Sziasztok!
No beirtam magam az utaslistába végre. Bár a hivatalos foglalás csak jövő héten lesz meg, de már nem birtam tovább.
Próbálom összegyújtögetni, mi az amit tuti meg szeretnénk majd nézni.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Szirének medencéjéhez mennyire nehézkes az eljutás? Meddig tudunk ott kocsival menni? Illetve az egy teljesen normálisan fürdőhely, minden további nélkül bele lehet menni?
#1877252012-06-16 20:20:09 Válasz a #187724. hsz-ra
Én nem mondtam, hogy nem volt finom, ahol mi ettünk, csak "OLYAN" finom nem volt, mint a Tsirosban. Azt azért, valljuk be, nehéz überelni.
Ha rossz lett volna, akkor azt mondanám. Csak simán kérd Tzazikivel, mustár és ketcup helyett.
#1877232012-06-16 18:30:45 Válasz a #187706. hsz-ra
Thassos-on 2009-ben voltam, már akkor sem találtunk finom gyrost a szigeten. Én a 3. kísérlet után feladtam. Az első helyen volt még a legtűrhetőbb, de alig tettek bele szószt (a másik kettőn meg egyáltalán nem). Az első hely az Skala Potamiban, a centrum és nagy strand közötti részen volt (Athanasios Stúdió után), ahogy kezdődnek a tavernák, egy kék asztalos étterem, az asztalokon thassos térképet ábrázoló abroszokkal. Mintha nem lett volna benne ketchup és mustár, viszont szósz is kevés volt.
Nézem a webkamerát, és fantasztikus az idő Thasssoson!
Jajj ilyenkor de messze van még az augusztus.
Ha valaki tud érdemben jó tippeket adni éttermekről, főleg arról, hogy hol van igazi (mustár-és ketchup mentes:)) gyros, várom a tapasztalatokat.
Mert elég komoly jegyzetelésbe kezdtem.
#1876672012-06-16 09:42:27 Válasz a #187662. hsz-ra
Amikor mi ott voltunk, a Mouses sem volt nyitva, pedig elsétáltunk előtte.
És nem is láttam arra utaló jeleket, hogy abban az évben nyitva lett volna, mert elég rendezetlen volt a környéke.
Ebben a témában, megint csak friss infókra lenne szükséged.
Angolul simán megértik, hogy mit nem kérsz, de ha magyarul mondod, akkor is, mert nincs sok különbség a magyar és az angol mustár között
#1876622012-06-16 09:28:06 Válasz a #187661. hsz-ra
Jegyzetelek....
Addig keresek, mig nem találok normális gyrost.
Egy Limenasi éttermet is nagyon dicsérnek, a Mousest. (ha jól emlékszem a nevére) Végül is Limenas csak 10 km, egy jó gyrosért bármit.
De még remélem tényleg jön valaki, és elmondja a tuti gyrosozó hely nevét.
Meg fogom tanulni görögül a mustár és ketchup nevét, hogy tudjam mondogatni: azt nem kérek!
#1876612012-06-16 09:22:12 Válasz a #187630. hsz-ra
Kavala tényleg nagyon szép, hangulatos város, de görögös értelemben véve, egyáltalán nem kicsi. Az autós forgalom pedig kifejezetten nagy, parkolót szó szerint vadászni kell. De megéri meglátogatni. Mi a hazaúton tettünk egy kis kitérőt a város kedvéért.
Van fent Kavalás albumom, ott láthatsz képeket.
Azokon a helyeken ahol mi ettünk gyrost mindenhol ketcuppel, és mustárral adják, így én mindig kértem, hogy ne legyen benne.
A Mamma Grill, amit dícsérni szoktak már zárva volt, lehet hogy itt máshogy készül, de ezt nem tudom.
A szuvlakit érdemes kipróbálni a Rönkösnél, egyéni módon készül.
#1876302012-06-15 22:05:25 Válasz a #187621. hsz-ra
Köszi a tippet, akkor nem ok nélkül "reklámozza" mindenki a Keramotis kompot. Pedig állitólag Kavala nagyon szép kis város, érdemes lenne megnézni.
Na a gyrossal kicsit elkeseritettél, remélem tényleg jön valaki, és mond egy tuti helyet, ahol igazán fincsi gyrost (kechup és mustár nélkül) csinálnak.
Én is imádom, napokig elélek rajta. Másik kedvenc a suvlaki.
#1876212012-06-15 21:11:13 Válasz a #187607. hsz-ra
Keramoti felé célszerűbb menni, mert olcsóbb a komp, és rövidebb a menet.
Ráadásul Kavalából a sziget másik oldalára érkezik a komp, Prinosba, ha jól tudom.
Pékség van, azzal nem lesz gond.
A gyros az sarkalatos pont Thassoson, mert igyekeznek ketcupot és mustárt tenni bele. Úgyhogy szólni kell, ha Te nem szeretnél. Az én emlékeim szerint nem volt olyan finom, mint amit a Tsirosban adtak. Ez az egyetlen negatív élményem Thassossal kapcsolatban. Bár, amikor mi voltunk, néhány hely már nem is volt nyitva. A két hét alatt kb. 3-szor ettünk csak. , pedig én imádom.
De hátha jön valaki, és ad Neked tippet, hogy hol a legfinomabb.
#1876072012-06-15 19:43:56 Válasz a #187604. hsz-ra
Igen, augusztus 15. tuti bele fog esni, igyekeztem is az indulással úgy kalkulálni, hogy vagy előtte vagy utána legyünk az úton odafelé, mert állitólag illyenkor jó kis forgalom van mindenfelé.
Jó lesz, hogy ilyet is látunk majd.
Most jövök rá, hogy mennyi mindent kell majd átnéznem, jegyzetelnem, éttermek, boltok/supermarketek, strandok. Bár a látnivalókat meg a strandokat már félig-meddig tudom...mármint, hogy hová érdemes elmenni.
Csak legyen igazi gyros. (kicsit off: de amilyen tavaly Tsirosnál volt:))
Meg igazi pékség a cream pie-ommal.
Mindenképp a Keramotis komppal kellene menni ugye? Érdekes, hogy az útvonaltervező alapból nem azt hozza.
#1876042012-06-15 19:27:26 Válasz a #187602. hsz-ra
Ha épp ott lesztek 15.-én, akkor részetek lehet egy bazi nagy görög ünnepben Majd kérdezd meg Ágit, hogy hová érdemes menni
Azt hiszem Panagia érdekes lehet ilyenkor