Mi többször is voltunk Myrtoson és azt kell mondjam, hogy inkább volt nyugodt, mint háborgó az esetek többségében. Biztosan szerencsénk is volt. Mondjuk én akkor is szeretem, amikor hullámzik.
#2127932014-01-29 20:33:21 Válasz a #212792. hsz-ra
Én egyszer láttam simának a Myrtost, de elszalasztottuk, mert más volt a napi progi, másnapra meg akkora hullámok lettek, hogy 10-15 méterre a partig is feljött némelyik
A skai még menő híradójában baromi képeket mutattak a Kounopetra környékén megnyílt földről, kövekkel fullon lévő útról , na meg a Myrtos Assos felőli kilátója melleti leszakadt hegyoldalról is,remélem felkerül majd arhív hírek közé hogy mégegyszer meg tudjam nézni,kikockázva is.
#2127912014-01-29 20:04:11 Válasz a #212768. hsz-ra
szia MaciG!
Az apály-dagály, telihold-félhold-stb mind-mind játszik ebben a játékban, de azt ne kérdezd, melyiknél mi van, mert nyaralásokon mindig jól megjegyzem, hogy a nagy hullámozásoknál épp mi volt, de aztán pár nap múlva jól el is felejtem
A két hét alatt (hú, de irigyellek, nem lesz gyenge két hét ) bőven fogod látni minden arcát a Myrtosnak - nálam az óriáshullámos messze a favorit!
#2127902014-01-29 19:58:30 Válasz a #212785. hsz-ra
Okairos.gr felhasználásával jól el lehet dönteni beírogatva a sziget külőnböző településeit akár már másnapra nagyon megbízható adatokat ad szélirányra is,meg erőségre is kint ezt használtam tavaly, nagyon bevált.
(Skala,Argostoli ,Fiskardo,Vlachata,Sami,stb)
#2127892014-01-29 19:53:23 Válasz a #212785. hsz-ra
állítólag a balatoni halászok ilyenkor benyálazzák az ujjukat, levegőbe tartják és ahonnét fázik, onnét fúj. Gondolom egy szigeten a tervezéshez jó, ha van pluszban egy térkép + egy iránytű ...
#2127732014-01-29 17:19:27 Válasz a #212768. hsz-ra
Pár éve volt szerencsénk egy helyi halásszal kimenni néhányszor a vízre, és ehhez aránylag sima víz kellett! Ezt nagyjából úgy tesztelte az illető, hogy kimentünk a teraszára, elnézett a tenger felé, és azt mondta: ez most OK Kb. szerintem Te is így tudhatod meg, hogy éppen hullámos-e a tenger, vagy éppen simább a víz Szóval sok mindenen múlik, mi hajóútra is úgy szoktunk menni, hogy reggel indulás előtt 1 órával kimegyek a partra, és aszerint megyek befizetni, hogy hullámos-e a tenger, vagy nyugodt!
viizo egyik leírásában láttam, hogy "...A Myrtos egészen más arcait mutatja, holdfázistól és a szél erősségétől függően: nyugodt állapotban a tükörsima felszín... ...A másik arc egészen más: ha megfelelő időben érkezünk, több méteres hullámok hívnak kalandra..."
A kérdés pedig az, hogy ezt hol lehet nyomon követni mikor vannak ezek a holdfázisok, illetve milyen fázisnál milyen hullámzásra lehet számítani? Mert a két hét alatt többször is ellátogatnánk a Myrtos-hoz ,de jó lenne ha több arcát is látnánk.