Breki, a mazsolabor megvan, párom még Retsinát is vett, én személy szerint nem szeretem. Sajnos a gyöngyösi Lidl eléggé ki volt már fosztva, úgyhogy a többi finomságról lemaradtam, de a bornak nagyon örülök.
Nekünk sikerült feltölteni a mazsolabor, retzina készletünket. Sajnálom, hogy tzatzikit nem lehet már kapni, és Mytost sem láttam még magyar boltban.
#1531192010-10-16 16:55:43 Válasz a #153117. hsz-ra
Breki, a mazsolabor megvan, párom még Retsinát is vett, én személy szerint nem szeretem. Sajnos a gyöngyösi Lidl eléggé ki volt már fosztva, úgyhogy a többi finomságról lemaradtam, de a bornak nagyon örülök.
kösz az infót, megnézem a fény utcait. egyelőre sikerült venni a pünkösdfürdői étteremben mythost, a vino castilloban pedig mavrodafnét, de az csak ideiglenesen segített ki.
#1220942009-12-11 17:01:11 Válasz a #122093. hsz-ra
Szia Hero!
Príma görög bort (még retzinát is), ouzót, Metaxát lehet kapni a Nagyvásárcsarnok alagsorában az élelmiszer árúház bejáratánál és a Fény utcai piacon fent a kínaiaknál az első emeleten a mozgólépcső mellett.
Üdv: Josza
ma átvágtam a legnagyobb csúcsforgalomban a városon, hogy vegyek pár üveg görög bort és sört. de sajnos a görö csemege az Alkotmány utcában megszűnt. kész, vége.
Ma is a Lidl-ben vásároltam és felfedeztem "Új termék"-ként FETA sajtot. Ezt is az Eridanous márka jelzi.
Vettem is belõle és nagyon isteni!!!! Csináltam is egy príma görögsalit vacsorára !
Van rajta egy kis görög szöveg is:
"Φέτα που έχει ωριμάσει σε άλμη" = "Sólében érlelt feta"
Ma a Metro-ban felfedeztem egy "agglegényes", mikro-s, görög kaját
Lehet, hogy valaki ismeri már?
Biztos több helyen is beszerezhetõ!
Az íze nem rossz, bár én - talán - érzek benne egy kis tartósítószert...
De ezek a kaják már csak ilyenek !
Viszont ennek ellenére kellemes az íze és tényleg eszedbe jut az isteni Hellasz !
Ha autentikus görög alapanygokat, ételeket akartok vásárolni ajánlom a Bp. V.ker. Alkotmány utca 16 ban található Apollon nevû görög csemegeboltot. Lehet kapni többféle uzót, tzipurót, görög fetát, görög joghurtot, retzinát, mavrodafnit, fûszereket és mindenféle görög finomságot.
Görögök a tulajdonosok és nagyon kedvesek. Ha valami nincs a boltban, megrendelik Görögországból és néhány napon belül ott van.