Idén nem nyaralunk babázunk jövőre (2015) viszont IBUSZ Mediterrán tombola keretében szeretnénk utazni, vagyis én mert karácsonyi ajándék lesz a férjemnek ami nem olyan egyszerű mert ugye közös a kassza és őt nem olyan egyszerű "kijátszani" úgyhogy minden héten 1000ft bele csempészek az erre szánt borítékba és karácsonyra lesz nagy-nagy meglepi, vagyis így szeretném.
Igazából csak azt nem tudom, hogyan müködik. Addig értem, hogy utalványt kell venni, de hogy mikortól és utánna hogy kell felhasználni azt nem, úgyhogy akinek van tapasztalata az lényszives írja lenekem. Köszönöm
Utószezonban gondolkodok idén 30 000ft a buszos aug 25től úgyhogy én úgy szeretném hogy utószezon 1 vagy 2 hetére essen.
Köszi a válaszokat!
Szia Borzascs
AThen kornyeken jartam Toloban. Athenban olcsobban tudtam vasarolni.
Magnes 50 centtol 2,50-ig, mire én megvettem a dragabbakat, lattam 50 centert is egy atheni bazarban. Toloban 1-2 euro kozott. Olivas szappant vettem 75 centert is meg 2 euroert is. A dragabbakon van valami plusz, lehet ez magnes, karkoto stb. A szivacs draga volt erdekes modon, de nem emlekszem az arar, csak tudom, hogy sokalltam. Bogret kapsz mar 3 euroert és szépek. Kulcstarto 2-4 euro kozott mozog, a vaszon taska 5-7 euro kozott, a gyerekméret 4 euro. Én még turkalot is talaltam es a csaladban lévo kicsinek vettem 2 euroert egy olyan polót amit itt soha nem kapunk. Amugy 7-10 euro a gyerekpoló, a felnott is ilyesmi arban van. A jam mar 1,70-tol van, a méz draga. Az olivas illatszerek sem olcsók.
A mandulas csokijuk finom, 1.40-tol mar lehet venni, én hoztam parat és mind jó volt, kiveve egy kék papírost, az fekete csoki. Ezert nem ízlett.
Pia arakat nem figyeltem, mert mi azt nem vettunk.
Tud valaki mondani 2013-as souvenir árakat? Bárhol Görögországba. Körútra megyek okt.4-én és elég sok személynek kell ajándékot hozzak. Nem centre pontosan szeretném tudni, csak megközelítőleg. Gondolok itt a szivacsra, olívás szappanra, bögrékre, mágnesekre, ilyen apróságokra... Nem élelmiszerárak érdekelnek, csak az ajándék árai.
Köszi...
Ha valaki járt már ott mostanában, mivel utazott és kb mennyi csak az utazás?
Igazából ehhez még csak ott járni sem kell, mindössze végigzongorázni a tervezett útvonalaidnak megfelelő menetrendeket (akár a mostanit), és kapsz pár számot.
(A tejesség érdekében: előzmények az index naxos fórumában.)
Igazából én is Santorini-re szeretnék eljutni egyszer, nem megy közvetlen gép oda , csak Athénig, és onnan átszállással megy Santorinig. Mennyibe kerülne így kb szerintetek?
Aegean. Ára mindig más és más, a jó jegyár elérése szerencse és kitartás.
#2001212013-03-18 19:23:49 Válasz a #200119. hsz-ra
Sziasztok!
Igazából én is Santorini-re szeretnék eljutni egyszer, nem megy közvetlen gép oda , csak Athénig, és onnan átszállással megy Santorinig.
Mennyibe kerülne így kb szerintetek?
Santorinire utaznánk, de kicsit megakadtam a jegyekkel, repcsivel mennénk athenig és onnan komp, Santorini 3-4 nap, aztán Folegandros a cél, az is olyan gyönyörűnek tűnik nekem, bár monitorról ezt azért nehéz eldönteni hol lesz az igazi, de kb ez az irány. Szeretnénk egy kicsit igényesebb apartmanba menni amit majd ott választunk -szezon elején ez nem lesz gond- mert medencéset is láttunk egész jó árakon. Ha valaki járt már ott mostanában, mivel utazott és kb mennyi csak az utazás?
#2000222013-03-15 22:03:03 Válasz a #199935. hsz-ra
Nem is tudom, de olyan 1-1,5 óra. Szerpentines, kanyargós, de nem az a fajta szerpentin, hogy alattad baromi nagy szakadék, hanem inkább csak magasan kanyarog. Az öböl felőli oldal szerintem jó választás, mi úgy vettük észre, hogy védettebb, szél esetén is nyugodtabb a víz. Hortót mi szeretjük és Mikrót is nagyon, Plataniasról pedig írok a beszámolómban. De például Milinában én nem laknék, számomra nem nagyon van hangulata. Viszont jó a pék, Mikróba menet általában ott vettünk tízórait Katigiorgos (bár az kissé a másik oldal, de szintén védett) is jó lehet gyerekekkel, klasszt az a kis strand.
