlésrõl, utakról.
Még dícsérd csak Petrát icon_wink.gif mert nehezen döntõ típus vagyok, úgy könnyebb, ha meggyõznek. És az érveid Petra mellett szólnak eddig!

Mi még akármilyen dolgoba becsavarva sem merünk üveg dogot betenni a bõröndbe icon_sad.gif szóval sok mindent nem tudok már hozni emiatt, a Duty Freeben meg nem vesszük meg, mert ott már sokkal drágább.

Hol láttad a legfestõibb partszakaszokat?

# 405
Tischner
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69865 Üzenet linkje2008-07-05 09:12:13 

Lesvos 2.rész

Kapcsolódva vojandihoz, természetesen autót is béreltünk. Nem Anaxosban, mert ott csak 2 kölcsönzõ volt, az egyikben csak dzsippek, amik ugyan nagyon jók a lesvosi utakra, de a gyerekekkel nem a legideálisabbak. A másik drága volt és várni kellett volna. Petrában jóval több a kölcsönzõ, 4 és fél napért (csüt.délután 5-tõl hétfõ reggelig)fizettünk 140 eurot, a másik magyar pár 10 napra napi 23 euróért bérelt autót. Az autó paramétereirõl semmit nem tudok, nem értek hozzá, nem a legkisebb teljesítményût választotta a férjem, de a rögtön utána következõ kategóriát. De elég is volt, minden hegyet szépen megmászott az autót, és a másod-harmadrendû utakat is jól bírta. Ezek azért elõszezoni árak, 50 euróval indítottak mindenütt, ami már a fõszezoni ár, alkudni kell. A motorárakról semmit sem tudok, de azzal a szigetet bejárni nagy válalkozás. Rengeteg a szerpentin, nagyon szûkek, s bizony sokhelyütt nem igazán jó minõségüek. Ettõl elég sok idõt töltöttünk az autóban, mondjuk egy Anaxos - Mitilini (fõváros) út cirka két-két és fél óra, de a sziget déli részére Sigribe sem kevesebb. S akkor nem álltál meg.

Molyvos (Mithymna) a legszebb görög város, amit eddig láttam!
A település egy hegyre húzódik fel, amin egy középkori bizánci vár áll.
(Már az ókorban , a trójai háborúk idején is erõd állt itt)
Természetesen zárva volt, mikor úgy 7-óra tájban odaértünk, de kívülrõl körbejárható, gyönyörû a sziget panorámája onnan. Ide fellehet jönni kocsival. A tengerparton a kikötõ is megközelíthetõ autóval, de itt nem lehet parkolni, kicsit kijebb van több parkoló is. A vár és a kikötõ közt pedig a fecskefészkekként , a dombra épült házak, megannyi kis terasszal, amiken pár asztalos vendéglõk mûködnek. A kis utcák egészen sikátorosak, sok helyütt inkább a közel-keleti szukkokra emlékeztetett, annyira szûkek, zártak. Molyvos Unesco védelem alatt áll, mûvészek kedvelt helye - no meg az enyém. Messzirõl, kivilágítva is gyönyörû!
A kikötõben éttermek sorakoznak a kis halászhajók mellett. Nagyon finomat vacsoráztunk ott.

Ha már vacsora, akkor az árak. Szerintem a sziget nem drágább, mint ált. bármely másik sziget. Nyilván a kiemelt helyek, mint Molyvos, igen, mivel itt van a legtöbb turista. Mi a vacsorákat úgy számoltuk, hogy 10 euro/fõ, ebben volt 2 elõétel, 3-4 fõétel, üdítõ, bor, víz. Ettõl csak Molivosban fizettünk kicsit többet, ill. egyik este útban hazafelé Molyvos elõtt valamivel, a Panorama étteremben, ami, mint utólag olvastuk, a görög turisztikai hivatal által kiemelt, gasztronómiai csúcshely - tényleg nagyon finomat ettünk, miközben a kivilágított Molyvosban gyönyörködtünk. Anaxosban ettõl kevesebbõl is kijött a vacsora, de különösebb gasztronómiai élmény sem ért itt minket. És persze van gyros is, az 1,90-2 euró között van.
A napernyõ 2 ággyal a szokásos 6 euro mindenhol a szigeten. A közértek pedig szinte ugyanazon az áron kínálnak mindent. Van egy Spar ill. Lidl Mitiliniben, a Spar, bent a városban, a régi kikötõnél, de nem volt nagy a választéka, és olcsóbb sem volt. Volt viszont Mavrodaphne-juk, az eredeti Clauss-féle patrasi, megreszkíroztunk belõle 2 üveggel a bõröndben.
Ezek az új reptéri biztonsági szabályok nagyon betehettek a helyi termelõknek - végül is ki mer betenni a bõröndjébe pár üveg kakukkfû-mézet, fûszeres olivaolajat?

Molyvosnál köves a part, egy régi olívaolaj készítõ gyárat alakítottak át szállodává, ott lehet fürdeni. S ez egyben válasz is vojandinak.
Molyvos gyönyörû, de nagyon turistás. A partja sem olyan jó, mint Petrának. Szerintem ide annak érdemes mennie, aki nem elsõsorban nyaralni/fürödni jön, hanem nyüzsizni, jönni-menni. Ezért választanám én inkább Petrát, mert ott optimálisan megvan minden, s Molivos is közel van icon_biggrin.gif
De Anaxos is nagyon kellemes, tényleg nagyon csöndes, mintha falusi turizmusban vettünk volna részt: kukorékoltak a kakasok, bõgtek a szamarak, bégettek a juhok - tényleg sajátos volt. Mi élveztük. És végre kipihentem magam!

Most dolgoznom kell, folyt.köv.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 26 27 28 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu