#1573012011-02-27 23:30:40 Válasz a #157239. hsz-ra
Köszi szépen Medi a felajánlást, megírom nekik! Sajnos többször megtörténik, hogy ezt azt kérnek és mikor megírom, hogy nincs rá lehetőségem, megsértődnek. Vagy kikérik a véleményem valamiben és mikor megmondom, örök harag és még támadnak is fórumokon, itt, ott. Ezért a legokosabb hallgatni, még a kérős emailekre sem kéne válaszolni, mert mindig belebonyolódik az ember és egy csomó idő, energia, plusz, amit írtam, hogy én leszek a rossz. Na de ha már válaszoltam neki, lássuk, hogyan bogozom ki. Köszi még egyszer, nagyon kedves vagy!
#1572392011-02-27 14:03:13 Válasz a #157237. hsz-ra
Szia Ágni!
Sztem nem lehet élelmiszert küldeni, vagy ha igen, akkor bonyolult, de miért nem jó neki, ha én küldök?
Vetőmagnak elég 10-20 szem, annyit mindenképpen tudnék küldeni (sajnos már megettük , ami megmaradt, azt vetőmagnak tettem félre, de abból azt a keveset szívesen elküldöm.
Másik ötlet: a diósdi görög boltban érdemes megkérdezni a tulajt, hátha tud hozatni pár kilót. Meg az is lehet, hogy van neki.
És másik ötlet: ízre nem tér el a magyar baboktól, csak méretre, ezért sztem nyugodtan helyettesítheti itteni babbal is.
DE ha legközelebb járok vetőmagboltban, akkor megnézem mik vannak, mert nem tartom lehetetlennek, hogy lehet kapni itt is. Persze, ez VETŐMAG és nem ehető, valszeg csávázott, meg kicsi kiszerelés.
Na, ennyit tudtam most kitalálni.
Ha az a maréknyi vetőmag kell, és át tudná venni hétköznap délelőtt Bp-en a Nyugatinál, akkor várok egy telefonszámot, ahol elérem (priviben intézhetjük), ha pedig ez enm megy, feladom postán.
Üdv, Medi
És ne hagyd megad cseszegetni, ha valakinek kell valami, akkor nézzen utána, biztos az a legegyszerűbb ha kér és kap, de nyilván van más megoldás is.
#1572372011-02-27 13:47:54 Válasz a #157150. hsz-ra
Szia, köszi szépen, megírtam az illetőnek, aki azt kéri most tőlem, küldjek postán. Hát.. nem tudom, gondolkodom rajta, egyáltalán azt sem tudom lehet-e postán küldözgetni élelmiszert.
#1550162011-01-18 18:46:16 Válasz a #155013. hsz-ra
Köszi, Ágni!
Fantasztikusan gyosrs vagy!
Én meg, úgy látszik, túl körülményes, hogy a koriander-törmeléket le akarom szedni. Akkor most majd nem fogok ezzel vacakolni
#1550122011-01-18 18:04:16 Válasz a #155009. hsz-ra
Szia Medi!
A barátnőm a következőképpen készíti: vagy bepácolja a korianderes borba, vagy nem pácolja, mindkét esetben a koriandermagot megtörik alaposan mozsárban. Általában nem pácol, a disznóhúst kicsi darabokra vágja (kb. dió nagyság), olívaolajat hevít, ezen átforgatja a húsdarabokat, leszórja a korianderrel, felönti száraz piros borral és ha bő lével akarja, akkor nagyon kevés vízzel. Miután felfő, lefedi és készre főzi, ami nagyon hamar bekövetkezik, mert kicsik a húsdarabok.
Általában párolt darával vagy rizzsel tálalják. A dara (pligouri) készítését valahol leírtam a konyhás blogomban, most nem tudom előkeresni,a lényeg, hogy a fövő vizet ráöntöd a darára és 20 percet hagyod duzzadni. De ez a görög pligouri típusú darára érvényes. Sztem krumplipürével is lehet tálalni, talál hozzá. Nyami, fogok én is ilyet főzni a napokban:))
a ciprusi konyha teljesen más mint a görög. A görög maga is nagyon változik vidékről vidékre. De mivel van egy ciprusi barátnőm itt, ha valami nagyon felkelti a figyelmed, megkérem, főzzük meg:)
Szia Ágni!
Remélem jársz errefele, mert kéne egy kis segítség
Afeliá-át főznék valamikor a hét végén és két kérdésem is lenne (jóllehet már többször főztem és mindig nagyon finom lett):
1. a koriandermag-törmeléket a ciprusi háziasszonyok hogyan távolítják el a husi darabokról?
Én próbáloztam óvatos letörtéssel (konyhai törlővel, mert a receptem szerint le kell itatni a pácot), aztán lepiszkálással (ez aztán a macera!), hideg cízben való leöblítéssel (dehát ez pont a pácot oldja le a husiról).
Vagy talán nem is kell? Hagyjam rajta és annál ízletesebb lesz?
2. Cipruson milyen körettel tálalják? Én eddig friss kenyeret adtam hozzá, de most sima főtt krumplin gondolkozom...
Szóval, ha nem gond és kéznél van a ciprusi barátnőd, akkor légyszi segítsetek nekem!
Hálásan köszönöm!
Medi
#1536082010-11-13 14:26:51 Válasz a #153607. hsz-ra
Szia Melinda,
örülök, hogy tetszenek a dolgaim:) Nekünk, blogolóknak, az elismerő bejegyzések olyanok mint színésznek a taps, nélkülük nehéz lenne folytatni:)
#1536072010-11-13 14:06:24 Válasz a #153563. hsz-ra
Szia Ágni!
Igazából nem mélyedtem bele a sorozatba, mert csak a reggeli bamba perceimben akadt egy kis időm TV-t nézni, és ez nagyon jó indítás volt egész napra, belesni egy ciprusi görög család életébe, háttérben a napsütötte tengerrel.
Szoktam kajákkal kísérletezni, de nekem kell hozzá idő, no meg hangulat is.
Görögös ételt még nem sokat főztem, persze a gyros a kivétel, meg a saláta és persze a tzaziki. Tudod ismerek egy jó kis oldalt receptekkel, és szeretnék néhány dolgot kipróbálni, van ami erősen piszkálja a fantáziámat.
Egyébként több oldalad olvasója vagyok, és nagyon tetszenek.
OFF- A Samotraki nyaralást is olvastam, és csak gratulálni tudok hozzá.
Mindegyik oldal nagyon jó, további sok beírást kívánok Neked! -ON
A főzéssel kapcsolatosan feltétlen meg foglak keresni, ha valahol elakadnék, előre is köszi!