#1999352013-03-12 22:42:17 Válasz a #199476. hsz-ra
Sikerült eldönteni, hogy Pelion öböl felöli része a célpont, már csak azt kell végigzongorázni, hogy az ottani 5-6 faluból melyik legyen. Nálunk még nagyon kicsik a gyerekek, úgyhogy nagy éjszakai séták nem lesznek biztosan, így akár Horto is megfelelhet. Nem szükséges a két légtér, egyik úgyis kiságyban alszik, másik meg szerintem velünk...bár a kicsi is lehet, hogy velünk...remélem elég nagyok az ágyak:)
Volosból Hortoig mennyi az út? Itt is nagyon kanyargós-szerpentínes?
#1994762013-03-02 08:32:43 Válasz a #199466. hsz-ra
Mi minden évben június végén indulunk, mert nekünk nagyon bevált, nincs még akkora tömeg, és az árak is barátságosabbak. A vízzel és az időjárással általában nincs gond. Egyetlen kivétel volt eddig, Parga, ahol 3 éve júni végén rettentően hideg volt a víz, de nem tudom, hogy ez csak egyedi eset volt-e.
Horto: van pár taverna, persze, este mozgalmas is a parti sétány általában, érdemes sétálgatni, nagyon szép a falu, de például üzlet (ajándék vagy ruha) nem is tudom, hogy van-e. Talán inkább nincs. Ha esti nyüzsire vágytok, akkor valszeg nem Horto a megoldás.
Az ár, amit írtam, mindkét alkalommal hazafelé tartó utunk során volt, ami azt jelenti, hogy már júliusban. De meg kell mondjam, hogy a szálláskereséssel nekünk a Pilionon volt a legtöbb gondunk, nem nagyon voltak vevők az alkura, és eleve magasabb árak hangzottak el, mint máshol. Pedig Pargától a Peloponnészoszig, Skyrosig általában tudtunk 40, max 45 euróárt lakni 2 helyiséges apartmanban a két gyerekkel. Ha elég az egyterű is, akkor olcsóbban is megy.
A helyben lévő strand szerintem azért fontos, mert soha nem lehet tudni, hogy mindenki ugyanabban a ritmusban éli-e az életét a családban. Persze, hogy megy az ember másmerre is, más strandokra is, felfedezünk, utazunk, kirándulunk, de volt olyan, hogy az egyik kölyök például elaludt, akkor a másikkal leugrott valamelyikünk a helyi strandra. Vagy volt apróbb betegség is, amikor az érintett inkább pihent, vagy akár betegség nélkül is előfordul, hogy valaki csak úgy pihizne, és ilyenkor a többinek sem kell otthon ülnie. És olyan is, hogy egész napos kirándulás után hazaérkezve még fürdeni akartak... Egyszóval a mi tapasztalatunk az, hogy jó, ha van egy kis strand helyben is.
Mivel mi vidéken lakunk, ezért nekünk a világvége nyugi egyáltalán nem szempont, jó lenne, ha kicsit este lehetne sétálni a főutcán, kicsit lenne élet is, pár taverna, pár bolt, és ennyi. Strandolni meg úgyis mindig másfele mennénk, hogy mindenütt szétnézzünk, párom szeretne kicsit élőlények után kitatni, mi meg ugye a gyerekekkel nem elesni a köveken. Júnisban milyen lehet a víz, nem túl hideg? 30-40 euroért szeretnénk azért szállást találni, de úgy nem merünk elindulni, hogy előre nem foglaljuk le (már egyszer megjártuk Ausztriában, amikor az akkor még csak 1 éves kislányom visított a kocsiban, nem volt más az első ajánlatot el kellett fogadni, ami igen drága lett, de a gyerek az első) Ha eldöntjük végre legalább azt, hogy Evia vagy Pelion, akkor majd a megfelelő topikban úgyis megjelenek a kérdéseimmel:)
#1994222013-03-01 08:41:10 Válasz a #199395. hsz-ra
Horto nagyon jó kisgyerekekkel. Nagyon sekély, lassan mélyülő a strandja. Este is viszonylag nyugis, pár étterem persze azért van. Mi itt kétszer laktunk: http://www.hortoapartments.com/ ez a ház kb. egy ugrásra van a parttól. Amikor 5 éjszakát voltunk, akkor megkaptuk 47-ért, tavaly 2 éjszakára ugrottunk csak be, az 50 volt. 2 heyiséges, tiszta rendes apartmanok, aranyosak a házigazdák is. A panoráma pedig gyönyörű.