Pilion félsziget
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 316
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132785 Üzenet linkje2010-05-03 10:42:46 

Mangalor: nagyon köszönöm az infokat, hasznos - látom már most. icon_smile.gif

mivel a gyerkőcök még picik (1 és 2 évesek), olyan hely kell ahonnan mondjuk délelőtt tudunk kirándulni és délután pedig alhatnak vagy a szálláson, vagy a strandon. kisvasút tervezve... azt meg tudnád nekem mondani, hogy milyen gyakran jár? vagy béna vagyok, vagy tényleg nem egyszerű menetrendet találni. mindenképp szeretnénk, szerintem a fiam nagyon élvezné - és persze biztosan nekünk is tetszene.

szálláshelynek azért néztem ki Plataniast (ill. környékét), mert 1. innen ha megy hajó Skiatosra vagy Skopelosra (tulképp majdnem mindegy, de miért írtad hogy jobb a skiatosi út?), nem kell túl korán útnak indulni a gyerekekkel; 2. tetszik hogy nyugisabb környék, nincs tele napágyakkal, stb, szóval a gyerekek nem fognak átgaloppozni a többi, pihenni vágyó nyaralón. icon_smile.gif

kevés turista, kevés külföldi, még kevesebb magyar - ez lesz a mi helyünk, éreztem én... icon_biggrin.gif

# 317
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mangalor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132782 Üzenet linkje2010-05-03 09:53:28  Válasz a #132774. hsz-ra Előzmény #132774

Mia,
Vasárnaponként (2009-ben így volt) megy hajó Skopelosra is Plataniasból. A skiathosi túra rövidebb, kicsikkel jobb is. Tavaly, ha emlékeim nem csalnak Skiathos 20-30 euro/fő körül volt(erre az útra a barátaink mentek, ezért nem emlékszem pontosan), Skopelos pedig biztosan 30. Skiathosra Katigiorgosból is át lehet hajózni.
A Pilion gyönyörű, olyan mint egy sziget, csak nem kell kompozni... A keleti parton gyönyörű öblök (Mourtias, Kastri, Melani, Potistika, Milopotamos, Agia Saranda, Damouchari, Fakistra,stb.) és falvak (Milies, Tsangarada, Damouchari) vannak. Ami külön jó: jó néhány öbölben nincs tömeg, főleg hétköznap. Ez alól Milopotamos kivétel, de itt sem zavaró a zsúfoltság. Tsangarada "főtere" a híres platánfával, forrással, templommal, étteremmel egy igazi gyöngyszem. Fent a hegyekben almáskertek, gyümölcsösök. Külföldiek alig, magyarok mutatóba. (Argalastiban egy öreg boltos szerint tíz éve láttak először kölföldi turistát.) Viszont, ha a voloszi öbölben laktok, akkor bármilyen közelnek is tűnik ahová menni akarsz, igénybe vesz 1-1,5 órát.
Az öböl: Afissosig a tengerparton lehet menni, több a külföldi turista, nagyobb a zsúfoltság. (Igaz, nem hasonlítható össze pl Paraliával.) Ha Argalastiba, Kalamosba, Milinába mentek, akkor az Voloszból ugyanúgy 1-1,5 óra, mert fel kell menni a hegyekbe. Az öböl (és a Pelion) talán legszebb helye Zasteni, ennek a képe van szinte minden Pilionról szóló kiadványon. Sajnos magánterület, de az út mellett megállva is gyönyörű. Mellette van egy Marathias nevű öböl, ami ugyan semmi "extra", de a mi gyerekeink itt találták a vízben a legtöbb kagylót és miegyebet, ezért nagyon szerették.
Nekünk bevált még a Miliesbe menő múzeumvasút is, napi kirándulásnak kiváló.
Szállás: a Pilion interneten igen feldolgozott, keresővel rengeteg szállásajánlat jelenik meg, a legtöbb képekkel bőven ellátva. Helyben is könnyű találni, főleg júniusban. (itt a fórumon is írták) A campingek közül a Kato Gatzea-ban lévők a legjobbak a félszigeten. (Sikia:camping-sikia.gr, Hellas) Egymás mellett vannak korrekt, színvonalas helyek, jó infrastruktúrával. A Sikiaban vannak apartmanok is. Horefthóban volt egy camping, de már megszűnt, Kastriban működik, de elég egyszerű.)
Én a keleti partot ajánlom, de kicsi gyerekekkel megfontolandó a hegyi utak miatt. (föltéve, ha sokat akartok kirándulni, ha a pihenés egy helyen a cél akkor irány a keleti part, ha pedig pihenés és kirándulás is, akkor maradjatok az öbölben. (Afissosig azért érdemes elmenni, vagy Kalamos, esetleg Milina)
Összességében egy biztos: egy hét csupán ízelítőnek elég...

# 318
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132774 Üzenet linkje2010-05-03 07:35:40 

Platanias melletti Mikro nevü település strandja. azt hiszem elég gyerekbarát... ráadásul a lonely planet szerint Plataniasból június elejétől kirándulóhajók indulnak Skiathosra... icon_cool.gif

# 319
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132441 Üzenet linkje2010-04-29 09:31:46  Válasz a #132439. hsz-ra Előzmény #132439

A Pilion keleti partja nyagyon szép, az tény, de meg kell küzdeni érte. icon_biggrin.gif
# 320
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132439 Üzenet linkje2010-04-29 09:28:15 

én is épp erre gondoltam reggel - de hajtós lenne nagyon.
az alap elképzelésünk az, hogy egy alacsony költségvetésű, 1hetes utat tervezünk most, csak a pelionra, pihire, tengerpartra, finom kajákra koncentrálva. aztán szeptemberre 2 hét peloponnészosz, ha minden jól jön össze. icon_smile.gif

# 321
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132438 Üzenet linkje2010-04-29 09:26:05  Válasz a #132437. hsz-ra Előzmény #132437

Nem akarlak lebeszélni a pilioni szállásról, de úgylátom a Peloponnészoszt is szeretnéd meglátogatni, akkor viszont jobb választás lenne egy köztes pont, ahonnan mindkettő kényelmesen elérhető.
Én hasonló megfontolásból választottam Kamena Vourlát szálláshelynek.

# 322
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132437 Üzenet linkje2010-04-29 09:16:35 

mmmm csiniii!!!! icon_smile.gif))
# 323
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132435 Üzenet linkje2010-04-29 08:55:42  Válasz a #132434. hsz-ra Előzmény #132434

Ez az új szállás, képek, leírás és árlista hamarosan: http://travel.hellasz.hu/id/153
(Olcsóbb lesz a másiknál.)

Térkép: http://travel.hellasz.hu/terkep/kalamos

# 324
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132434 Üzenet linkje2010-04-29 08:46:05 

Kriszta, szállásotok? fotók? icon_smile.gif
# 325
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132433 Üzenet linkje2010-04-29 08:40:27  Válasz a #132429. hsz-ra Előzmény #132429

Mia, mi 2008-ban voltunk itt, de az út tényleg kemény, már fent vagy a hegyen, és még mindig Volost látod. Gyönyörű a kilátás, de olyan volt mintha nem haladnánk semmit előre. Kicsit fárasztó ezt kalkulájátok majd be. Amikor átértünk a hegyen és megláttuk a másik partot, hát örömömben pezsőt durrantottam volna. icon_lol.gif pedig szeretek utazni.
# 326
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132429 Üzenet linkje2010-04-29 08:32:06 

köszönöm. áááá... mostazonnal indulnék. icon_smile.gif

szerpentinekhez már hozzászoktunk a Taigetoszon és Boszniában, nem lesz gond, max ha én vezetnék, de nem fogok. icon_biggrin.gif

szállás gyönyörű, néztem már, de olcsóbbat szeretnénk, a "mindegy milyen csak tiszta legyen" kategóriából.

# 327
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132426 Üzenet linkje2010-04-29 08:18:10  Válasz a #132425. hsz-ra Előzmény #132425

Számíts rá, hogy Volos után brutál szerpentinek és szűk utak vannak, sok helyen 1 sávos szélességű az út.

Szállás ajánlat: http://travel.hellasz.hu/megye/magnisia
(Hamarosan lesz egy újabb szállás is, szintén Kalamos-on.)

Van itt pár fotóm a környékről:
http://fotoalbum.hellasz.hu/user/Jox/1/album/28/gorog-korut-2004/3/

# 328
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132425 Üzenet linkje2010-04-29 07:46:56 

hűű de régóta nem írt ide senki.... na majd írok én, az utazásra készülődve.

terv: indulás június 11én este, autóval. érkezés: június 12én reggel/délelőtt.

Volos kb 1300 km (nincs sokkal messzebb, mint pl Kavala!), ezért (nekünk) közeli uticélnak számít.

szállást helyben keresünk majd. kempingek vannak a félszigeten, kértem is ajánlatot, de 2 felnőtt(+2 pici gyerkőc, nekik mindenhol ingyenes)+autó+sátor kb 20 euro/éj. aki szeret kempingezni, annak hajrá, de spórolás miatt nem éri meg, mert studiot neten is lehet találni 30 eurotól.

# 329
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85486 Üzenet linkje2008-11-18 11:55:02  Válasz a #85485. hsz-ra Előzmény #85485

icon_lol.gif Szasszz!!!Igy van-igy van... icon_lol.gif icon_cool.gif
# 330
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85485 Üzenet linkje2008-11-18 11:27:20  Válasz a #85462. hsz-ra Előzmény #85462

Szia!

Nagyon mutatós kép,nekünk kellene inkább ott mutatkozni... icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 21 22 23 24   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu